keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Voisarvet

Muu perhe kun ei hiilihydraatteja pahemmin välttele, niin heitä varten tulee leivottua muutakin kuin näkkäriä. Aloittaessani uuden elämäni, olin muutaman viikon leipomatta ihan siitä syystä, että kiusausten välttäminen olisi helpompaa. Sillä ainakin minun makuuni tuore leivonnainen, oli se sitten mitä tahansa, on yksi parhaimmista makuelämyksistä ja kiusaus syödä olisi ollut liian suuri.

Nyt ollaan niin pitkällä, että kiusaukset alkaa olla paremmin hallinnassa. Siksipä leivoin tänään VOIsarvia. Resepti on parin vuoden takaa, jostakin blogista. Sitä ei tullut laitettua ylös silloin, ja enää en sitä blogia muista. Joten ihan oma reseptini nämä ei ole. Maku ehkä juuri siitä syystä sitäkin parempi.
Voisarvet
1 purkki kermaa
30g hiivaa
1tl suolaa
1 kananmuna
n. 6dl vehnäjauhoja
n. 100g voita
voiteluun kananmunaa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää suola, muna ja jauhot ja rasva.
3. Alusta kimmoisaksi ja kohota liinan alla n. puoli tuntia.
4. Jaa taikina kahtia ja kauli kummastakin osasta ympyrä.
5. Jaa ympyrä 8 osaan ja pyöritä sarviksi leveämmästä päästä alkaen.
6. Kohota hetki ja voitele ennen paistoa.
7. Paista n. 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Minä teen aina tupalataikinalla, puolet nesteestä kermaa ja puolet kevytmaitoa. Hiivaa se 50g:n paketti ja voita n. 150g. Tällä kertaa leipoessani laitoin taikinaan äitini tuomia luomumunia. Tiedä sitten oliko syy niissä vai missä, mutta sarvista tuli erityisen hyviä. Ja sain kun sainkin itseni hillittyä, en vetänyt samalta istumalta koko kulhollista.

Mukavaa keskiviikkoa ja tervetuloa uusimmat lukijat!

8 kommenttia:

  1. Vastapaistetut mitkä tahansa on kyllä mulle voittamaton kiusaus!!

    Se sanahaaste, tässä sulle sanat...
    Kirpeä, nakkimakkara, ala-aste, naamari ja polkupyörä.
    Tulenpa sitten selityksesi lukemaan.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä! Taidanpa nappaista ohjeen talteen - tosin voi olla etten uskalla tehdä, voi mennä koko satsi... Täytyisi ensi saada tuo "viikkojen tuoma" itsehillintä tännekin :)

    VastaaPoista
  3. Nam, niin hyvän näkösiä... Täytyypä kokeilla viikonloppuna! T: uusi lukijasi

    VastaaPoista
  4. Ja tykkänään toinen kiusaus on jättää kaikki maailman houkuttelevat täytteet noista pois (juustoraasteet, hillot, kookosmössöt)
    Joka tapauksessa: luettunakin tuntuu herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Kikka: Kiitos sanoista! Jään hautumaan niitä :)

    Tiina: Ei se itsehillintä ihan täydellistä vielä ole, mutta parempaan päin mennään.

    Irmastiina: Nämä on herkullisia.

    Ruususuun äiti: Suosittelen kokeilemaan. Tervetuloa lukijaksi!

    Sirkku: Ne täytteet, sen onkin sitten ihan toinen tarina :D
    Maksamakkara on myös hyvää tuonne sisään piilotettuna.

    VastaaPoista
  6. Minäkin olen yrittänyt elää ilman leipää ja leivonnaisia, tosin aika huonolla menestyksellä. Jo pelkästään tuon voisarvikuvan katseleminen on aika tuskallista.

    VastaaPoista
  7. laitetaanko voi sulana vai miten?

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)