lauantai 8. lokakuuta 2011

Kokoelma karttuu

Arvilassa on muutamassa kohtaa menty sloganin "jos et voi peittää, niin korosta" mukaan. Yksi niistä paikoista on kylppärissä kuten olen aiemminkin kertonut. Kylppärissä oli ennen remontteja ikkuna, ja se piti laittaa umpeen kun kylkeen tehtiin puretun kuistin tilalle pieni laajennus. Nyt tietysti miettii, miksi ikkunaa ei poistettu heti jo kylppärin remontissa, mutta siihen on hyvä syy. Laajennuksen piti aluksi olla vain muutama neliö, sellaisen piskuisen kodinhoitohuoneen verran ja ikkunan piti sen suunnitelman mukana säästyä. Sitten ajattelimme asiaa laajemmin ja muutimme suunnitelmat, tehdään kylkeen kodinhoitohuone ja yksi makuuhuone lisää kun kerran rakentamaan aletaan. Päätöstä ei ole tarvinnut katua.

Palataan kuitenkin aiheeseen kokoelma. Kylppärin ikkuna päätettiin peittää pikku hiljaa karttuvalla avainkokoelmallani. Jos et voi peittää, niin korosta.

 Nuo neljä pientä avainta sain elokuussa tuliaisina kun mies oli auttamassa ystäväänsä hänen rempassaan. Avaimet löytyivät ystävän talon yläpohjasta ja päätyivät kokoelmaani pienenä muistona kesäisestä urakasta.
 Kaksi uusinta avainta ei ole näissä kuvissa mukana, ne löytyivät mummoni nappilaatikosta. Eivät käyneet saliin tulleen senkin oviin, joten avaimet päätyivät taas kylppärin seinälle. Nyt pieniä avaimia alkaa olla mukavan paljon. Seuraavaksi on toiveena löytää joukkoon muutama tai pari suurempaa avainta. Yksi jo olemassa olevista suurista avaimista on Arvilan avaimia. Sitä en kyllä enää muista käykö saunan oveen vain johonkin aitan lukkoon. Ei kai sillä ole väliäkään.
Kylppäriä en stailannut kuviin mitenkään. Joskus ihan huvikseni asettelen pyyhkeitä ojennukseen vaikka en olisi edes kuvaamassa kylppäriä. Menee hetki ja koko rivi on taas myllätty.
Sellaista se on.

8 kommenttia:

 1. Oi,miten ihana kokonaisuus! Täällä uusi lukijasi..

  VastaaPoista
 2. Kiva kokoelma! Meillä on tuota samaa paneeliseinää tuvassa :)

  VastaaPoista
 3. Hieno keksintö ja hyvä vinkki....mitä et voi peittää täytyy korostaa...päteeköhän se myös mammelin kroppaan;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti näkkäriohjeen määristä. Nyt se on uunissa, perhe saunassa ja iltapala odottaa sitten:) Hassua, että muukin perhe on tykännyt maistella karppausruokia. Pizzasta varsinkin tykättiin.

  VastaaPoista
 5. Niin meidän mummolaa nuo vanhat avaimet, suloisia on!

  VastaaPoista
 6. Riitta Sinikka: Kiitos ja tervetuloa lukijaksi!

  Mari: Niin on :)

  Katariina: Helmiponttia, ihan sitä perustavaraa, mutta niin kaunista :)

  MaMMeli: Samaa voisin toivoa omalle kropalleni, tosin se on kyllä pienentynyt tässä ihan kivaa vauhtia. Osin kyllä vääristäkin paikoista :)

  Peurankello: Toivottavasti tulee hyvää. Pitsaa ei olla vielä meillä tehty, muuten on kaikki kelvannut. Tänään ujutin maapähkinälevitettä broilerikastikkeeseen ja sekin upposi! Erehdyin ostamana tölkin levitettä ja sehän oli suoraan tölkistä syötynä ihan kamalaa. Nyt pitää ujuttaa sitä jonnekin.

  Kikka: Kiitos :) Tällä viikolla on saatu enemmänkin kommentteja mummolafiiliksestä (minä tykkään) kun kävi lapsen kavereita synttäreillä. Eräs isä kommentoi taloa, että ihan kuin olisi mummolaan tullut :)

  VastaaPoista
 7. Hieno avankokoelma!! Ja mukavasti oleet sen kehystänyt!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)