lauantai 16. huhtikuuta 2011

Puutarhassa tänään

Vaikka joka puolella toitotetaan kuinka paljon lunta on tänä vuonna ollut, on sitä ollut meillä viimevuotista vähemmän tai sitten ne lumet ovat sulaneet vaivihkaa pois. Pihassa ei ole ollut tänä vuonna viime vuoden kaltaisia vesilammikoita, ei uivaa aittaa tai tielle asti nousevaa vettä. Piha on osin jo haravointikuivaa. Sitä onkin tehty tällä viikolla arkena pikkuhiljaa ja tänään sitten vähän suuremmalla urakalla. Urakkaa hitusen hidastaa se, että ranne kipuilee taas jännetupentulehdusta, mutta rannetuki ja tulehduskipulääke on hyvä yhdistelmä ja harava pysyy taas kädessä.

Pyykkikallio on jo ihan sula. Kunhan vähän lämpenee, saan ekat pyykit mennä ulos kuivumaan.
 Pyykkikallion edustan valkoiset pionit selvisivät talvesta taas kerran. Kaikki neljä puskaa tunkee versojaan mullan ja lehtien läpi.
 Ja siinä mun ihan paras apulainen, Kaapo. Muutama tunti oltiin pihahommissa ja sitten oli koirakin ihan valmista kauraa sisälle lepäämään. Rankkaa on juosta ja nuuskia paikat läpi pitkästä aikaa.
Jokaisen kevään ensimmäiset mullasta kurkkijat on ukonhatut. Nämä on varmaan ikivanhaa maatiaiskantaa sillä tuntuvat selviävän ihan mistä vaan.
 Kasvihuoneelle ja -maalle ei ole asiaa vielä pitkään aikaa, maa on litisevän märkää. Tuohon oikeaan reunaan siirrettyjä pioneja en uskaltanut edes kurkkia. Suuri pelko on etteivät selvinneet talvesta ja siirtämisestä.
 Kasvihuone on täynnä katosta tulleita lasinsiruja. Yksi ruutu menee vaihtoon ja samoin seinältä yksi. Sitä en sentään hajoittanut minä vaan talvi.
 Ja raparperit puskee versonsa vaikka lumen läpi.
Kevät ei ole puutarhassa kovinkaan kaunista aikaa, mutta sitäkin mukavempaa. Ihana käydä läpi istutuksia ja seurailla mikä on kestänyt talven ja mikä ei. Miettiä uusia istutuksia ja vanhojen korjaamista. Tänä keväänä onkin vähän kiire saada puutarha edustuskuntoon sillä äitini pitää syntymäpäivä- ja valmistujaisjuhlansa toukokuussa meillä. Silloin pitää olla haravoinnit haravoitu, roskat poltettu ja istutettu ensimmäiset kesäkukat.

Toivotaan, että tämän päivän kaltaiset säät jatkuvat!

13 kommenttia:

 1. Hei, tulin ihan samoista hommista itse juuri. Meillä taasen on lakkiaiset... ja harava laulaa :) Olen vähän kateellinen tuosta kalliostasi, meillä meni hieno matonpesupaikka ja tuolla kalliolla olisi hienoa pestä mattonsa... Aurinkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tuli ihan ikävä vanhan kodin raparperejä navetan seinällä. Monena äitienpäivänä saatiin jo ensimmäiset varret piirakkaan...

  Ja pionit ('peijjoonit', nauroi vanha emäntä). Niiden ympäriltä siivosin ekana kaikki ylimääräiset heinät!

  Ihania keväthommia ja hieno apulainen sinulla!

  VastaaPoista
 3. Oi, niin paljon kaikkea kivaa taas tulossa!
  Itsekin tuolla pihalla käyskentelin ja hämmennyin,kun komeamaksaruohot puski ihan hullun lailla mullasta, kun siirsin lehtiä pois! :) Näyttää myös tulevan paaaljon tulppaaneja ja muuta kivaa...
  On tämä mukavaa, ai että! :))

  VastaaPoista
 4. Meilläkin pionit jo kasvavat ja narsissit sun muut :) ensimmäinen perennapenkkikin on jo putsattu ja kompostia levitetty katteeksi. olen monta kertaa miettinyt uskaltaako noita mahtavia pioneja siirtää kun kukkivat paikallaan niin upeasta.. ehkä vielä joskus ne uskallan siirtää..

  VastaaPoista
 5. Oi ja voi, olispas oma piha missä seurata kevään etenemistä ja työntää sormet multaan!
  Pioneja siellä kasvaisi ihan varmasti!!!

  Onneksi kohta jo saa lakanapyykin ulkona kuivaksi, ulkonakuivatetut tuoksuvat niin hyviltä.

  VastaaPoista
 6. Kiva päästä seuraamaan puutarhatouhujasi:) Täälläkin se on lempipuuhaa!

  VastaaPoista
 7. Näillä "meidän" leveyksillä sitten taitaa vallita ihan ääripäisyyksien ilmastot, muistatkos vielä ne viime kesänkin helteet;-)? M

  Meillä oli takapihalla vielä viikko sitten metrin korkuiset lumikasat ja eilen oli mittarissa jo lähes parikymmentä astetta;-). Ihanaa, kyllä tätä on odotettukin! Mukavaa sunnuntaita ja virpomisia sinne!

  VastaaPoista
 8. Oi, meillä ei taida vielä pionit olla pinnalla... Täällä on ihan lämmin ilma muuten mutta kylmä tuuli...
  Mukavaa palmusunnuntiata :)

  VastaaPoista
 9. -tarjah-: Tuo meidän pyykkikallio oli peitossa kun ostettiin talo, se oli ollut joskus jonkinlainen kaatopaikka ja kasvoi huonokuntoista ruusukkoa. Ruusuja poistettaessa todettiin että allahan on komea kallio!

  Emonen: Ekoja raparpereja odotellaan tulevaksi mahdollisimman pian, minä tykkään!

  Ruusa: Tulppaaneja näyttää tulevan ihan mukavasti, jopa sellaisiin kohtiin mistä olin poistavinani kaikki sipulit :D

  jenninho: Kyllä pioneja uskaltaa siirtää, mutta sitten ovat muutaman vuoden kukkimatta. Meillä oli pakkosiirto kun vanha penkki joudutaan laittamana matalaksi.

  Kikka: Minä jo kärtin miestä että testaa pyykkinarujen kunnon, sitten voisi viedä pyykit jo ulos. Tänään tällä tuulella olisi lakanat kuivuneet hetkessä!

  Peurankello: Niin on lempipuuhaa täälläkin :) Joka kesä saa enemmän tehtyä kun lapset antaa jo vähän myöten.

  Aamunkukka: Niin on! Ja mlumet sulaa ihan oikeasti silmissä. Missä aamulla on kasa lunta, niin illasta on rippeet jäljellä.

  Mari: Tänään on tuullut täälläkin, haravoinnista ei tullut yhtään mitään. Tein sitten jotain tulevan nukkekodin eteen...
  Mukavaa palmusunnuntaita sinnekin!

  VastaaPoista
 10. Nyt on ollu kyllä aivan huikean kaunis kevätviikonloppu. Melkein tekee jopa munkin mieli pihalle kuopsuttelemaan. ;)

  Oo ny varovainen sen käden kanssa, ettei vaan mene pahemmaksi. Tsemppiä! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 11. Kevät on niin mahtavaa aikaa. Juuri viime viikolla itsekin kirjottelin samoista asioista ja ihmettelin noita raparpereja!

  Kylläpä valkoiset pionit ovat jo isoja. Meillä vanhakantaisia tummanpunaisia tulossa, mutta vasta vähän kurkkivat juurakoista. :)

  VastaaPoista
 12. löysin blogiisi jostakin, jäin lukijaksi :D tervetuloo kurkkimaan myös "meille"! voi että, teillä on samanlainen koira kun meillä :D kaapo, meilllä on peppi :D minkä ikänen koira on?

  VastaaPoista
 13. Noora: Tervetuloa blogiin! Kaapo täyttää kesällä 2 vuotta. Koira parhaimmassa iässä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)