keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pientä kivaa sisälle

Lämpimät säät aiheuttaa talon sisätiloissa aina pienoisia muutoksia. Hellan ääressä, etenkään puuhellan ääressä ei viihdy kukaan. Sama koskee pöryrättiä ja imuria, ihan kuin niistä tarttuisi rutto. Kaikki mahdollinen aika ollaan pihalla nyt kun säät sallivat. Eilen Prismassa päätin kuitenkin ottaa mukaan jotain pientä salin kaunistukseksi.
 Vaaleanpunaiset neilikat on minun mieleeni. Niitä pitää saada aina keväisin.
 Ja jotta ne eivät olisi ihan yksin kirpparimaljakossaan, niin kävin napsimassa syreenistä muutaman oksan neilikoiden kaveriksi.
 Salin koristuksesta huolimatta, nämä maisemat kutsuvat. Pääsiäisenä alkoi operaatio edustan kukkapenkki ja se pitäisi saada päätökseen mahdollisimman pian.
Kaikkihan nyt katsovat tuosta kuvasta, että ohhoh, onhan vino aitta. Onhan se, mutta voin kertoa että se oli 1950-luvulla jo ihan yhtä vino. Saimme tässä taannoin lainaksi dvd:n jolle oli siirretty kylällä silloin 50-luvulla kuvattu kaitafilmi. Filmissä oli pihassamme kuvattu pätkä. Näkyi talo ja muut rakennukset. Mukava oli huomata miten vähän oli muuttunut. Puut ja pensaat oli kasvaneet. mutta niin moni asia oli samoin kuin tänään.
Kuten aitan vinous.

8 kommenttia:

 1. Ihan omat "novellinsa" saisi aitan rappusilla kaihoisasti nojailleista piioista ja rengeistä. Tiedätkö oliko Arvilassa heitä;)?

  VastaaPoista
 2. Neilikat ovat tosi kauniita ja tuovat kivan kevään tunnun sisätilohin.

  Jos maalaatte joskus aittanne, niin teettehän sen vaikkapa ehdalla punamullalla. Niin usein näkyy ns. pilattuja aittoja, joihin on tärväisty jokin hengittämätön pinta.

  Meillä taas tänäkin kesänä keitellään pari satsia punamultaa ja maalataan loput ulkorakennukset. Punamultamaali on edullista, hengittävää ja ihanan tuoksuista sekä lisäksi helppo keitellä ja maalata. Aitan on muuten ihan turha vanhoissa maataloissa ollakkaan suora, sehän pilaisi jo tunnelman:).

  Anu

  VastaaPoista
 3. Noinhan sen vanhan aitan kuuluu ollakin -vähän kallellansa ☺

  VastaaPoista
 4. Peurankello: On niitä palkollisia ollut, ainakin karjakoita ja sauna on entinen rengin tupa.

  Vekarus: :)

  Anu: Punamultamaalia käytetään jos on tarvis, ehdottomasti! Saunarakennus on jo pilattu punaisella lateksilla edellisten asukkaiden toimesta, osa navettaakin. Liiteri kun tehdään uusiksi, niin sitten varmana kokeillaan ensimmäisen kerran punamullan keittoa :)

  VastaaPoista
 5. Teillä on kaunis pihapiiri! Onkohan aitassa säilytetty jotain tiettyjä juttuja? Meillä tuommoisessa aittarivissä on ollut lihapuoti (puoti l. varasto), viljapuoti ja mankelpuoti, ihan vaan mankeloimiseen :)

  VastaaPoista
 6. Teidän sali on upea! Lämmintä wappua teille♥

  VastaaPoista
 7. Sara: Viljaa siellä on ainakin säilytetty ja epäilisin että vaatteitakin. Orsia on tallessa ja seinissä näkyy viljalaarien urat. Mitään perimätietoa ei ole asioista, harmiksemme.

  Mari: Kiitos! Kyllä näyttää teilläkin jo upealta!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)