maanantai 25. huhtikuuta 2011

Heinät veks

Tässä ennen toukokuun juhlia täytyy puutarhassa tehdä vähän kohennus- ja siistimistöitä. Moni kohta on päässyt ihan luokattoman huonolle hoidolle ja sen huomaa. Omenapuut yksi hyvä esimerkki. Heinä ja rikkaruohot ovat peittäneet koko kasvualustan eikä näky nyt muutenkaan ole kovin siisti.
 Tarvittiin kunnon lapio ja siitä riuska ote. Heinikon juntturajuuret yritti taistella vastaan, mutta allekirjoittanut selvisi voittajana. Nyt kehtaa taas katsella hedelmäpuiden suuntaan. Tukiseipäiden ja omppupuiden väliset nauhat ovat mystisesti kadonneet. Vanhasta lakanasta saa kätevästi uudet tilalle heti kun joku ehtii ne repiä.
 Jokaisesta puusta tuli kottikärryllinen maata joutomaan täytteeksi. Jos joskus olette ostamassa puutarhakäyttöön tulevia kottikärryjä, etenkin naisihmisen käyttöön, niin suosittelen kuvan kaltaisia pieniä ja kevyitä kärryjä. Ne kuormat yleensä painavat ihan sikana ja jos siinä alla on vielä järkyttävän suuret ja painavat kottarit niin tulos on valmis, ei niitä jaksa työntää. Omani on ostettu vuonna kivi ja keppi Terrasta.
Toivottavasti sää hellii loppuviikostakin. Pojat kinusivat jo trampoliinia esiin, mutta lupasin sen vasta perjantaiksi. Katsotaan ensin hiukan mihin suuntaan nämä säät kehittyvät.

9 kommenttia:

 1. Ohoh, ai trampoliinikin? Eläköön suuri piha!
  Hienolta näyttää, ja olet ihan oikeassa kottisten suhteen! Ne kun lastaa täyteen ensin ja sitten vasta alkaa miettiä kärräämistä niin...

  VastaaPoista
 2. Teilläkin pitää siis varjella puut luvattomilta jyrsijöiltä?
  Miltä näyttää myyrätilanne?

  VastaaPoista
 3. Saila: Joo, kyllä se löytyy, onneksi on pihaa ettei ole heti ovensuun vieressä :D
  Kaupungissa asuessa käytettiin syytä ettei trampoliini mahdu pihaan, mutta maalle se oli pakko hankkia. Eikä se hassumpi juttu ole noin liikunnan kannalta.

  Sirkku: Pitää suojata :( Ja suojat ovat paikoillaan läpi vuoden kun jäniksiä ja myyriä on aina. Vesimyyriä ei ole vielä näkynyt, jonkun jyrsijä heinistä tehtyjä talvipesiä löytyi lumen alta useampia mutta asukkaita ei olla nähty. Kissat ei tuo saaliitaan näytille, mutta kyllä ne niitä ilmeisesti saavat kiinni.
  Omenapuiden suojauksesta vielä, että tuo valkoinen salaojaputki on halkaistuna hyvä myyräsuoja. Lammasverkko taasen ei ole hyvä jänissuoja, menevät siitä läpi ja siksipä meillä on nyt kaksi vähän enemmän syötyä omenapuuta. Onneksi jäivät puut henkiin.

  VastaaPoista
 4. Peurankello: Ei mulla ole ollut kuin aikaa kun mies paahtoi töissä koko pääsiäisen ja puolet lapsista oli maailmalla :))
  Minä voisin touhuta aamusta iltaan puutarhassa jos se vaan olisi mahdollista. Mutta kun välillä pitää laittaa ruokaa, pestä pyykkiä, siivota ja sitä muuta kotihommaa...

  VastaaPoista
 5. Oletpas ollut reippaana. Kuvien katselu saa minunkin mieleni halajamaan tuonne puutarhan puolelle. Haravoitu jo on, mutta puuhaa riittää aina. Ensin kuitenkin on puusavottaa ja kasvimaiden kalkitusta sekä perunoiden kylvö kasvihuoneeseen. Eli puutarha saa vielä odottaa. Inspiraatiokuvia kuitenkin on kiva katsella.

  Minä käytän kaksipyöräisiä kottareita, koska ovat vakaat ja ovat tosiaan "hieman" isommatkin. Helposti kulkevat silti, kun tuota hevosen lantaa kuskailen päivittäin (nyt muuten jo puutarhaan ja kasvimaallekin -tosin palanutta sellaista) ja sekin painaa varsin mukavasti. Mutta eipä tarvitse sen lisäksi niin ihmeitä enää treenailla:D.

  Puiden pilkkomisen lomasta
  -Anu-

  VastaaPoista
 6. Anu: Mullakin on vielä kalkitukset tekemättä, pitäisi ensin käydä ostamassa se kalkki. Kasvimaata ei saada laitettua vielä pariin viikkoon miehen työkiireiden takia. Harmittaa mutta minkäs teet :))
  Kottikärryhommissa kyllä hauis kasvaa. Mukavaa puusavottaa!

  VastaaPoista
 7. Ihana Katja, mä fanitan täysillä sun puutarha-blogia;-) sulla on tuota tietoa ja taitoa ja niitä tarvitaan täälläkin. Paitsi että pitää saada pihamaa kukoistamaan niin sä osaat taatusti neuvoa minkälainen olisi hyvä ja turvallinen trampoliini noille meidän 3/5v. poikasille?! Merkkejä on valtavasti, mikä olisi hyvä?

  Vappumieltä ja auringonpaistetta päivänpesään!

  VastaaPoista
 8. Aamunkukka: Nyt kysyit väärältä ihmiseltä :DD Mä olen trampoliinin suhteen aika vapaamielinen. Meillä on ihan Honkkarin halpisversio. Turvaverkko löytyy ja siinä on minun mielestä tärkeintä, että jouset jää turvaverkon ulkopuolelle. Ei pääse hyppimään jousien päälle tai luiskahda jalka väliin. Mä olen sitä mieltä että kukin hankkii varallisuuden ja makumieltymysten mukaan. Meidän halpis on ollut 4 kesää ja kestänyt hyvin. Joten jos meille tulisi uusi, niin Honkkariin luottaisin taas. Mukavaa vappua sinne teillekin!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)