tiistai 18. huhtikuuta 2023

Tipuana tipu ja ystävänsä

 Meille muutti neljä kaverusta koska eräässä työyhteisössä tuli luopua kaikista huonekasveista. On kaikenkirjavaa sakkia, piikkisestä pötkylästä Madeiran puuhun.

Ihan kuin kotiin olisi tullut viidakko.
Tipuana tipu on valtava. Se on kasvatettu Madeiralta tuodusta siemenestä. Tykkää kuulemma viettää kesät ulkona ja tarvitsee kaksi litraa vettä viikossa. Toivottavasti olen luottamuksen arvoinen ja saan pidettyä tipun hengissä.
Nauroin ääneen kuin näin tämän kaktuspötkylän. Voiko hauskemman näköistä kasvia olla. Tunnistaako kukaan mikä tai kuka tämä on? Tai onko hoito-ojeita. Ei liikaa kastelua, sen verran tiedän.
Aloe vera on komean kokoinen. Taidan vaihtaa sen saviruukkuun niin sopii paremmin sisutukseen. Tämäkään ei kai tykkää liiasta vedestä.
Viimeisenä on komean kokoine anopinkieli. Sen versot uhkasivat taipua lattiaa kohti niin laitoin toistaiseksi tuon narun pitämään kasvia kasassa. Onko olemassa jotain kikkaa millä estää kaatuminen? Auttaisiko suurempi ruukku?

Onhan tämä vähän hämmentävää, minä joka en huonekasvien kanssa pärjää, saa kotiinsa tällaisen kuorman. 


11 kommenttia:

  1. Komeita suuria kasveja olet saanut teille kun vielä mahtuu hyvin olemaan ja on kunnon puulämmitys . Saivat hyvän kodin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, uskoisin, että uusi koti on hyvä, hoitaja vain vähän kokematon huonekasvien kanssa.

      Poista
  2. Työpaikoilla kasvaakin vielä aitoja kasveja ilmaa puhdistamassa. Kaktus on suorastaan riehastuttavan näköinen luikerrellessaan ulos ruukusta kuin mustekala. Kissat varokoon kuonojaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei parane käydä haistelemassa kaktusta. Kissat ovat antaneet kasvien olla rauhassa muutoinkin, ehkä kun saavat pihalla syödä ruohoa vapaasti.

      Poista
  3. Wau - tosi ihanat kasvit! Ja ilmaiseksi, ihan mahtavaa. Anopinkieli on varmaan saanut liikakastelua. Sen pitää kuivahtaa kunnolla. Epäilen, että kaktus voi olla käärmekaktus, aika vanha sellainen, kun on noin paksu. Aloelle ja anopille kerran kahdessa viikossa vettä? Anopin voi tarvittaessa jakaa useampaan ruukkuun jos kovin kaatuilee. Yritä imitoida työpaikan kasvuolosuhteita, valon määrä jne. Ihan varmasti saat nämä viihtymään!
    t. Samettihortensia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Enpä kastele anopinkieltä vähään aikaan. Ihan samoja valo-olosuhteita en saa kasveille, meillä on paljon pimeämpää. Tipuanan voi viedä kesäksi ulos tai kasvihuoneeseen, saa siellä valoa.

      Poista
  4. Nyt on komeita huonekasveja. Uskon niiden viihtyvän avarassa ja valoisassa kodissasi.
    Kaktus varsinkin on hauskan näköinen. Mahtaa sen käsittelyssä olla taikansa, ettei ole hoitajalla sormet täynnä piikkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat komeita. Kaktus on hauska, sen kotiin tuominen oli haastavaa kun se lähti yllättäen mukaan enkä tajunnut varata sille laatikkoa.

      Poista
  5. No saitpa komeita kasveja! Tipu on kuin pihlajan lehdillä varustettu ja kaktuspötkylä on tosiaan vinkeä kaveri. Valitettavasti ei mitään tietoa nimestä. Anopinkieli on uhkea näky :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komeita ovat. Tipulla on kuin pihlajan lehdet mutta oksat ovat erilaiset.

      Poista
  6. Hyvänkokoisia ja -näköisiä kasveja saitkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)