torstai 19. maaliskuuta 2020

Ilosanomaa puutarhasta

Voi miten hyvää tekee astella työpäivän jälkeen puutarhassa ja antaa ajatusten vaeltaa iloisissa ja keväisissä asioissa.
 Ensimmäinen nuppu sinivuokoissa. Tuo on muuten auki ihan just jos aurinkoiset säät jatkuvat.
 Scillat ponnistelevat maasta ihan yllättäen, ei näitä minusta vielä pari päivää sitten ollut tuossa tammen alla.
 Jänikset eivät saaneet tuhottua kaikkia krookuksia. Miten iloiseksi tulinkaan kun näin nämä vaaleankeltaiset, tuholta säästyneet nuput.
 Virvaliljat yrittävät ponnistella lehtipeitteen alta esiin.
 Kevätkurjenmiekkojen hienostuneita piippoja. Ihan kuin olisivat lisääntyneet viime keväästä?
 Yksinäinen lumikello, liekö on karanteenissa.
Upeaa talvehtinutta maksaruohoa.

Kevät on täällä.

20 kommenttia:

  1. Oi, mitä lupauksia siellä on jo ilmestynyt maan pinnalle. Täytyykin mennä katsomaan tuosta omasta pienestä metsiköstämme, ovatko sinivuokot jo nupullaan.
    Onni on oma puutarha ja kevät! Tsemppiä sulle töihin ja muuttuneen arjen haasteisiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnit on oma pakopaikka eli puutarha. Siellä unohtuu kaikki mitä ei tarvitse muistaa.

      Arki muuttui lähes yhdessä yössä mutta mieli on luottavainen, kyllä tästä selvitään yhdessä me kaikki täällä suomineidon syleilyssä.

      Poista
  2. Voi miten kauniita keväisiä kuvia! Vähemmästäkin ilahtuu, en yhtään ihmettele, että noiden nuppujen löytäminen sai iloiseksi. Tsemppiä sinulle muutosten keskellä, ei voi kuin ihmetellä, miten moneen asiaa on tullut ja tulee muutoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tällainen maailmanlaajuinen uhka kerran piti tulla, niin olen iloinen siitä, että se tuli keväällä eikä marraskuussa kun on muutoinkin synkeää. Kotona muuttui paljon kun pojat ovat etäopiskelussa, myös työssä muuttui paljon. Yritän suhtautua rauhallisesti, näihin kun ei voi itse vaikuttaa muuta kuin oman asenteen kautta.

      Poista
  3. Kevätihanuuksia nousee! Onneksi on puutarha ja oma piha...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, ja tilaa puuhastella jos karanteeni iskee.

      Poista
  4. Wau, kuinka palio lupaavia nuppuja! Kyllä nua saaki miälen ilooseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krookukset ovat saaneet nuppunsa ihan parissa päivässä. Pieniä ilon aiheita juuri kun niitä tarvitaan.

      Poista
  5. Minäkin eilen ilahduin, kun otin pihasta kasvien suojaksi laittamiani havuja pois. Pelon sekaisin tuntein sen tein, sillä pelkäsin kaikkien tuhoutuneen tämän kummallisen talven jälkeen. Minullakin näytti kaukaasian maksaruoho samalta kuin tuo sinun (jos se nyt sama kasvi on).

    VastaaPoista
  6. Sinähän hyviä kuvia olet napsinut, missä asennossa olet joutunutkaan olemaan ? 😁. Aurinkoisia päiviä on luvattu viikonloppuna joten pitää yrittää ulkoilla ja katsella omia piippoja.

    VastaaPoista
  7. Voi, miten ihanasti löysit nuppuja! Keväällä riittää onneksi kotonakin tekemistä, vaikka kaikki muut harrastukset ovat tauolla. :)

    VastaaPoista
  8. Ehdottomasti ihania iloaiheita. Kevätkurjenmiekkojen kukinta noin isossa ryppäässä tulee olemaan kaunista katseltavaa.
    Meillä jänikset ovat käyneet napostelemassa tulppuja. Sarin puutarhat -blogista luin kahvinpurujen käytöstä rusakkoja torjunnassa. Ajattelin kokeilla, koska verkkoja ei riitä joka paikkaan.

    VastaaPoista
  9. Huomenna minäkin tutkin enemmän puutarhaa. Ihania pieniä juttuja sieltä nousee.

    VastaaPoista
  10. Voi miten suloisia nuo kaikki nuput ovatkaan! Krookuksen nuput olivat ilmeisesti vielä maan alla jäniksiltä turvassa, kun pitkäkorvat kävivät vierailulla. Ties vaikka tuolta vielä nousisi muutama nuppu lisääkin. Maksaruohon talvehtineet ruusukkeet ovat kuin pieniä kukkia. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Ne on kuin kultahippuja, nuo kevään ensimmäiset kurkottelijat. Eilen lounaskävelyllä mietiskelin, miten paljon helpompaa koronan aiheuttamat rajoitukset on ottaa vastaan näin keväällä, kun valo lisääntyy ja luonto näyttää elpymisen merkkejä pimeän talven (märän syksyn) jälkeen. Kuin antaakseen uskoa, että tästä tekin ihmiset vielä nousette kukoistukseen. Tänään pitää käydä hankkimassa kylvömultaa, että pääsee ensi viikolla laittamaan ensimmäiset kylvöt :) Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  12. Kevät tekee tuloaan ja iloisia kasvuyllätyksiä alkaa olla tiedossa yhä enenevässä määrin.
    Mukavaa viikonloppua. Pyritään pysymään terveinä.

    VastaaPoista
  13. Hei, kuinka monenlaiessa maassa elämmekään. Meillä täällä Napapiirin korkeudella ovat toistametriset kinokset. Se on meille ihan luonnollista. Teille taas luonnollista on tuo kasvun alkaminen, jota saamme odottaa ainakin kaksi kuukautta

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)