perjantai 6. maaliskuuta 2020

Hoivavietin viemänä

Minulla on noussut kevään myötä (maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi) oikein kunnon hoivavietti. Vietti kohdistuu puutarhaan ja kasveihin. Tämä yhdistettynä sunnuntaina olevaan Naistenpäivään sai aikaan käynnin oikeassa kukkakaupassa. Piti saada jotain hoivattavaa.
 Saalis oli helmililjoja, perunanarsisseja, kerrottuja tetenarsisseja sekä yksi naisellisen vaaleanpunainen esikko. Nuo kolme muuta esikkoa on ostettu aikaisemmin ruokakaupasta.
 Tämä esikko oli selvästi hoivaa vailla ja tahtoi tulla hankituksi uuteen kotiin. Väri on täydellisen sopiva Naistenpäivään.
 Kerrottu tete on aika suloinen. Kevätväreihin kuuluukin ehdottomasti keltainen, se erottuu yhtä hyvin niin lunta kuin vihreää nurmeakin vasten. Juuri sopiva kasvi tällaisen heittelevän kevään hoivattavaksi.
 Tomaatit oli laitettava alulle. Kylvö on tehty viikko sitten. Tällä kertaa laitoin itämään viitisen kymmentä tainta, kaikista ei ole noussut vielä mitään pintaan, osa ponnisteli jo kahden päivän idätyksen jälkeen. Nyt riittää hoivavietillä vietävää salin ikkunalla.
Varsinaista puutarhaa pääsin hoitamaan haravan kanssa viikko sitten. Sain haravoitua syksyllä maahan jääneitä lehtiä hyvän määrän pois. Perennan varsien siivoaminen kävi mielessä mutta maltoin vielä mieleni, märkä ja sammaleinen nurmikko ei kestä yhtään turhaa tallomista.

19 kommenttia:

  1. Ihanat hoivattavat löysitkin! Suloinen esikko ja ihanat nuo kerrotut tetet.
    Haravoin minäkin tänään, ja tuli ihan hiki! Toivottavasti säät hellivät viikonlopputarhuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhasäätä toivon minäkin, kerrankin olisi aikaa olla puutarhassa aamusta iltaan.

      Poista
  2. Onnea kylvöihin, onhan sieltä jo taimia noussutkin! Hienoja hoivattavaan myös löysit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniä sinttejä on jo tomaateissa, ihana seurata niiden matkaa satoon ja lautaselle saakka.

      Poista
  3. Pihan lehtien haravoiminen keväällä on niin kivaa puuhaa. Siitä se kevät lähtee liikkeelle minullakin mökkipihassa! Suloisen vaaleanpunainen esikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haravointi on mukavaa puuhaa ja hyödyllistä monin tavoin. Vaaleanpunaista esikkoa ei voinut olla ostamatta, toivottavasti on sellainen joka menestyy jatkopaikassaan puutarhassa.

      Poista
  4. Nättejä hoivattavia ja iloa pitkäksi aikaa. Kylvit aikamoisen määrän tomaatteja. Toivotaan, että tulee lämmin ja nopeasti tomaatteja kypsyttävä kesä.
    Harvinaista herkkua päästä rapsuttamaan puutarhaa maaliskuun alkupäivinä. Aurinkoisella säällä on melkeinpä mahdotonta pysyä poissa pihamaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatteja pitää aina laittaa liikaa niin saa laittaa taimia jakoon. Ja on sitten valita parhaimmista taimista, oma kasvihuone nielee n. 15 taimea. Enpä ole ennen haravoinut helmikuun lopussa enkä edes maaliskuussa.

      Poista
  5. Minä tykkään kans keltasesta keväällä, kaikki keltaiset on ku pieniä aurinkoja. Pitäs iteki kylvää tomaatit vikkelään, meinaa unohtua 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen tuo aurinkoa kevääseen. Tomaatit ehtivät vielä hyvin, itse pohdin laitanko vasta maaliskuussa vai helmikuussa, helmikuu nyt sitten voitti vaikka tiedän että olisi voinut vielä malttaa kylvön kanssa.

      Poista
  6. Ihanat kevätkukat ja kerrottua teteä en olekaan ennen nähnyt. Meillä on tällä hetkellä vähän lunta, mutta aiemmin olisi ihan hyvin voinut haravoida ja siivoilla penkkejä. Näinköhän nämä talvet muuttuu? Täytyy alkaa ohjailla itseään, että osaa tarttua puutarhatöihin talvenkin aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin talvet ovat erilaisia, täällä oli viime vuonna puoli metriä lunta ja nyt pysyvää lunta ei ole tullut, ei edes termistä talvea. Onhan se pikkaisen hullua tehdä puutarhan huoltotöitä talvella mutta eiköhän siihen totu.

      Poista
  7. Sielläpä näyttää ihanan keväiseltä jo! Täällä tuli talvi takaisin ja maa on lumen peitossa, joten haravoinneista ei tarvitse vielä haaveilla. Mahtava määrä tomaatteja tulossa sinulla! Itse ajattelin ostaa valmiit taimet tänä vuonna. Esikasvatukseen ei muutenkaan ole ollut nyt kovin poltetta, mutta vielähän tuota ehtii :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii. Tomaatit ovat hyvässä kasvussa, äkkiä ne tulee. Täällä lumet suli taas kerran pois.

      Poista
  8. Kasvienhoivailuvietti iskee ihmeesti aina kevättalvella. Sinulla onkin suloiset hoivailtavat. Esikko on todella herkullisen värinen. Toivotaan sille ja sipulikukkakavereilleen pitkää ikää puutarhassakin. Minä kannoin tänään kellarista neljä ruukkua kasveja sisälle heräilemään talviuniltaan. Taimiakin nousee hiljalleen mullasta hoivailtavaksi. Kohta on taas joka nurkka täynnä hoivailtavaa :D Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilan puute tulee olemaan keväämmällä valtaisia, pitäisi laittaa vielä kesäkukkia ja perennoja kasvamaan, ja kurkut ja kesäkurpitsat. Aurinkoista viikonloppua sinnekin.

      Poista
  9. Kauniita ja pirteitä hoivattavia. 😊😊

    VastaaPoista
  10. Ihana esikko! Haravointi on keväällä paljon mukavampaa kuin syksyllä.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)