sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Liian kova urakka?

Nuorin poika ilmoitti joitain viikkoja sitten ettei hän leiki enää legoilla ja haluaa ne pois huoneestaan. Siinä sitten mietittiin mitä valtavalle määrälle legoille tehdään. Ongelma ratkesi kun joku kissoista päätti pissiä yhteen legolaatikkoon, tietysti siihen suurimpaan. Päätin pestä saman tien kaikki legot.
 Pesu tapahtui useammassa erässä iltaisin töiden jälkeen ja kesti parisen viikkoa kuivumisajan takia. Onni oli vanha vauvan amme joka toimi pesusaavina. Pölyttömät legot kuivui kodinhoitohuoneen lattialla pyyhkeen päällä.
 Kuivuttuaan lajittelin legot väreittäin, tämä jos mikä otti aikaa. Harmikseni taloudessa ei ollut sopivia astioita enempää, nykyisestä vaiheesta olisi selvitty paljon helpommin jos legot olisi saanut lajiteltua vieläkin yksityiskohtaisemmin.
Ja se nykyinen vaihe on kasaaminen. Eli ensin kaivetaan tallessa oleva ohje esiin ja aletaan etsiä laatikoista ohjeeseen kuuluvia legoja. On hetkiä jolloin olen ajatellut että neulankin löytäisi helpommin heinäsuovasta kun pienen legon piperryksen tuhansien kaltaistensa joukosta. Onneksi nuorin poika on auttanut ja tekee mukana.

Päätimme säästää suurimmat ja mieluisimmat rakennelmat sekä ne joihin löytyy kaikki osat, tai siis lähes kaikki, osia on vuosien saatossa hävinnyt, mikä imuriin ja mikä rikki menneenä roskiin. Loput myydään pois ja lisäksi jätetään tänne mummolalegot lastenlasten riemuksi.

Ihan mukavaa puuhaa nyt kun puutarhaan ei pääse mutta äärettömän hidasta, valmista lienee vuoden päästä tällä vauhdilla.

20 kommenttia:

 1. Oih, tunnen urakan! Meillä kaikki jälkikasvun legolaatikot odottavat, että joskus siirtyisivät heidän omiin koteihinsa. Vaikka piperryksiä on mennyt imuriin iloisesti kilisten, riittää mokomia kolmen megalaatikon verran. Ohjeet löytyvät meiltäkin, mutta kuka jaksaisi koota merirosvolaivat ja star wars alukset uudelleen?:D Näyttää muuten hyvältä tuo väreittäin lajittelu - siihen minäkin ehkä pystyisin. Tsemppiä teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hikinen urakka on ollut :D Ajattelin että parhaiten säilyy ja pystyy jakamaan kolmen pojan legot omiinsa kun kasaa ohjeen mukaan. No, jos tästä vuodessa selviää niin hyvä juttu.

   Poista
 2. Noita leegoja kertyy kyllä uskomaton määrä, kun niitä halutaan jokaiseksi lahjaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä legot on olleet aina se leikityin lelu, niitä pojat toivoivat lahjoiksi ja saivat.

   Poista
 3. Voi jestas! Ihan mieletön urakka. Iisakin kirkko, tai mitä niitä nyt on... voisiko tuota verrata pyramidin rakentamiseen ;-) Mutta palkitsevaakin se varmasti on, siksi juuri tuollaisiin hommiin tulee ryhdyttyä. Kun saa selkeyttä kaaokseen, se on jotenkin hirmu mukava tunne. Voimia taistoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, selkeyttä kaaokseen. Eikä tuollaista määrää legoja voi säilyttää missään, nytkin on vienyt leijonan osan nuorimman huoneen lattiatilasta.

   Poista
 4. Voih, apua! Tuo on kyllä meilläkin vielä joskus edessä :D Isännän lapsuudenaikaisia legoja on muutama laatikko jemmassa meidän lapsille ja ihan varmasti niitä alkaa tulla synttäri- ja joululahjoiksi, kunhan kasvavat. Eikä siinä mitään, ovathan ne todella kehittäviä leluja. Olen jo kertaalleen elänyt legorakennelmien keskellä, sillä veljilläni oli varmaan samanlainen läjä legoja kuin teillä. Rakentamisen iloa! Homma kyllä nopeutuu siinä vaiheessa, kun puolet rakennelmista on kasattu ja legot vähenevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin itsenäni lohdutin että helpottaa kun legot laatikoista vähenevät. Ja mikä ilo kun hyllylle on tullut jo muutama kasattu Star Wars alus ja rakennelma, voi olla että lapsenlapsista vanhin saa niillä leikkiä kun tulee kylään, ihan uutta tekemistä.

   Poista
 5. Hetkinen... poika päättää luopua legoista, äiti päättää, että kasataan kaikki, valmista ehkä vuoden päästä. Tässä meni elämäsi tilaisuus päästä eroon legoista ja pojalta tilaisuus päästä eteenpäin (legoista). Oisit vain pessyt kaikki ja antanut pois. Homma olisi jo hoidettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, poika ei päättänyt luopua vaan sanoi ettei enää leiki niillä. Ja koska meillä on kolme poikaa on pakko kasata legot jotta saan eroteltua niistä kunkin pojan legot. Saavat sitten itse sanoa mitä säästetään ja mitä ei. Ja loput jää legoiksi lastenlapsille. Ei meillä ole radikaalisti myyty leluja pois kun lapset kasvavat, saavat itse päättää mitä niille tehdään.

   Poista
 6. Aikamoinen urakka, mutta ihan hyvää puuhaa talvipäiville. Legot menevät hyvin kirppareilla kaupaksi. Niiden rahallinen ja muukin arvo tunnetaan.
  Meillä monet muut lelut on laitettu kiertoon, mutta legot on päätetty säilyttää. Onneksi ohjeetkin ovat yhä tallella, vaikka eihän se takaa, että jokainen pikkuruinen osakin löytyy. Meillä on tallessa isoveljeni aikanaan joululahjaksi saamia peruslegoja, jotka tunnistaa kellastuneesta väristä ja hampaiden jäljistä. Olivat niin tiukkoja irrottaa toisistaan.

  VastaaPoista
 7. Vanhemmat legot tunnistaa meilläkin kellastumisesta ja naarmuista, uudet on kuin pakasta vedettyjä. Noita legoja on niin paljon että kaikkia ei säilytetä mutta suurin osa, helppo pakata pusseihin ohjeineen kasaamisen jälkeen, tai näin ainakin ajattelin :)

  VastaaPoista
 8. Olitpa ahkerana! Hurja homma noissa! Raaskiiko poika oikeasti luopua...juuri juttelin junassa aikuisen miehen kanssa, joka kertoi yhä säilyttäneensä lapsuutensa legot kotonaan ja leikkivän niillä :) Olen muuten pessyt legot ihan pesukoneessa pesupussissa, tälläinen laiska äitihenkilö kun olen. Itse aina nikottelen hieman kun pojan huone on supertäynnä legoja ja pitäisi imuroida...Onnellista uutta vuotta sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaskii luopua, tai siis ei luovuta kaikista, lisäksi on tallessa duplot ja Brion junarata. Ja työn lelut on hänellä. Pesukone on hyvä vaintoehto, minulle riitti että on pölyt pois, ne kissanpissaiset pestiin huolellisemmin. Legot ja imuri, kauhea yhdistelmä :D

   Poista
 9. Huh mikä urakka. Minulla on vielä poikien legot tallella, mutta olen miettinyt myös myyntiä. Ainakin suurimmaksi osaksi. Nyt olen tosin jo niin vieraantunut siitä, että minkälaista hintaa niistä pitäisi pyytää... Missä foorumissa sinä aiot myydä? Menevätkö ne jollekin tuttavalle vai laitatko jollekin palstalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppari tai tori.fi, niitä ajattelin kokeilla. Pitää ensin vähän googlailla mitä legoista maksetaan, isoja Star Wars juttuja en edes raaski myydä ja lisäksi säästetään tekniikkalegoja tulevien polvien riemuksi.

   Poista
 10. No huh, aikamoinen urakka! Meillä kans säästetty poikien legot, sillä suurin osa tekniikkalegoja,eikä vaan raaski hävittää. Pakko kai jossain vaiheessa tehdä joitain ratkaisuja, ehkä odotan että saavat omia lapsia ja saan sitten antaa kaikki heille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikkalegoja ei raaski hävittää mutta yritetään kasailla nekin, jos paljon puuttuu osia niin sitten joutavat pois.

   Poista
 11. Melkoinen urakka! Mutta värien mukaan laatikoihin järjestetyt legot näyttävät ihanan järjestelmällisiltä, fiilistelen niitä kuvia :D

  VastaaPoista
 12. Tuo käy varmasti ihan meditaatiosta:) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)