keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Anemia helpottaa

Takana on puolitoista kuukautta rautakuuria. Joka ilta olen ottanut kiltista vatsaoireista huolimatta 100mg:n tabletin rautaa, kyytipoikana vahvaa C-vitamiinia. Maanantaina kävin verikokeissa ja sitten vain jännitettiin tulosta.
 Olossani olen huomannut selkeää paranemista. Jossain kohtaa hiusten lähtö loppui kuin seinään. Mikä ilo harjata hiuksia kun ei itketä hiuksia täynnä oleva harja. Oikeasti hiuksia lähti tukkoina. Pahin väsymys on helpottanut, enää ei hengästytä niin pahasti portaita kulkiessa kuin aiemmin syksyllä.
 Lääkäri sitten kertoi sen minkä aavistin, rauta-arvot olivat nousseet. Hemoglobiini 115 ja varastorauta 15. Edelliset arvot olivat hemoglobiini 106 ja varastorauta 6.
 Vielä arvot eivät kuitenkaan ole riittävän koholla. Tuhtia annostusta pitää jatkaa kaksi kuukautta jos suinkin vatsa vain sietää ja sitten on uudet kokeet. Vatsan takia olen ollut muutaman viikon viljattomalla ruokavaliolla ja se on helpottanut hiukan. Keliakiaa minulla ei tutkitusti ole mutta vilja-allergia jossain muodossa lääkärin mukaan voi olla. Iho ja korvat ei kutise samaan malliin kuin ennen kun jätin viljat taas pois.
Aiemmin olen ottanut rautaa vain 50mg vuorokaudessa ja se ei ole nostanut arvoja yhtä hyvin kuin nyt tuplamäärä. Näköjään on parempi syödä riittävän vahvaa annostusta, että edes jotain imeytyy. Sitä en tiedä miten arvot saadaan pysymään hyvinä. On kuitenkin aika rankkaa olla kolmasosa vuodesta rautakuurin takia vatsa sekaisin.

Kuvituksena viime kesän pioneja.

15 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut Maltofer-nimistä rautavalmistetta? On kalliimpaa kuin muut, mutta on ainoa valmiste, mikä ei aiheuta minulle vatsavaivoja. Verenluovutuksen jälkeen kun ei tahdo aina hemoglobiini nousta, niin on pakko jotain ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltoferiä nimenomaan syön, sitä sietää parhaiten mutta ei senkään kanssa vatsa ole normaali. On muuten ainut valmiste minkä saa ottaa ruuan kanssa. Itse otan illalla juuri ennen kuin menen nukkumaan, sekin on auttanut.

   Poista
 2. Onpa kauniit pionikuvat <3 Hyvä, että olosi on paranemaan päin. Toivottavasti jatkuu samaan malliin ja löytyy konsti, millä arvot ja ennen kaikkea vointi pysyy hyvänä. Hyvää huomista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on lempikukkia. Tänään viimeksi töissä huomasin että portaat menee ylös ihan eri tahdilla kuin pari kuukautta sitten, silloin tuntuu että henki loppui jo puolessa välissä, nyt meni ihan kevyesti kaikki.

   Poista
 3. Itsekin kokeilin tuota Maltoferia, hyvänmakuisia tippoja. Kyllä niistäkin pitempään käytettynä meni vatsa vähän sekaisin, mutta ei läheskään siinä määrin kuin tableteilla. Pitäisi imeytyäkin paremmin jo limakalvoilta. 🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otan purutabletteja, ainut etten pureksi niitä sillä maku on kammottava :D suklaa josta tulee raudan maku läpi.

   Poista
 4. Hyvä, etton ollu eres jotaki hyätyä. Hianot pioonikuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut hyötyä ja se kannustaa jatkamaan vielä pari kuukautta.

   Poista
 5. Hyvä!
  Äidilleni tiputettiin rautaa (en muista tieteellistä termiä) suoraan suoneen, auttoi heti.

  VastaaPoista
 6. Jaksamista. Toivottavasti pystyt syömään rautavalmistetta edelleen ja vointisi paranee edelleen. Pionisi ovat kauniita.

  VastaaPoista
 7. No voi sentään. Sitä ei itse tule edes ajatelleeksi kun on hemoglobiini aina ollut 146 ja vähän ylikin . Mutta jaksamisia sinne ja ihanat pionit.

  VastaaPoista
 8. Huh, huh, aika matalat nuo arvot ovat vieläkin. Ei ihme, että olet ollut väsynyt ja hiukset ovat lähteneet. Kiva kuulla, että syy selvisi ja rautakuuri näyttää tehoavan.
  Mukavaa itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 9. Mullakin on pitkä rautakuuri menossa varastorautojen nostamiseksi, samoissa luvuissa pyörii ku sulla. Ite otan nyt lääkärin suosittelemaa nestemäistä, kun siitä ei tule mahavaivoja. Tsemppiä kuurin jatkoon! Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että vointisi on alkanut parantua!

  VastaaPoista
 11. Hyvä, että kuurista on ollut apua. Toivottavasti vointisi kohenee ja hemoglobiinisi nousee edelleen ja anemian taustasyyhyn löytyisi sellainen ratkaisu, ettei anemia enää uusisi. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)