sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Taimia, taimia, taimia...

Türin kukkamarkkinat on tältä vuodelta näetty ja koettu. Taimia hankittu, ja nautittu mukavasta seurasta. On opittu uusia asioita puutarhasta, saatu vertaistukea, ja neulottu yhdet vauvan sukat. Itse markkinoilta ei ole yhtään kuvaa, mutta tänään sain lähes kaikki taimet maahan ja esittelen niistä osan.

Ensimmäisenä punainen salkoruusu. Omakin salkoruusu selvisi talvesta hengissä, mutta kivahan sille on olla kaveri. Salkoruusu 2 euroa. Saviruukku tuli kaupan päälle.
 Toin kolme metsätulppaanin sipulia jotka istutin pähkinäpensaan alle. Pähkinäpensas on sekin istutettu vasta pari viikkoa sitten. Minulle oli uutta että pähkinäpensas kasvaa nimestään huolimatta korkeaksi kuin puu, minun pensaan emopensas oli metrejä korkea puu. Tulppaanit 40 senttiä kappale.
 Pioni, Festiva Maksima maksoi 4 euroa. Olisi varmaan kannattanut ostaa se toinenkin myynnissä ollut pois. Juurakon juurella tuli mukana joku yllätystaimi, en raaskinut kitkeä.
 Päärynäpuu sai lajitoverin latvialaisesta päärynäpuusta, lajike on suvenirs. Hinta 15 euroa.
 Lisää tulppaaneja vaikka epäonnistuin viime vuonna tuotujen kanssa. Papukaijatulppaani Rococo nyt vain oli saatava omaankin puutarhaan. Hinta 50 senttiä per sipuli.
 Tämän kanssa tarvitsen tunnistusapua. Kyseessä on laukka jota myyjä myi nimellä narsissilehtinen laukka. Tekee kuulemma lilan kukan. Lehdet tosiaan ovat kuin narsissilla, mutta tuoksu on selkeä laukka. Taimia on toinen samanlainen satsi, maksoivat yhteensä 2 euroa.
 Tämä taimi oli kallis, 7 euroa. Kuvassa on väriltään viininpunainen köynnöstävä ukonhattu, Red vine.
 Ja tietysti lisää pioneja. Ostin kaksi juurakko lupauksella vaaleanpunaisesta kukasta. Kotona jaoin juurakot, ja sain tarvitsemani neljä taimea. Toivottavasti eivät suuttuneet. Hintaa oli 3 euroa per juurakko eli eipä tulleet pionit kalliiksi, 1,5 euroa kappale.  Televisiosta opin jotain puutarhaohjelmasta, että pionin juurelle kannattaa laittaa hiekkaa.
 Viimeisenä mysteerikukka. Väri oli niin ärtsyn pinkki, että ihan pakko tämä oli ostaa, hinta taisi olla kaksi tai kolme euroa, en enää muista. Kertokaa jos tunnistatte. En tiedä edes onko moni- vai yksivuotinen.
Tällä kertaa toin myös hyötykasveja, niistä lisää seuraavassa postauksessa.

15 kommenttia:

 1. Nättejä taimia. Saitko muuten päärynäpuusta "ZP-kasvipassin"? Olen ymmärtänyt, että tulipoltteen vuoksi Baltiasta tuotavien hedelmäpuiden pitäisi olla tarkastettuja ja ilmeisesti passi takaa sen. Taisi olla HS:n sivuilta tästä taannoin jotain juttua. Tuli nyt mieleen kysäistä, kun juuri jutun luin. Itse en ollut aiemmin kuullut ko. bakteeritaudista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ostin puun jolla on taimipassi. Edellinenkin päärynäpuu oli ostettu passin kera. Tulipolte on tauti joka pitää ottaa vakavasti. Eviran sivuilta löytyy lisää infoa :)

   Poista
  2. Itse en ole tehnyt ostosreissuja (siis kasvien osalta) tuonne Baltiaan, niin oli minulle uusi asia. Tosiaan, Eviran vinkistä oli se Hesarinkin juttu kirjoitettu. Nyt toivotaan, että päärynäpuusi juurtuu hyvin. Lämpöä ainakin tällä hetkellä piisaa, ja luonto on tänään hoitanut ainakin täällä päin kastelunkin, joten ei tarvitse lähteä mökille kastelemaan eilen istutettuja taimia :)

   Poista
  3. Tulipoltteesta oli reissussa infoa mutta siitä varoiteltiin jo viime vuonna. Toivottavasti taimeni ovat moisesta vapaita. Viime vuotinen päärynä on lähtenyt hienoon kasvuun, eiköhän tämäkin. kastelusta on tosiaan saanut olla vapaa hetken :)

   Poista
 2. No mutta tämähän varmisti sen, että se 'ehkä' putoaa pois köynnösukonhatun edestä. Saman ostin minäkin ja se oli myös mulla kallein. Nuo pionit on kyllä hyvä löytö. Itse en vielä saanut maahan kuin muutaman esikon ja samanlaisia mysteerilaukkoja, mutta kohta menen jatkamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit oli mieluinen löytö, ostoslistalla oli ensimmäisellä rivillä 4 samanlaista pionia luumulehdon keskiympyrään. Mysteerilaukkoja kyllä riitti, ensi kerralla sanakirja mukaan :)

   Poista
 3. Oijoi, kaikkea ihanaa ja edullisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella oli kaikkea ihanaa, eikä kaikki voinut ostaa...

   Poista
 4. Hei,
  samaa meinasin kysyä, mistä Intianminttu jo kirjoitti. Itseäni houkuttaisi kovasti kasviretki Viroon, mutta vielä en ole rohjennut...
  http://www.evira.fi/portal/fi/kasvit/ajankohtaista/?bid=3898
  Toisaalta olen huono tuomaan kasveja kotipihaan kotimaastakaan, koska kotiloita ei meillä vielä ole näkynyt, enkä niitä tänne kaipaakaan.
  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiloiden takia minäkin olin ennen tarkemapi, ja kannattaa olla. Mutta nyt kun ovat levinneet tännekin ei niin väliä. Tarkistan silti juurakot ja taimet tosi tarkkaan. Nyt oli yksi minikotilo pionipurkissa.
   Päärynäpuuni ovat passillisia, se on tietysti toinen juttu voiko niihin luottaa, mutta toistaiseksi luotan.

   Poista
 5. Hei! Tuo siun viimenen kukka on miun mielestä Leijonankita ja se on yksi vuotinen.
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen joskus yrittänyt kasvattaa leijonankitaa siemenestä, mutta en onnistunut. Onneksi sain näin valmiina :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, viesti hävis... uudestaan siis...
   Türin messut ovat kyllä kivat. Kävin siellä muutama vuosi sitten. Mun mielestä kanssa toi viimeinen on Leijonankita. Istutin siemenestä juuri itsellenikin noita täyttämään kukkapenkkien tyhjiä kohtia.

   Poista
  2. Minä en saanut leijonankitaa kasvamana siemenestä. Pitää harjoitella lisää :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)