lauantai 10. toukokuuta 2014

Omatekoinen kuntosali

Puutarhatyöt on parhainta jumppaa talven kangistammalle keholle. On kuntosali ihan omasta takaa. Aamun aloitin kyykyillä, noin sata kappaletta ja samalla tuli kerätty kotiloita talteen. Ne muuten sikiävät jo, sain napattua saaliiksi peräti kolme parittelevaa paria. Hyi.

Kyykkyjen jälkeen käsittelyyn käsivarret ja vatsalihakset. Ohjelmassa mullan kaivuuta kuusiaidakosta. Laskin säästäväni jopa parisataa euroa kun kaivan mullan itse pensasmustikoille enkä osta valmista multaa. Ja oma mielipide on, että parempaa tuo itsestään valmistunut multa on kuin kaupan vastaava.
 Lisää lihaskuntoilua kun kärräsin 10 kottikärryllistä multaa laatikkoon. Vähän epätoivoista puuhaa, sillä 10 kuormalla täytän vain yhden laatikon. Kolme ja puoli laatikko jäi huomiseksi. En viitsi edes laskea montako kottikärryllistä multaa se on.
 Keskiympyränkin kitkin vaikka kuvassa on vielä kitkemättä. Pitihän sitä päästä tekemään taas muutama kyykky vaikka pakarat ilmoittivat, että nyt riittää.
 Ilmeisesti niille oli liikaa kun innostuin kitkemään kukkapenkin joka erottaa marjatarhan muusta puutarhasta. Eihän se iso homma ollut, mutta kaiken muun ohella tuntui jäsenissä. Kuvasta näkee miten aitta on lenkallaan joka suuntaan. Kaipa sen vielä suoraksi saa.
Huomenna jatketaan äitienpäivästä huolimatta. Oma toiveeni on, että saan puuhata viidennen lapseni kimpussa varhaisaamusta myöhäiseen iltaan. Toki tulen välillä sisään valmiiseen pöytään syömään ja kakkukahveille. Kakun kyllä leivoin tänään ihan itse. Vadelmavalkosuklaajuustokakku on parhaillaan uunissa.

16 kommenttia:

 1. Juu ei tarvitse kuntosalilla käydä ;) Oikein hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunto pääsee mulla aina talvisin luvattoman huonoksi, mutta keväisin nousee kohisten :)
   Tänään takareidet meinaa vähän kinnata.

   Poista
 2. Sama homma, me siivottiin pihaa eilen ja kyllä tuntuu jäsenissä, kun on kannellut säkkejä, siirtänyt puita ja mitä lie. Mutta lopputulos palkitsee!
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mies on hoitanut tänä keväänä kaikki polttopuuhommat, mutta ei se silti lihaksia säästä, aina on jotain puuhaa. ja kun piha on laaja, niin kävelystäkin tulee jo huimasti liikuntaa.

   Poista
 3. Hyvä postaus;) Ja todella hienolta näyttää! Hyvää äitienpäivää.

  VastaaPoista
 4. Tuo sinun työmaasi tuolla pihalla on kyllä huikean massiivinen, mutta mikäs siinä, kun olet noin aikaansaapa ja otat urheilun kannalta ;). Siitä tulee tyylikäs ja ihana, voin jo kuvitella lopputuloksen!

  Kiva, että voit äitienpäivänä istahtaa valmiiseen ruokapöytään ja nauttia lapsikatraastasi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha tuntuu laajenevan joka vuosi. Onneksi tontilla on rajat joiden yli ei voi mennä :D

   Lapsenlapsi oli se äitienpäivän odotetuin vieras.

   Poista
 5. Kuntosalista ja "Puuhamaasta" käy, kun pihaa laittaa. Mutta lopputulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen. Ja mikä parasta, näkee työnsä jäljen :)
  Tän kaupunkiasukin maankääntötyöt on siinä, kun rahtaan puutarhaliikkeestä mullat ja valmiit taimet. Tyrkkään ne parvekelaatikoihin ja toivon parasta ;-) Olen yrittänyt joskus kasvattaa taimia itse, mutta menestys on ollut sen verran heikkoa, että suon alkukasvatuksen ilon muille tahoille ja hankin ne muutamat taimeni valmiina.
  Oikein hyvää äitienpäivää!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiit taimet on ok, käytän niitä minäkin jos omat menee mönkään tai ei ole riittävästi.

   Poista
 6. Mahtavan näköistä ja kunto tuon kimpussa senkun kasvaa. Mikäs sen parempaa. :) Meillä myös keittiöpuutarha pikkuhiljaa valmistuu, vaikka vielä olis pari laatikkoa ilman multaa. Yhteen sain jo yrtit siirrettyä mutta nälkä kasvaa syödessä. Säkkien kanteluapua odottelen iltapäivästä, niin pääsee kylvöpuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun yrttimaa on kauheassa kunnossa. Talvi vei kaikki salviat, tänään sentään huomasin ettei kaikki timjamit sentään kuolleet. Minttuakin on kovin vähän. Siispä lisää vähän kaikkea. Nälkä tosiaan kasvaa syödessä :)

   Poista
 7. Mukavaa äitienpäivää sinne kuntosalille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuli kuntoilua vaikka en saanut kuin yhden laatikon täytetyksi mullalla. Mutta tuli puuhattua kaikanlaista muuta.

   Poista
 8. Kyllä nuo pihapuuhat tosiaan kuntoilusta käy. Tähän aikaan vielä hommiin tottumaton kroppa on aika pian poikki. Eiliset kotilosulkeiset tuntuivat tosi inhasti selässä, mutta tänään kyllä iloitsin kipeistä reisistä :)

  VastaaPoista
 9. Joo kuules mä ajattelen niin samalla tavalla kuin sinä. Hyötyliikunta on parasta liikuntaa! Siinä saa nauttia paitsi oman kunnon kehittymisestä niin myöskin samalla työn jäljestä! Puutarhatyöt on upea juttu, toinen mahtava on myös pyöräily.

  tv Leena

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)