perjantai 10. elokuuta 2012

Teletornilla

Viron reissullamme oli kolme pääkohdetta, Pärnun hiekkarannat, Tallinnan eläintarha ja Teletorni. Kaikkiin kolmeen päästiin onnistuneesti, Pärnun reissun vain pilasi kolea sää ja tihkusade. Sateesta huolimatta kahlattiin meressä varpaan välit täynnä hiekkaa ja tutustuttiin Pärnun kaupunkiin. Ensi kesän suunnitelmissa on vuokrata sieltä asunto tai talo ja viipyä vähän pitempään.

Teletornille olemme yrittäneet päästä aiemminkin, mutta silloin torni oli vielä kunnostamatta ja suljettu. Nyt huimaavat näköalat ovat avoinna pientä maksua ja kunnon annoksen rohkeutta vastaan. Ainakin minä, korkean paikan kammoinen nielaisin pihalla muutaman kerran että tuonneko sitä on mentävä, apua! Armoa ei annettu ja pakko oli mennä muun perheen mukana.
 Hissi vei meidät vauhdilla kerrokseen 21 jossa oli näköalatasanne turvallisesti sisätiloissa. Ja olihan ne näköalat huikeat, etenkin tästä lattiaikkunasta josta oli näkymä suoraan 170 metriä omien jalkojen alapuolelle.
 Voin kertoa että tämän lähemmäs en mennyt. Lapsilla oli hauskaa ja rohkeutta ihmetellä ikkunan ihmettä, mutta oma pää ei kestänyt tyhjän päällä seisomisen tunnetta. Kalkkiutuneet aivot äidillä, ei voi muuta.
 Loppuhuipentumana löydettiin kiva vekotin tornin alaosasta. Näitä laitteita oli myös eläintarhassa ja vanhassa kaupungissa, mutta me tartuimme syöttiin Teletornilla. Laitteeseen laitetaan maksuksi euron kolikko ja tarvikkeeksi viisisenttinen. Kammesta vääntämällä kone stanssaa viisisenttisen uusiksi teletornin kuvalla. Kiva matkamuisto ja jännintähän oli se, että muiston sai tehdä itse.
Poiketkaahan torniin jos Tallinnassa käytte. Näkemisen arvoinen paikka ja rohkeimmille löytyy kerroksesta 22. ulkonäköalatasanne. Jostain syystä se jäi minulta kokonaan väliin.

6 kommenttia:

 1. Jos haluaa kärvistellä Tallinnassa ihan ulkoilmassa ja korkealla, niin kiivetkää Olevisten kirkon torniin... Tasanne on niin kapea, että peräkkäin mennään jonossa ja kulmissa pitää mennä sivuttain, että olkalaukkukin mahtuisi. Kolmannella tornin sivulla alkoi mulla vähän kärsivällisyys olla koetuksella, kun edessä mateli askel-valokuva-askel-valokuva-ihmisiä eikä ohi päässyt ja vieressä oli melkoinen pudotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kiitos :D Mulla tekee korkeat paikat todella pahaa ja sitä enemmän mitä vahemmaksi tulen.

   Poista
 2. OI kiitos vinkistä. Tuo on juuri sellainen paikka, missä voin kuvitella omienkin poikieni tykkäävän käydä.
  En ole Tallinnassa käynyt 15 vuoteen enkä kertaakaan lasten kanssa. Suunnitelmissa on, ehkä jo ennen syyslomaa.
  Saako kysyä muita vinkkejä?
  Missä olitte yötä? Varasitko hotellin itse? Paikanpäällä vai kotoakäsin? Entä laivaliput?
  Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan...
  Sullakin kun on noita poikia :-)
  Jos et halua mainostaa tässä, niin jos viitsit / ehdit niin leeahoo @ hotmail.com kiittää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläintarha on toinen ehdoton kohde norsuineen ja jääkarhuineen. Erilainen kuin Korkeasaari. Me varasimme matkan niin viime tingassa että hotelleista löytyi enää tilaa vain laivayhtiön omassa kiintiössä. Matkustimme Tallinkin laivoilla ja yövyimme Pirita Top Spa hotellissa. Ihan perushotelli, siisti mutta kulunut, merinäköala. Huone oli todella suuri ja siinä oli sängyt kuudelle. Käytiin myös uimassa hotellin omissa altaissa, ihan mukavaa sekin. Ja kaikki matkat varasin netistä, laivaliput kuului samaan pakettiin. Meillä oli oma auto mukana, Tallinnassa on melko helppo ajaa, jopa minä olen osannut ajaa siellä. Pari vuotta sitten oltiin Tallinnassa syyskuussa, ihan hyvää aikaa sekin.

   Poista
 3. Meikäläisen kokemuksen mukaan Tallinnaan kannattaa mennä matkatoimistojen kautta. Ikaalinen/Matkavekka/tms. järjestää sinne niin halpoja matkoja, että itse järjestetty lomanen tulee paljon kalliimmaksi (siis jos aikoo mennä vain pariksi päiväksi Tallinnaan, eri asia tietysti pitemmät ja kiertomatkat ympäri Viroa).

  VastaaPoista
 4. Kiitos!
  Lupaan etten vaivaa enempää, mutta blogin lukemista jatka silti. On kivaa ja positiivista elämää!
  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)