keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hevoselle heiniä

Suvussa, jos nyt näin voi sanoa, on uusi jäsen.
Nimensä on Caesar`s Angel
kotoisammin Susu.

Susulla on 4 kaviota, pitkä häntä ja silkkisen pehmeä turpa.
Susu on tyttären ylläpitohevonen.
 Hevonen tarvitsee tietenkin heinää ja kun tytär sai sitä ladollisen ilmaiseksi vain hakemisen vaivalla, lupautuivat isä ja äiti apulaisiksi. Pari kuormaa on jo siirtynyt paikasta A paikkaan B, "vain" noin 30 peräkärryllistä odottelee enää siirtäjäänsä. Ennen lumia pitäisi saada urakka tehtyä.
 Nuorimmat pojat lähtee aina ilolla tallille mukaan sillä tallilta löytyy silkkiturpien lisäksi muitakin eläimiä, kuten vuohia. Vuohet kulkee näppärästi ikkunasta ulos kun kuulevat ihmisten lähestyvän. Ja tälläkin kertaa kannatti tulla, pojilla oli vuohia varten pari kuivunutta leivän kannikkaa mukana.
Mitäpä sitä ei vanhemmat tekisi lapsensa hyvinvoinnin eteen.
Jos ei muuta, niin kärräävät kärrykaupalla heiniä hevoselle.

8 kommenttia:

 1. Ai, kuinka ihana postaus..itse tykkään niin kovasti kaikista eläimistä, että niiden hyvinvointi ja niiden hyvä olo nostattaa aina tunteet pintaan, kun niitä toisenlaisiakin ihmisä on maailmassa.
  Kaunis hevonen ja hyvä kun jaksatte kannustaa tytärtänne, vuohet on hauskoja veijareita, mitäpä sitä ovea käyttämään, kun ikkunastakin pääsee.

  Aurinkoista elokuun jatkoa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana kun tytär uskaltaa toteuttaa unelmiaan!

   Poista
 2. Oliko heinä varmasti laadukasta, vai jotain vuoden vanhaa, mitä sai ilmaiseksi? Heinähän on älyttömän kallista, ei sitä yleensä kukaan ilmaiseksi jaa. Pyytäkää jotain asiantuntijaa tsekkaamaan heinän laatu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvää heinää. Heinät saatiin ihmiseltä jonka hevonen jouduttiin lopettamaan eli heinät oli nimenomaan hevoselle tarkoitetut. Ei mitään viisi vuotta vanhaa homeheinää ladon nurkasta :))
   Latoon jäädessään heinät olisivat olleet ongelmajätettä.

   Poista
 3. Ylivuotinen ei välttämättä ole laadullisesti sinällään heikkoa, mutta ravinneköyhäähän se toki jo on. Massun täytteenä menee kyllä. Tänä vuonna moni on antanut tämän kesällisiäkin heiniä ilman edestä, koska laatu kärsi pahasti heinän teon viivästyttyä.

  Puskapollehan ei onneksi ole ihan niin tarkka ruokinnastaan kuin esim. ravurit, varsat tai siitostammat. Kunhan polle pysyy pyöreänä, eikä heinä pölyä, en olisi kovinkaan huolissani. Tokihan analyysin voi teettää ja laskeskella sen pohjalta ruokintaa, jos se mielenrauhan tuo.

  -Anki, jolla 15 kauramoottooria rouskuttelee omassa tallissa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihan kelpoa tavaraa on heinä. Tytär jos joku on tarkka mitä Susulle annetaan. Ja ilmaiseksi sai siksi että heinän poiskuljettaminen kaatopaikalle maksaa sekin. Mieluummin antoivat ilmaiseksi kunhan viedään pois.

   Poista
 4. Minäkin haluaisin hevosen....ja lampaita... vaikka kanoja, mutta ei ole mahdollista...ainakaan nykyiseen asuinpaikkaan niitä hommata...onneksi meillä on sentään Niilo...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilo on jo paljon :)) Eläimet on ihania, mutta kanalan suhteen pitää meillä(kin) harkita mihin oma aika ja voimavarat riittää. Lampaista ei vielä edes unelmoida :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)