perjantai 8. kesäkuuta 2012

Odotettu lepo

Rankka viikko takana. Ryhmässäni aloitti maanantaina uusi pieni hoitolapsi ja samalla työaikani aikaistui alkamaan aamulla kello kuusi. Vähän tekee edelleen tiukkaa nuo aikaiset aamut, mutta kai niihin tottuu. Toisaalta mieluummin se aamu kuin pidennys illasta. Jos jotain hyvää, niin työmatka ei voisi enää lyhyempi olla. Eipä sitä kyllä jaksaisi enää 10 tunnin työpäivän päätteeksi istua puolta tuntia autossa kotiinpäin ajaessa.

Iltaisin olen rentoutunut missäs muualla kuin puutarhassa. Kasvimaa voi muuten aika hyvin, mutta porkkanoiden kanssa kävi höpelösti. Savinen peltomaa kovettui eivätkä siemenet päässeet itämään. Vaan eipä hätää, kaapista löytyy pussitolkulla porkkanan siementä joten tein kylvöt uusiksi. Tällä kertaa laitoin vain kevyen hiekkakerroksen siementen päälle, jospa nyt toimii.
 Kasvihuoneessa kasvaa tomaattia, kurkkua, paprikaa ja mansikkakoiso. Sain ystävältä muutaman koison siemenen ja niistä yksi lähti itämään. Hellin tainta ensin salin ikkunalla ja nyt uskalsin siirtää suurempaan ruukkuun ja kasvihuoneeseen. Saipa vielä paraatipaikan vanhan jakkaran päältä. Mielenkiinnolla odotan saadaanko mansikkakoisosta mitään syötävää aikaiseksi. Tomaatit ainakin kasvavat erinomaisesti, ensimmäisissä jo kukanalut nähtävissä.
 Viikon aikana on ilmestynyt kukkapenkkiinkin jotain ihasteltavaa. Tämän matalan pionin taimen ostin jo muutama vuosi sitten. Lajiansa en enää muista, mutta tämä pioni ei viihtynytkään pyykkikalliolla. Siirsin sen uuteen penkkiin kasvimaan lähelle ja nyt se kukkii yhdellä kauniilla kukalla.
Huomenna jos ei sada vettä, on ohjelmassa operaatio lupiinin hävitys ja leviämisen esto.
Mukavaa perjantai-iltaa!

7 kommenttia:

 1. Miten viehättävä kasvihuone sulla onkaan! Ihanaa lepoilua sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Meidän "takapiha" suorastaan rehottaa lupiineista mutta saavat toistaiseksi kukkia kun se on muutenkin vielä täysin laittamatta/hoitamatta. Miksikäs niistä haluat eroon päästä? :)

  VastaaPoista
 3. Oi että, minä olen niin kateellinen tuosta kasvihuoneesta. Mun vastaava on nimittäin vielä läjä lasia autotallin takana!

  VastaaPoista
 4. Maikki: Kiitos, kasvihuone on tykätty.

  Hanna: Lupiini on kaunis, mutta hankala. Meillä on niitty jonne se uhkaa levitä. Levitessään hävittäisi kaikki perinteiset niittykasvit. Pihassa uhkaa levitä metsään eikä sekään oikein ole sallittua. Joten hävitystä tiedossa.

  mrs Ruuhka: Tuo kasaantui aika nopeasti siitä kun saatiin lasit. Ja onneksi niin, ei kaupan tomaatit voita itse kasvatettuja! Kyllä se teidänkin koottua tulee :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen joskus samasta syystä kokeillut siementen peittämistä hiekalla ja hyvin toimi.
  Mansikkakoiso on minulle ihan uusi kasvi. Täytyypä googlettaa:)

  VastaaPoista
 6. Oletpa ollut ahkerana puutarhassa! Toivottavasti kaikki kukoistaa ja sää suosii.
  Kaunis pioni!

  VastaaPoista
 7. tarutikki: Ananaskirsikka taitaa olla toine nimensä, tämän minun istuttaman lajin nimi on sitten se mansikkakoiso. On tehnyt jo ekan kukan, tänään huomasin!

  Sumi: Sää on suosinut, nyt piti tulla sisälle sadetta ja kylmää pakoon :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)