tiistai 19. kesäkuuta 2012

Laiskottaa

Pidän koko viikon tasausvapaita ja tehtävien asioiden lista on loputon. Eilinen meni kuitenkin ihan harakoille, kotiuduin lomalta siskon luota ja samantein Kaapo-koiraa taas lääkäriin. Toisella on eri sinnikäs korvatulehdus molemmissa korvissa, kolmas kuuri menossa. Käytiin taas tarkastamassa korvat ja samalla käynnillä löytyi uusikin vaiva, ensidiagnoosi on niskat jumissa. Jos ei särkylääkekuuri auta, on vuorossa koirien fysioterapia. Vakavampia vaihtoehtoja emme halua edes ajatella.

Tänään piti kitkeä kasvimaa ja kukkapenkit, mutta vettä sataa tasaiseen tahtiin. Vaihtoehtoina jää pientä shoppailua tai siivousta sisällä. Voinette arvata kumpi kiehtoo enemmän. Tietysti voisin ottaa vaihtoehdoksi myös lasikuistin ikkunakarmien maalinpoiston, mutta se nyt vasta tylsää hommaa on. Kuten pojan työpöydän maalien hionta. Laiskottaa ihan isolla vaihteella.

Puutarhan yhtä otusta ei laiskota, on popsinut hyvän matkaa punalehtiruusuani, mutta en raaski tätä toukkaa hävittää. Omalla tavallaan niin lutunen oksanpätkäksi tekeytyneenä.
Iineksen meno taas ei ole vielä hidastunut kasvavasta vatsasta huolimatta. Laskettu aika on suurinpiirtein heinäkuun ekan viikon jälkeen. Minä toivon tiineyden venyvän sinne lähelle maksimiaikaa jotta pennut syntyisivät lomallani tai juuri ennen lomaa. Olisi Iineksellekin mukavampaa kun ei ole talo täynnä lapsia. Toisaalta Iineksen pennut ovat sitten ainakin lapsiin tottuneita.
Pesälaatikko on jo paikoillaan, pehmusteita jo hankittu, mutta muutama vanha pyyhe saisi vielä kirpparilta löytyä. Kissojen synnytyksestä ei ole kokemusta, mutta eiköhän se ole sotkevuudeltaan lähes samaa luokkaa kuin ihmisten. Pyyhkeitä tarvitaan.

15 kommenttia:

 1. Voi suloinen Iines! Toivottavasti loppuaika sujuu hyvin ja synnytys myös. Ja voi Kaapo! Voimia sinne huolen keskelle, toivotaan että poika paranee pian.
  Laiskottele rauhassa, kyllä se nopeampi vaihdekin taas joskus löytyy. Täällä olikin tänään ihan ukkosia ja niin rankkoja sateita, että jos tuonne menee heti kitkemään niin kastuu läpikotaisin, vaikka sade jo lakkasikin. Kannattaa odottaa vähän aikaa, muuten on puntit ja hanskat litimärät.
  Hauska tuo toukka ja suhtautumisesi siihen :-D Tuli mieleen pieni episodi eiliseltä, jonka olinkin jo unohtanut: maalasin hirsitaloani, kun huomasin seinän yläosassa laudan pinnassa pienen pienen rykelmän neonvihreitä munia, kuin nonparelleja! Mietin, että jos tämä on joku uhanalainen laji... tai jos se onkin taloa tuhoava laji... no, jätin sen kohdan maalaamatta mutta unohdin tarkistaa kenen munia ne mahtavat olla.

  VastaaPoista
 2. Kissojen synnytys ei ole sotkuista puuhaa. Ainakaan silloin kun kaikki menee niin kuin pitääkin. Tietty vähän sotkua tulee, muttei paljoa. Kannattaa katsoa kissan perään kun h-hetki on lähellä. Meillä kissa oli ainakin pihalla kuin lumiukko ekalla kerralla, eikä tiennyt mitä on tapahtumassa. Toivottavasti kaikki menee hyvin! :)
  -Aaka

  VastaaPoista
 3. Ei ole sotkuista hommaa kissojen synnytys. Voin sen sanoa 2 kissan synnytystä nähneenä, emo pitää huolen puhtaudesta koko ajan vaikka olisi ensikertalainen hommassa. Meidän Tellu synnytti ekan pentueen minun vaatekaapin alle (3 pentua) ja toisen pentuen pojan huoneeseen (4 pentua). Ei jäänyt kuin pieni läikkä lattiaan nähtävästi "lapsivettä" joka oli ehtinyt kuivua siinä hommassa ettei Tellu ollut ehtinyt sitä nuolla puhtaaksi. Samoin synnytyksen kulkuun ei saa puuttua mitenkään, emo mouruaa joka supistuksella ei kovaa mutta kuitenkin, puhdistaa jokaisen pennun huolella ja katkaisee napanuoran ja antaa pennun itse löytää nisälle imemään...ja voi sitä ylpeää ilmettä kissaäidillä kun kaikki on siinä rivissä syömässä...

  MiMa

  VastaaPoista
 4. Onkohan niillä pennuilla jo kodit? Ei muuten, mutta kun ihan vaan yhtä pientä kisua kaipailisin.... =)

  VastaaPoista
 5. Saila: Joskus hellyys voittaa ja tuholainen saa jatkaa elämäänsä :)) Neonvihreät munat kuulostaa mielenkiintoisilta, jos saat selville mitä ovat niin kerro. Olen yrittänyt tämän päivän tavoitella fysioterapeuttia, pääsisi Kaapo pian hoitoon.

  -Aaka ja MiMa: Hyvä kulla ettei ole pelkkää verta ja limaista istukkaa. Istukathan emo ilmeisesti syö itse. Netistä olen lukenut jo aiheesta jonkin verran, toivotaan että kaikki menee hyvin, täältä on hankala päästä eläinlääkäriin keskellä yötä.

  Minttu: Eipä ole kotia vielä kellään kun ei tiedetä montako pentua on tulossa ja millaisia. Mutta saa niitä jo varailla :)

  VastaaPoista
 6. Saattasinpa varatakin yhden pienen pojan palleroisen. Värihän nyt luonnollisesti on auki, mutta pistä heti kuvia tulemaan kun pentuja alkaa näkymään =)

  VastaaPoista
 7. Kaapolle tiedoksi, että koulutettuja koirahierojia on ja meidän rekut ainakin nauttivat suunnattomasti hierojan käsittelystä. Paras kaikista voisi kuitenkin olla akupunktio, sillä voi saada nopeimman avun, jota sitten rentouttavalla hieronnalla voi ylläpitää. Tämä lienee myös lopulta edullisin vaihtoehto. Toipumista Kaapolle ja Iinekselle mukavaa vauvalomaa! :) Kuten edellisissä kommenteissa on sanottukin, ei kissan synnytys ole ollenkaan niin sotkuista puuhaa. Koirilla se joskus on vaikka kaikki olisi kunnossakin. :)

  VastaaPoista
 8. saattaa se sotkuistakin olla, ainaki jos synnyttää vaahtomuovipatjalla -.-

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Erittäin pätevä fysioterapeuttia olen tavoitellut, jos hänelle päästään niin eiköhän Kaapo tokene. Kaikkea kokeillaan :)

  carovarium: Pelkona on että Iines synnyttää meidän sänkyyn :D Täytyy vuorata sekin pyyhkeillä kun aika koittaa. Vaatakaappeihin ei pääse.

  VastaaPoista
 10. Voi ihanaa, teille on perheenlisäystä tulossa!!

  Meillä ei ole mitään noin hauskoja toukkia näkynyt. Sen sijaan eilen illalla, kun puhuin puhelimessa ulkona, mun silmäkulmassa liikkui jotain. Yäääh, sellainen jättimäinen etana valui pitkin pihakivetystä. Nappasin lapion kyytiin ja kannoin hyvin kauas meidän pihasta!

  VastaaPoista
 11. nanna: Perheenlisäystä tulossa :))

  Isot etanat on likkuneet meilläkin päin, ne ei saa yhtään armoa vaan pistän lapiolla poikki. Ne on kyllä melkoisen hyi!

  VastaaPoista
 12. Oi, Iineskin jo niin iso, että äidiksi ryhtyy. Muistan kuvista pörröisen pennun.

  Koiraheralle pikaista paranemista.

  Kommentti tähän myös yllä olevasta peitosta, vaikka eri postauksessa olikin. Peitto on aivan ihana :)

  Ja perheellenne hyvää juhannusta.
  Kiitos kivasta blogistasi. Tänne aina jämähtää :)

  VastaaPoista
 13. Lahdessa on ainakin yksi fyssari, josta meillä on pelkkää plussaa sanottavana. En nyt muista taas nimeä, kun on kasvomuisti, mutta kaivan sen sulle, niin voit kysellä. Fyssarit osaa kans hieroa ja ne osaa antaa vinkkejä liikuntaan, mikä ylläpitäisi koiran lihaksia ja auttaisi nimenomaan ongelmapaikkoihin.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Kiitos :) Iines taitaa oola siinä hilkulla onko teiniäiti. Mutta eiköhän tuo pentunsa hoida. Kaapo on edelleen kipeä, saatiin aika koirien fysioterapeutille vasta heinäkuulle.

  VastaaPoista
 15. Voi että...kissavauvoja. Me laitettiin aikoinaan tulevalle kissaäidille vessaan aina pahvilaatikko, minne meni synnyttämään. Teki pennut kerran vuodessa ja oppi hyvin sen laatikon. Sotkuista se ei koskaan ollut. Kissat vaan saattavat innostua ja tehdä ne pennut jonnekin piiloon ja se laatikko oli varmaan siksi hyvä. Vain kerran kissa meni vintille ahtaaseen koloon synnyttämään ja jouduttiin purkamaan kattoa, että saatiin poikaset pois. Muuten kaikki sujui aina hyvin.

  Toivottavasti saatte kodit kaikille pennuille - olisin varannut varmasti ekojen joukossa, mutta meille ehti just tiistaina kotiutua kaksi pientä kissanpoikasta. Eli täällä elellään nyt sellasten leikki-ikäisten pentujen perhe-elämää :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)