perjantai 20. toukokuuta 2011

Herkkuvälipala

Joskus voi vähän herkutella ja syödä välipalalla suklaavanukasta. Lasten mielestä ihan parasta on äidin tekemä. Ja on se äidistäkin parasta, ainakin siitä syystä että siitä ei löydy ihan hevillä lisäaineita. Luomunakin saisi tehtyä jos budjetti sallisi.
 Vanukkaan ohjeita olen bongaillut muista blogeistakin, mutta tässä on oma versioni. Ohje on n. 15 vuotta takaa. Mittaa kattilaan 6dl maitoa (ei mitään rasvatonta litkua), 1dl sokeria, n. 1dl tummaa kaakaota ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keskenään 1,5dl maitoa ja 1dl maissitärkkelystä (esim. maizena). Kaada seos melkein kiehuvaan kaakaohässäkkään ja anna kiehua muutama minuutti. Kaada kulhoon tai annosmaljoihin, tai kuten minä, muumimukeihin. Ripottele päälle ripaus sokeria kuoren estämiseksi. Voit koristella mm. mariannerouheella tai kuten kuvissa, wienernougatrouheella. Jääkaapissa voivat olla vaikka yön yli, mutta meillä säilyvät puolisen tuntia. Yleensä pitääkin tehdä tuplaohjeella jos haluaa itsekin syödä.
 Herkullista sanon minä!
Mukavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

  1. nam. taidankin tehdä suklaamoussea kotona, inspiroiduin vanukkaastasi=)

    VastaaPoista
  2. Noi itsetehdyt vanukkaat on ihan parhaita ja niin helppoja tehdä! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. No voi nami sentään!! Meillä on täällä päin maailmaan monia eri makuja valmiita vanukasjauheita pikkupusseissa. Lisätään vain maito ja sokeri. Vaan pitääpä kokeilla tätä joskus.

    VastaaPoista
  4. Nam, pitää kokeilla heti viikonloppuna:)

    VastaaPoista
  5. Jestas miten helpon kuuloista! Miten olenkin kuvitellut, että vanukkaan teko olisi vaikeaa, olen varmaan joskus yrittänyt jotakin kananmunalla sakeutettavaa eikä siitä tullut yhtään mitään tietenkään (en ole mikään kultasoppakauha kourassa syntynyt).
    Kiitos ohjeesta, mutta ööh, hieman vaarallista yhden hengen taloudessa! :-D Veikkaan että se puolen tunnin säilymisaika voisi päteä täälläkin.

    VastaaPoista
  6. NAm♥ Samanmoisella reseptillä meilläkin tehdään, tosin lasten mielestä suklaakiisselimestari täällä on isukki:)

    Herkkuhetkiä viikonloppuunne!!

    VastaaPoista
  7. Nami! Huomenna meillä varmaan herkutellaan! Raparperitkin on jo komean kokoisia, pitää sillä sinun ohjeellasi tehdä piirakkaa..

    VastaaPoista
  8. Nam, tuo on kyllä mammelin herkkua:)

    VastaaPoista
  9. Niin hyvää! Tuota on tullut joskus tehtyä itsekin :) Nyt tosin uunissa muhii vähän suklaisempi herkku, nimittäin mutakakku, aijai. Täydellistä viikonloppuherkkua. Mukavaa viikonloppua ja herkkuhetkiä!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)