tiistai 24. toukokuuta 2011

Äidin oma kuhmuotsa

Aamulla kuopus heräsi ja sanoi heti ensimmäiseksi: Hei, mä olen nyt viisivuotta. Nyt mä olen iso poika ja pystyn kaikkeen eikä mikään satu mua! Äitiänsä pikkasen nauratti, mutta totesi sitten että hyvä on itsetunto pojalla.

Äidistä ei kyllä tunnu yhtään samalta, kun nuorin ja se viimeinen lapsi täyttää viisi vuotta. Apua, viisi vuotta eteenpäin ja se poika on sitten jo 10 vuotta! Kymmenen vuoden päästä 15 vuotta! Apua toisenkin kerran! Miehisestä uhosta huolimatta kuopus tulee vielä syliin, antaa äidin halata ja helliä. Nukkuisi vieressäkin mutta sitä äiti ei jaksa, tarvitsee itsekin unta.

Kuhmujen määrä taitaa olla tuon ikäisellä pojalla vakio. Yksi kun paranee, niin hetkessä on saatu aikaan uusi. Viimeisin tuli kun poika kaatui pyörän päälle, ei siis pyörällä vaan pyörän päälle. Sinnitteli ilman itkua kun paikalla oli tyttöväkeä, vaikka varmasti sattui. Ja vaikka varmasti tietää että itkeäkin voi.

Tämä meidän kuopus on ollut melkoinen Persoona jo pienestä pitäen. Ihan erilainen kuin muut sisaruksensa. Oikeastaan jaksan vieläkin ihmetellä miten voi syntyä samoista vanhemmista niin monta erilaista lasta. Jokaisella oma luonteensa ja tapansa.

Sairaalassa vielä hämäsi ja antoi vanhempiensa luulla jotain hyvästä nukkujasta.
 Tutti oli tiettyyn aikaan paras kaveri. Parhaimmillaan niitä piti olla kolme yhtäaikaa suussa.
 Ulkoilu on ollut lempipuuhaa aina.
 Eläimet on rakkaita. Perjantaisin osaa odottaa iskää töistä kun tietää että Kaapo-koira on iskän kyydissä.
 Ja tässä äidin kuhmuotsa tänään. Kuvia tästä velmukkeesta ei enää oikein meinaa saada. Alkaa heti hirveä nauru ja naaman vääntö.
Tänään juhlistetaan syntymäpäiviä kerhokavereiden voimin, lauantaina ja sunnuntaina juhlat jatkuu!

Blogi hiljeneekin loppuviikoksi. Lauantaina meille on tulossa äitini valmistujais- ja syntymäpäiväjuhliin liki 50 henkeä vieraaksi.
Nyt alkaa ihan hirveä paikkojen putsaus ja puunaus.
Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

18 kommenttia:

 1. o ei kai vieraat nyt sitä paikkojen kiiltoa katso ;-)
  Reipas kuhmuotsa, mukavia synttäreitä ja valmistujaisia!

  VastaaPoista
 2. Onnea !
  Meillä onkin pojilla sitten 6kk ikäeroa.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea 5-vuotiaalle! Ja mukavia synttäreitä :)

  VastaaPoista
 4. Onnea koko sakille ja sulle voimarutistus :)

  VastaaPoista
 5. Onnea onnea ihanalle viikarille:) Voi mitä vauvakuviakin!

  VastaaPoista
 6. Ihana synttärisankari, onnea <3 Ajattele minun kuopukseni on kohta 17 v, joten kyllä sinäkin "selviät" vaikka vauvasi kasvaakin ;)

  VastaaPoista
 7. Onnea 5-vuotiaalle! Ja äidille lohdutukseksi: sehän on VASTA 5-vuotias;).

  VastaaPoista
 8. Onnea 5-vuotiaalle! Mukavaia juhli,hyviä ilmoja ja viikonloppuja!

  VastaaPoista
 9. Onnea velmulle ja kivoja juhlia myös mammalle.

  VastaaPoista
 10. Onnea kuhmuiselle kuopukselle!

  Iloista juhlaviikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 11. Välillä netissäkin :) Kiitos kaikille onnitteluista, kuopus otti ne otettuna vastaan. Täällä viisivee-uho senkun jatkuu. Ollaan niin isoa poikaa että!
  Siivoukset hyvällä mallilla ja kyllä, ne on pakko tehdä. Pölyseittejä katoissa, valaisimissa, tahroja lattiaoilla, ylimääräistä tavaraa siellä sun täällä. En valita, ihana pitää pitkästä aikaa isot juhlat ja puitteetkin ovat niihin mitä parhaimmat!

  VastaaPoista
 12. Oikein kovasti onnea minultakin!
  Se on mahtavaa olla 5v. :)

  VastaaPoista
 13. Voi Katja, iso symppirutistus toiselta äidiltä toiselle;-) ja sä olet tämän käynyt läpi jo aikaisemmin, huoh.. ihan totta, viisivee synttäreiden jälkeen meidänkin esikoinen tuntui kasvavan ja kehittyvän silmissä, ihaillen ja samalla haikeana katselen tuota reipasta, pian eskarin aloittavaa poikasta;-). Pikkuveli kasvaa onneksi perässä ja on vielä täysillä äidin kainaloinen,vähän lievittää tätä "tuskaa";-).

  Ehdin vasta nyt lukemaan postauksia joten kovasti synttärionnitteluja täältäkin, vaikka näin jälkikäteen tulevatkin. Iloa ja aurinkoa päivänpesään!

  VastaaPoista
 14. Onnea viisivuotiaalle! Viisivuotiaat ovat ihania :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)