lauantai 20. marraskuuta 2010

Ikkunoista vitriiniksi

Näistähän se kaikki alkoi, parista vanhasta ikunasta jotka ovat ilmestyneet meille ties mistä.
Viime vuoden entisöintikurssille piti saada jotain mukaan, ja minä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni ikkunoiden kunnostusta.
Vuosi näiden kahden kanssa meni.
Kymmeniä työtunteja ja hajonneita laseja.
Sitten remmiin astui mies. Muutama työtunti ja yksi hajonnut lasi. Lopputulos näkyy kuvassa. Minä sutaisin pintaan vielä pellavan sävyistä maalia ja laiton nisset kurkkimaan hajonneen ruudun aukkoon.
 Siinä ne nyt saa nököttää ainakin joulun yli. Ikkunaa saan tuskin aikaiseksi korjattua ihan pian, sillä sen verta tuskasta se ikkunoiden laitto oli minulle. Tässäkin päti sääntö, jos et voi peittää, niin korosta. Nisset hoitaa sen korostuksen.
 Vielä vitriinikaappi ja ruispöytä yhdessä. Niiden muutettua tupaan muuttui järjestyskin. Kaappi on ruuvattu hirsiseinään kiinni turvallisuussyistä joten sen paikka ei ainkaan enää muutu.
Ruskea iso kaappi nostetaan huomenna pöydän päälle kunhan mies selviää pikkujouluistaan.

Säilytystilasta onkin meidän tuvassa huutava pula. Kaikille salonkikelpoisille astioille on paikka, mutta mihin ne kaikki lukemattomat muovikipot ja kupit joita ei voi esillä pitää.
Olenkin alkanut harkita tuonne pöydän alle sijoitettavavaa arkkua tai isoa kannellista koria jonne ne vaan viskaisi. Tiedä sitten toimiiko.
 Tänään sain astiat vitriiniin ja tulipahan laitettua sinne jouluvalotkin. Ikkunan ja karmin välissä on mukavasti tilaa sähköjohdolle sillä toinen ikkuna on vähän pullistunut eikä suostunut oikenemaan yrityksestä huolimatta.
Ulkolämpömittarin johdon sain jo poikki kun jätin sen ulkoikkunan saranan väliin.
Kaappiin pitäisi vielä löytää vetimet.
Mielessä ei vaan ole yhtään ideaa millaiset olisi hyvät.
Nupit ne on kuitenkin oltava.
Ehdotuksia otetaan vastaan.

33 kommenttia:

  1. Tuohon vitriinikaappiin voisi tehdä maailman ihanimman nukkekodin ;-)
    Todella hieno! Vaikka tavallaan harmi, että juuri remontoimanne hienot tuvan seinät on peitettävä huonekaluihin mutta ei muutakaan voi.
    Entäs sellaiset vetimet, joita on vanhanaikaisissa "apteekkarinkaapeissa", mutta tähän kaappiin asennettuina pystyyn? Siis sellaiset kuperat joihin laitetaan sormet alle ja vedetään. Niitä myyn mm. minä Elsan lempituolissa, hehe...

    VastaaPoista
  2. IHANA!

    Ikeassa on aika simppelejä posliininuppeja, jotka voisivat sopia. Tosin sellainen solki, jolla nuo vanhat ikkunat suljetaan voisi myös olla hauska juttu.

    Mitenkähän meidän ikkunoiden on mahtanut käydä siellä nuorten työpajalla... Pitäisi kai pikkuhiljaa soitella perään.

    VastaaPoista
  3. Vitsit, ihan kuin Strömsössä; sinä tuunaat ja mies nikkaroi! :D

    Villa Harmoniessa on kivoja nuppeja ja kahvoja, tsekkaa sieltä!

    VastaaPoista
  4. Ei kun just sellainen vekaruksen ehdottama ikkunan suljin. Vaikka pieni kahva ja toiselle puolelle se mihin kahva asettuu. Tai hakanen, sellainen oven hakanen.

    VastaaPoista
  5. Tosi komea vitriini! Haaveilen samanlaisesta kun vintti on täynnä ikkunoita.
    Muoviastioilla voisi hyvinkin arkku toimia, kun ei niitä kaapissa kuitenkaan saa järjestykseen. Kokeilemisen arvoinen idea ehdottomasti!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Niin on!

    Saila: Niinhän se on, kaikki seinät alkaa pikkuhiljaa peittymään. Tupa on niin ovien (4kpl) rikkoma + vielä ikkunat ja leivinuuni/puuliesi, ettei ehjää seinää ole. Ja kaikille pätkillä on pakko laittaa huonekaluja. Mutta sellaista se on :)
    Kupitkin olis kivat, mutta tuo karmi on niille liian kapea. Tai kyllä ne varmaan pystyssä menettelisi.

    Vekarus: Posliininupit kävi mielessä tai sitten vanhanajan ikkunahaka. Ei se sellainen sormihaka vaan oikea kahvallinen haka. Minä kyselin juuri meidän väliovien perään, vielä ovat työnalla :)

    Nanna: No tämä projekti ainakin meni ihan kuin Strömsössä :D Jos tuota hajonnutta ruutua ei lasketa. Toisaalta nisset sai siitä aika kivan paikan. Mäkin taidan alkaa kallistumaan sen sellaisen kahvallisen ikkunahaan puoleen.

    Leena: Sitten vaan ikkunoiden kimppuun :) No sillä minäkin ajattelin sitä arkkua kun ei ne muovikipot kaapeissa tai vetolaatikoissakaan pysy kurissa.

    VastaaPoista
  7. mä en oo kyllä ajatellut niin pitkälle, ettää lähtisin ikkunoita kunnostamaan. saisivat kelvata mun vitriineihin siinä kunnossa kuin nyt ovat:D Pää hilseilee, niin miksei huonekalutkin...:P

    VastaaPoista
  8. Upea, upea, upea. Täyden kympin suoritus! Nisse-ikkunahan voi jättää ihan tuolla lailla, joulunisset voit sitten vaihtaa keväisempiin kavereihin talven taittuessa.

    Hyvää viikonloppua "strömsölaiset"!

    VastaaPoista
  9. Hei!
    Ihana kaappi, voi kumpa minäkin saisin :)Suloiset ovat myös Nissesi <3

    VastaaPoista
  10. Ihastuttava kaappi! Rakastan tällaisia vanhoja projekteja, vaikka itsellä nyt ei ole mahdollisuutta sellaisia toteuttaa (kaksi alle 2v lasta + yksi vähän vanhempi). Joskus sitten taas! Mutta mahtava nähdä näitä muiden tekeminä. Ja niinhän se on, että aikaa niihin tosiaan kuluu! Mun isoäidin ullakolla olis vanhat lastenvaunut, jotka haluaisin kunnostaa tytöillemme nukkejen paikaksi, mutta urakka tuntuu nyt niin mittavalta, että pitänee odotella vielä hetki... Mutta oman sisustus-tunnelmablogin sain vihdoin pystyyn, tervetuloa käymään!

    VastaaPoista
  11. Leena: No sitten vaan suoraan tekemään kaappeja :) Nuo ikkunat oli pakko kunnostaa, ylin kuva ei edes näytä kuinka huonossa hapessa ne olivat.

    Aamunkukka: Sitäkin harkitsen, että jos jättäisi sen puuttuvan ruudun kokonaan pois ja vaan vaihtaisi siihen jotain vuodenaikaan liittyvää. Hyvää viikonloppua sinnekin :)

    MaMMeli: Kiitos :)

    VastaaPoista
  12. Kauniit Kuvat: Kiitos kutsusta, tulen vierailulle. Niinhaän se on ettei ihan pienten kanssa oikein voi tehdä mitään. Nuorin kun on jo neljä niin saa edes jotain aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  13. Ihanainen kaappi! OIH!!!
    Löysin blogiisi sattumalta ja jäin heti koukkuun! Poikkeilen toistekin ja lisäsin tämän muuten listalleni, toivottavasti on ok!?

    VastaaPoista
  14. Voi miten kaunis kaappi tuli komeista ikkunanpokista! Ja ruispöytäkin on saanut hienon uuden asun. Ootte te siellä kyllä ahkeria. Meilläkin olisi vaikka miten paljon kunnostettavia juttuja, mutta jostain syystä me ei saada yhtään mitään aikaan.

    VastaaPoista
  15. Tosi ihana kaappi. Meillä olisi yksi poka, josta olen haaveillut pientä vitriiniä mutta ei vain ole tullut aloitettua:/

    VastaaPoista
  16. Aivan mielettömän kaunis kaappi! Vau!

    VastaaPoista
  17. No nyt on kyllä niin hienot ovet, että ei paremmasta väliä. Kyllä oli vaivan väärti, sanon minä! :)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  18. Mahtavan näköistä :) Nastolan Uniikissa on myöskin pieniä ja isoja posliini nuppeja myynnissä, jos haluaa läheltä ostaa :D

    VastaaPoista
  19. Ihana tuli! Juuri noin olisi itselläkin tarkoitus tehdä vitriini, kunhan vain saisi aikaiseksi senkin ;)

    VastaaPoista
  20. Tosi hieno kaappi! Mulla on pari ikkunaa tallella juuri tuota tarkoitusta varten. En vain tiedä, osaisinko rakentaa kaappia. Tarvis ohjeen ja ehkä avustajan. Mutta onnea sulle! Kokonaisuudessaan kymppi suoritus!

    VastaaPoista
  21. Eikä, tuo on just sellainen mitä pyysin miestäni tekemään mulle. Vastaavanlainen oli just jossain lehdessä. Ihan käsittämättömän hieno!!! Olen ihan kateudesta vihreä :D

    VastaaPoista
  22. Anniina: On ok ja tervetuloa toistekin :)

    kati: Tässä oli pieni pakko taustalla. Tuvassa ei ole muita astiakaappeja kuin mummon kaappi ja tuo vitriini. Ilman niitä olisi tavarat pahvilaatikoissa :)

    Anis: Se aloittamien on aina vaikeinta ja toisena tulee meillä kunnon tilojen puute. Kesällä voi tehdä pihalla, mutta Suomen kesä on aika lyhyt...

    eve: Kiitos:)

    Päivi: Kyllä oli kaiken vaivan arvoinen :)

    Anskuli: Kiitos :)

    lucitrina: En olekaan käynyt Uniikissa vähään aikaan. Sieltähän ne posliininupit saisi helpoiten!

    Katja: Kiitos, kyllä se miellyttää tämänkin Katjan silmää :)

    Sini: Mies teki kaapin ihan yksinkertaisesti. Osti valmiin kokoista liimalevyä ja vain ruuvasi ne toisiinsa kiinni. Hyllylevyt on kiinteät jotta kaapista tuli riittävän tukeva. Tausta on samaa helmiponttipanelia kuin tuvan seinissä. Sitten vain pieni hionta ja maalia pintaan :)
    Kustannukset muutaman kympin.

    VastaaPoista
  23. Aivan ihana vitriini! Juuri ihailin samankaltaista Koti ja Keittiö -lehdessä, mutta kyllä tuo teidän noilla pikkuruutuisilla ikkunoilla on vielä upeampi! Meillä on pitkään ollut haussa kiva vitriini keräilyesineille ja taidetaankin kokeilla tuolla teidän idealla. Kiitos siis inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
  24. Vetimistä vielä, Indiskassahan on kans ihania posliininuppeja.

    VastaaPoista
  25. Tuuli: Kiitos, kyllä olen tyytyväinen kaappiini. Tosin nyt kun se on täynnä sekalaisia astioita niin ei näytä yhtä hienolta kuin tyhjänä :D

    Liisa: Tuo pikkuruutuisuus nimenomaan oli se mistä tuli idea kaapille. Vielä olisi yksi samanlainen ikkuna odottamasa josko sitä tekisi yhden oven kaapin :)

    VastaaPoista
  26. Ihana vitriini ja muutenki teidän uudistuneessa tuvassa on mahtava tunnelma. :)

    VastaaPoista
  27. Älyttömän kaunis vitriini siitä tuli...Indiskassa on aika kivan näköisiä posliininuppeja ja taitaa olla ihan metallisiakin...

    Mulla on kans tallella Huvilan lasiverannan yksi ruutuikkuna....taidankin kans kokeilla tehdä siitä vitriinin...mistä miehesi teki "rungon"..puusta vai MDFstä...

    VastaaPoista
  28. eikku: Kiitos :)

    Mi-Ma: Runko on tehty ihan valmiista liimalevyistä, mäntyisistä. Ruuveilla vaan kiinni toisiinsa. Hyllyt on kiinteät jotta olisi riittävän tukeva.

    VastaaPoista
  29. Nina: Kiitos :) On sitä aika mukava käyttääkin.

    VastaaPoista
  30. Niin kaunis! Mulla on kasn läjä ikkunan pokia ja olen haaveillut mm. vitriiniin niistä teettävän miehellä. Tuo on niiiiin ihana.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)