maanantai 15. marraskuuta 2010

Ainaista maalaamista

Miten mulla on nyt jotenkin sellainen olo, että meillä ei tehdä muuta kuin maalata. Kohta on varmaan aivotkin liuenneet lukuisiin maalipönttöihin joita silmien edestä vilisee.
Lauantaina ristiäisten jälkeen kävin hakemassa taas yhden pöntön maalia edellisten jatkoksi.

 Tuvan yksi nurkka on valjastettu taas kerran maalauspajaksi. Ja taas kerran on jouduttu sulkemaan kulku tuvasta saliin, jotta maalaukset saisi olla rauhassa. Pitänee maalailla ahkeraan jotta nyt edes jouluksi saataisiin nämä kaikki valmiiksi.
 Maalin kuivumista odotellessa ei auta potea lorvikatarria. Puuhaa riittää. Kuten esimerkiksi puoli päivää voi tuhrata tarrajälkien poistamiseen lasten vaatekaapin ovesta. Tai voi viettää mukavan puolituntisen metsästäen styroksipalleroita imuriin. Iskä kun oli kiva iskä ja antoi sitä vähän lapsille leikkeihin. Ei olleet pitkäikäiset ne leikit päätti äiti.
Ja voi sitä tehdä vähän mukavampaakin puuhaa. Tässä on suunnitteilla uusi pehmuste tuvan puusohvalle. Vanha sinisävyinen on ihan väärän värinen ja jo aika kulunutkin.
Sohvan päälle laitetulle tapetin palaselle mallasin kaapista löytyneitä kankaita. Kaikki ruskean sävyiset on jämäpaloja siskon häälahjapeitosta, tulipa nyt hyötykäyttöä niillekin.
Valokuvan mukaan näiden kankaiden värit natsaavat muuten aika hyvin tuohon tapettiin.
Nyt ei tarvitse kuin odotella inspiraatiota ompeluun.
Taustalla näkyvät tyynyt ovat kirpparilöytöjä. Molemmat käy tapetin ja koko tuvan väreihin loistavasti. Jos tilkkuja jää, täytyy ommella muutama tyyny lisää ja kehitellä jostain torkkupeitto.

Sitten voi ruuan jälkeen kellistää suoraan siitä istumapaikaltaan pienille torkuille.9 kommenttia:

 1. Hih, samaa "ongelmaa"..Maalitönkkää maalitönkän päällä ja perässä ja silmät ristissä ;)
  Joskus kai se maallattavakin loppuu, juuhan=)

  VastaaPoista
 2. Näyttää tutulta, vaikka en itse ole vielä ollenkaan sisustusvaiheessa vanhan taloni kanssa! Mutta silti: keittiön pöydällä milloin maalataan venevajan ikkunaa, milloin korjataan linnunpönttöä... näin talvella ei voi tehdä ulkona kun näpit jäätyy ja kun verstasta ei ole. Olisipa!
  Ihailin jo aiemmin tuota tapettia tupaanne, se sopii niin hienosti tunnelmaanne! Ja juuri noin paneelin yläpuolelle. Nuo kirpparityynyt ovat varsinaisia löytöjä. Minulla on kaksi vanhaa tyynyä isovanhempieni peruja, ja yksi samankokoinen vanhan mallin mukaan suunniteltu kirjontatyö meneillään villapohjalle kasvivärjätyillä villalangoilla. Tällaista kulttuurityötä, vanhojen tekstiilien malleja valmiina kirjontapaketteina, tekee ja myy Marjaana Särösalo, häneltä oman pakettini ostin. Se on ihan saman kokoinen ja tyylinen kuin isovanhempieni vanhat tyynyt! Vanhat tekstiilit ovat ihania aarteita.

  VastaaPoista
 3. Onnenkyynel: Pahasti pelkään, että tässä talossa ei maalaaminen lopu.
  Kunhan edes vähenisi ;D

  Saila: Sama se meillä kun ei ole lämmintä verstasta. Navetassa kyllä puuhailee kesäaikaan mutta nyt ei enää maalit kuivu.
  Kiitos tuosta käsityövinkistä. Kasvivärjätyt langat on minunkin mieleeni ja tuollainen valmispaketti voisi olla just sopiva.

  VastaaPoista
 4. Hyvä meininki! Saisipa tuollaisen maalarimestari vaihteen itsekin päälle. Tosin toivoisin erillistä tilaa maalaamiselle, kun maalinkäryt tahtoo mennä "päähän". Nuuskisi sitten maaleja vain sen aikaa kun maalaa, eikä sitten enää sen kuivumisvaiheen aikana.

  VastaaPoista
 5. Juuh, meilläkin alkoi yläkerrassa remppa,tehdään käyttämättömään aulaan yksi huone lisää ja saadaan kaivattu toimisto..toivottavasti olis jouluksi valmis,koska kaks lastakin muuttaa siinä vaiheessa huonetta, joten touhua riittää..remppatsemppiä sinnekin :))

  VastaaPoista
 6. Anne: Nyt otin nopean kuivumisen takia Uulan ovi- ja ikkunamaalia. Käryää aluksi pahasti, mutta aamulla oli jo heti ihan eri tuoksu kun illalla maalasin. Verstasta odotellessa :)

  Jaana: Jouluksi ehtii hyvin saada valmista! Laitahan kuvia remontin varrelta.

  VastaaPoista
 7. Minä siirsin maalit kellariin varastoon. Päätin ettei Linnean huoneeseen tule vaaleanpunaista seinää, vaan se saa jäädä ruskeaksi. On niin paljon kaikkea ihanaa vaaleanpunaista sisustusripelöä tyttöjen huoneeseen ja niitä ei voi ostaa jos seinäkin on vaaleanpunainen. =)

  Ehkä teillä ei ihan heti tule mieleen maalata jotain pientä tuon urakan jälkeen? Tai sitten himo maaleihin vain yltyy =D

  VastaaPoista
 8. Minttu: Ihan hyvä idea jättää seinä ruskeaksi. Muistelisin että sitä vaalenpunaista kertyy silti ihan riittämiin :D
  ja luulen ettei meillä ainakaan huvikseen maalailla mitään vähään aikaan.

  VastaaPoista
 9. Tarrat lähtee muuten helposti ihmesienellä, jopa vanhat ja sitkeät tapaukset =)

  t. Nina

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)