sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Huutokaupasta, osa 2. kirjalaatikoiden helmiä

Koulun huutokaupassa oli myynnissä kolme laatikollista kirjoja. Päällisin puolin tiesin mitä niissä on koska olin ne koulun vintiltä valinnut myyntiin. Joo, minua pyydettiin valitsemaan sitä myytävää tavaraa. Eikä sitten yhtään ollut oma lehmä ojassa :D
Oikeasti siinä hässäkässä ei ehtinyt niitä laatikoita selailla läpi, kunhan katsoi että nämä varmaan voi myydä. Yhden veistopiirustuksia kirjan näin siinä laatikoiden päällä ja ajattelin, että jo ihan sen takia kannattaa ostaa ne laatikot. No kyllä kannatti, näitä kansioita olikin aika paljon enemmän.
 Kansakoulun piirustusjärjestelmäkansioita oli osa 1. ja 2. Molemmat ihan täydellisiä ja hyvin säilyneitä. Illalla saunan jälkeen järjestelin kuvat numerojärjestykseen ja totesin kaikkien kuvien olevan tallessa.
Muutama näistä tekisi mieli kehystää tuvan seinälle, koko olis aika simppeli reilu A4.Odottakaahan kunhan esittelen veistokansioiden kuvia!
Mulla on täällä nyt Joulu!

7 kommenttia:

 1. Vau, olipa hieno ostos! Oikea aarrelaatikko :)

  VastaaPoista
 2. Todella upeita löytöjä, oikea täsmäisku!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvä että nuo mittaamattoman arvokkaat aarteet päätyivät niitä arvostavan käsiin. Tuo kaikki on sellaista historiaa, että soisi sen säilyvän. -70- 80-luvuilla pienistä kouluista laitettiin surutta roskiin tuollaista materiaalia.

  VastaaPoista
 4. Ohhh aarre! Ihania! Onneksi olkoon, ja teille ne varmasti sopivat, ovat jotenkin "sen henkisiä". Tai siis mitä blogisi perusteella talostanne olen nähnyt ;-)

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömiä löytöjä!! Saako kysyä mistä löysitte huutokaupan?

  VastaaPoista
 6. Mari ja Hyvä Mieli: Kiitos, aarteita nää on :)

  Sirkku: Kyllä minä vähän hämmästelin että kaikki kuvat, liki 80 yhteensä olivat tallessa. Mutta hyvä niin :)

  Saila: Kiitos, minustakin kuvien värimaailam sopii meille hyvin.

  Elisa: Huutokauppa oli meidän lasten omassa kyläkoulussa. Siitä kyllä mainostettiin paikallislehden "kympin riveillä" ja kaupoissa yms.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia! Ihanaa, että vielä vanhaa on säilynyt!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)