keskiviikko 31. elokuuta 2022

Pihlajaviidakon hävitys

 Talon takana on kiva koivikko. Joskus olen miettinyt arboretumin laajentamista koivikkoon, mutta toistaiseksi se ei ole ajankohtaista. Koivikosta on pariin otteeseen vedetty pihlajavesakko matalaksi näiden 17 asumisvuoden aikana. Hiukan tiiviimpi tahti olisi saanut olla, sillä tänä vuonna totesimme koivikon kasvaneen umpeen. Mies teki parina iltana töitä ja nyt on maisemaa ilman pihlajia. Valitettavasti ennen kuvia ei ole.

Tässä kuvassa on vähän ennen-tunnelmaa. Tuolla taustalla, koivujen luona näkyy sankka pihlajaviidakko.
Ja tässä kuvassa viidakkoa ei ole. Enpä tiennyt, että siellä kasvaa yksi kuusikin koivujen välissä. Se sai jäädä vaikka alue on tarkoitus pitää koivikkona.
Koivikosta näkee taas tielle ja tien takana olevalle pellolle. Pihlajien hävitys voi tehdä hyvää myös tuolla kasvaville kantarelleille, saavat enemmän valoa.
Talon pääty tuli näkyviin. Pahoittelut punaisesta viivasta kuvassa. Kännykkä ja läppäri eivät oikein suostu siirtämään kuvia ilman häiriöitä.
Uuden hortensiapuutarhan nurmikko kasvaa silmissä. Pienet sateet joita olemme saaneet, ovat tehneet kasvulle hyvää. Tätä vauhtia nurmikon saa leikata ainakin yhden kerran ennen talvea. Vasemman reunan istutusalueille olen tehnyt pieniä muokkauksia mutta varsinaisesti taimet tulevat vasta ensi kesänä ellen sitten löydä jotain huippuedullisesti alennusmyynneistä.
Olen yrittänyt taltioida marjaomenapuun marjaomenoiden runsautta kuviin. Puu on aivan täynnä pientä punaista, suuren herneen kokoista palleroa.
Kokonaisessa puussa marjaomenat eivät erotu kuvassa niin hyvin kuin silmä erottaa ne.
Ja kuten aina, yksi työ johtaa toiseen. Viikonloppuna on taas töitä oksasilppurille. Pihlajat päätyvät koneen kitaan ja sitä kautta katteeksi vadelmille ja marjapensaille.


2 kommenttia:

  1. Hortensia puutarha on minulle mieleen mekin istutimme muutamia lisää. Yhden ison siirrossa irtoneita jakopaloja oli muutamia saa nähdä miten kasvavat . Kyllä on pieniä omenia paljon ja mikä sen kauniimpaa saa kuin toisen kukinnan . Raivaukset avartavat ja tulee tilan tuntua ja valoa mutta myös jatkokäsittelyä kuten sanoit. Toisaalta se säästää taas kun haketta ei joudu ostamaan. Isot piha-alueet vaativat jatkuvaa hoitoa vaikka pienempääkin ja välillä suurempia raivauksia. Mutta hyviä loppuviikon ilmoja on luvattu joten työn iloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirsin aiemmin keväällä kaksi pallohortensiaa ja samalla jaoin ne useammaksi taimeksi. Tosi hyvin voivat lähteneet kasvuun, vain parissa ei ole näkyvissä lehtiä. Olen kastellut taimia, meillä on edelleen todella kuivaa.
      Pihlajaviidakon raivaaminen avarsi kummasti maisemaa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)