keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Kiire

Sekä puutarhalla, että puutarhurilla on nyt kiire. Puutarhalla on kiire kiriä kevään aikataulu kiinni ja puutarhurilla on kiire pysyä siinä aikataulussa palkkatyön jälkeen iltaisin. Aamulla puutarhassa on ihan eri näkymät kuin iltapäivästä, lumi sulaa ihan silmissä.

Tämä keltainen kurjenmiekka ei kukkinut viime keväänä. On jotain niin herkänsorttista, että uskoin jäävän yhden kevään iloksi. Jälleennäkeminen oli oikein iloinen tapahtuma. Kuva jouduin ottamaan zoomaamalla sillä tämä kasvaa syvällä suojaverkon keskellä.
Lumikellot on hetkessä kukassa. Nämä kasvavat sen verran varjossa, että kukat ovat vain harvoin kokonaan auki.
Eikä mene kauaa jouluruusun kukkiin. Sain tämän penkin siivottua tänään, vielä pari päivää sitten se oli osin lumen alla. Leikkasin myös penkissä kasvavat valkoiset neilikkaruusut, aika paljon oli kuivia oksia.
'Beth Evans' kiurunkannus ei paljoa aikaile ja mieti onko kevät vai ei. Kukassa ollaan ihan pian.
Jaoin viime kesänä safiirikiurunkannuksen kasvustoa. Pienet siirretyt taimet ovat selvinneet talven yli. Ja kuvassa myös jäniksen papanoita niin kuin meillä on kaikkialla. Jos olisin rikas niin aitaisin koko pihan kolmen metrin tiheällä panssariaidalla.
Kasvihuone täyttyy perennoista. Toin osan kesäkukistakin tänne, pari salkoruusua ja samettikukkaa kokeeksi joko tarkenevat. Tuoksuherne tarkenee hyvin, ne pitääkin koulia viimeistään viikonloppuna suurempiin astioihin ja tuoda loputkin tuoksuherneet kasvihuoneeseen voimistumaan.

On tämä ihanaa aikaa <3
 

21 kommenttia:

  1. Voi että, ihanaa! Kaikkia löytöjä sieltä nousee. Kyllä oletkin niitä odottanut.
    Vautsi, keltainen on jääkurjenmiekka ja ne on aika vaikea saada ylipäätään viihtymään ja pysymään hengissä, uudelleen kukkimisesta puhumattakaan! Tyypillisesti ne kukkivat vain istuttamista seuraavana keväänä ja häviävät sitten vähin äänin.
    Todella suloiset nuo lumikellomättäätkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkän pitkä odotus on palkittu. Keltaisessa jääkurjenmiekassa on vieläpä kaksi kukkaa, oikea tuplaihme. Lumikellot mättäinä on suloinen näky.

      Poista
  2. Voi mahtavuutta, mitä kaikkea siellä tapahtuu! Lumikellot kukkivat upeasti. Minä olen etupihalla levitellyt lunta. Yritän saada lumen sulamaan nopeammin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tapahtuu nopeasti paljon. Mies levitti tänään traktorin avulla loppuja lumikasoja, jospa saataisiin sulamaan ne vielä nopeammin.

      Poista
  3. Kevään ihanuudet tekevät mielen iloiseksi 😊

    VastaaPoista
  4. On ihanaa aikaa! Lumet sulavat onneksi nyt reipasta vauhtia ja on niin hauska katsoa mitä putkahtelee esiin. Sinulla näyttää olevan monta lajia jo hyvässä kasvussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piha ja routa sulaa nyt nopeasti, monessa kukkapenkissä voi jo touhuta ja huomata, että voikukat saa nyt hyvin juurineen pois.

      Poista
  5. Sieltä ne kaikki taas heräävät. Hyvä, jos jokaista ehtii moikkaamaan. Safiirikiurunkannus kuulostaa hienolta. Googletin, mutta ei löytynyt kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiirettä pitää, että ehtii tervehtiä kaikki heräilijöitä. En tiedä onko safiirikiurunkannuksen oikea nimi safiirikiurunkannus, se on sellainen oikein kaunis sininen, pitää kuvata kun se kukkii. Se kukkii vasta kesäkuussa, paljon myöhemmin kuin muut kiurunkannukset.

      Poista
  6. Iloinen yllätyksen tuo kurjenmiekka teki. En ole koskaan keltaisia nähnytkään. Nuo lumikellot on kyllä myös ihania. Minä kiinnitin myös huomioni tuohon safiirikurjenmiekkaan myös se on uusi tuttavuus. Minä toivottavasti pääsen myös penkkien kimppuun viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Safiirikiurunkannus on upean sininen ja kukkii vasta kesällä. Tätä vauhtia kun maa sulaa, niin viikonloppuna hyvinkin pääsee puutarhatöihin.

      Poista
  7. Kevät on aina pitkän talven jälkeen todella ihanaa aikaa ja niin puutarhassa, kuin luonnossakin on niin paljon mielenkiintoista seurattavaa.
    Kauniit lumikello mättäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seurattavaa riittää, niin eläimissä kuin kasveissakin.

      Poista
  8. Hienoa, että keltainen kurjenmiekka kukkii toista kertaa! Tuollaiset herkkisten viihtymistarinat ovat todella innostavia ja tulee siitä itsekin hyvälle mielelle, jos onnistuu löytämään talvenaralle kasville mieluisat olot. Jouluruusukin on pian täydessä kukassa. Ihanan värinen <3
    Tällä viikolla on puutarhassa tapahtunut kaikkea suorastaan hengästyttävään tahtiin. Minulla oli eilen ja tänään viikon pisimmät työpäivät ja tietysti juuri silloin ensimmäinen kevätkurjenmiekka päätti avata kukkansa ja krookuksen nuppuihin tuli keltaista väriä. Huomisen työpäivän aikana missaan varmasti ensimmäisen krookuksen kukan aukeamisen. Onneksi on viikonloppu tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on hienoa, että kukkii toistamiseen, yleensä ilmestyvät vain kerran ja se on siinä. Jouluruusuja olen niin odottanut. Työ ja muut elämän asiat välillä haittaavat puutarhaharrastusta, viikonloppua odotellaan täälläkin.

      Poista
  9. Ihanaa, että on kiire. Kun oli niin pitkään epäkiirettä puutarhassa.

    VastaaPoista
  10. Lumet on kyllä saaneet nyt kyytiä! Mulla sattui talvilomaviikko ja upeat kelit puuhastella =D Vielä en ole uskaltanut kasvihuoneeseen viedä kuin helmililjoja, narsissit ja orvokkeja. Purkkeja alkaa kertyä sisälle aikamoinen määrä ja vieläkin olisi koulittavia. Lisätila ei olisi pahitteeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla sattui hyvä viikko lomaviikolle. Minulla loppuu tila sisältä totaalisen pahasti. Pöytiä olisi mutta ei enää ikkunoita. Tiilikasvihuone varastoi lämpöä hyvin joten sinne uskaltaa viedä kasveja vähän aikaisemmin.

      Poista
  11. Voi miten paljon teillä on jo kukassa! Ihana aika nyt, kun päivittäin tapahtuu niin paljon.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)