perjantai 12. heinäkuuta 2019

Autolla Riikaan

Kesälomamatkaa pohtiessa saimme ajatuksen lähteä omalla autolla Latviaan ja Riikaa. Tallinnasta Riikaan on matkaa vain 310km, ei siis yhtään mitään. Niinpä pakkasimme perheen autoon ja matkustimme ensin lautalla Helsingistä Tallinnaan. Otimme aamun ensimmäisen lähdön jotta olisimme perillä mahdollisimman ajoissa.

Ajoimme Pärnun jälkeen vanhalle Riikan tielle joka kulkee aivan merenrannan tuntumassa. Suosittelen vaikka tie olikin vanha ja epätasainen. Merimaisemat ja vanhat talot tien varrella olivat näkemisen arvoiset. Rajan jälkeen matka jatkui Via Balticaa pitkin.

 Riikassa ehdoton kohde on tietysti vanha kaupunki. Etukäteen pohdimme miten hoituu auton pysäköinti mutta se olikin helppoa. Vanhan kaupungin ympäriltä löytyi helposti parkkipaikka, yhden kerran jopa maksuton. Vanhaa kaupunkia kiersimme kävellen. Ihastelimme vanhoja rakennuksia ja pieniä kujia sekä söimme reissun edullisimmat jäätelöpallot, vain 1,50e per pallo.
 Kaupunki oli täynnä toinen toistaan ihastuttavimpia kukkaistutuksia. Kaikki siistejä ja hoidettuja. Näitä näki sekä auton ikkunasta, että livenä kaduilla kävellessä. Muutenkin tuntui, että Latvia on maa jossa panostetaan kesäkukkiin. Niitä oli katujen risteyksissä, ihmisten ikkunalaudoilla ja parvekkeilla ihan eri malliin kuin meillä Suomessa.
 Reissuilla yövymme yleensä perustason hotelleissa, nukkumisesta on turha maksaa. Riikan hotelli sijaitsi muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, pienen kadun varrella. Hotellin puutarha oli hieno, tässä etupihan ruusukujaa.
 Riikasta ajoimme Jurmalan hiekkarantoja katsomaan vaikka sää oli hyisevän kylmä. Minulla oli mukana kevytuntuvatakki eikä se ollut iltaisin yhtään liikaa. Kuvaa ottaessa mereltä kävi kylmä tuuli ja meinasi tulla vilu villatakista huolimatta. Niinpä aiottu rannalla viihtyminen jäi kovin lyhyeksi.
 Rannan jälkeen oli hyvä poiketa pieneen kahvilaan lämmittelemään ja lepuuttamaan jalkoja. Kuvan leivokset ja juomat maksoivat yhteensä 16 euroa. Ei paha hinta vaikka olimme turistialueen ytimessä.
Johtuen perheen miesväen ylivoimaisen suuresta osuudesta oli yksi kohteemme Riikan moottorimuseo eli automuseo. Olihan se hieno paikka, tämän pienen bemarin lisäksi nähtävänä oli muun muassa Kremlin autokokoelma joka on ainutlaatuinen maailmassa.

Lisäksi kävimme Riikan yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa mutta siitä teen ihan oman postauksen. Oman postauksensa saa myös tuliaiseni, eli ostokset Riikan torilta ja kauppahallista.

Latvian ja Riikan jälkeen yövyimme vielä yhden yön Viron puolella Pärnussa. Pärnun suhteen meillä on ollut aina huono tuuri ja niin tietysti tälläkin kertaa. Joka kerta kun käymme siellä, on sää niin kylmä ettei voi kuvitellakaan rannalla olemista saatikka uimista. Niinpä tuli sitten viihdyttyä enemmän hotellin kylpylässä ja vanhan kaupungin katuja kiertämässä.

Reissu oli niin onnistunut, edullinen ja paljon antava, että tekisi mieli lähteä uudestaankin. Autossa istumista tulee toki paljon mutta matka on silti kohtuullinen. Riikassa on edullista yöpyä, hotellimme maksoi 102€ per yö aamupaloineen neljältä hengeltä. Jurmala on n. vartin ajomatkan päässä ja jos haluaa jatkaa vielä pidemmälle niin Liettuan rajalle ei ole pitkä matka. Ehkä seuraavalla kerralla ajamme sinne saakka.

7 kommenttia:

  1. Hotellin voisi kesällä valitakin puutarhan mukaan. Hienolta näytti hotellinne puutarha. Harmi, että Pärnussa ei ollut hyvä sää. Sielläkin taitaa olla nyt jotain muuta kuin Etelä-Euroopan helleaalto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voisi, harmi kun hotellit eivät koskaan mainosta puutarhaansa. Latviassa ja Virossa oli ihan yhtä kylmä kuin Suomessakin vaikka oltiin reilusti etelämpänä.

      Poista
  2. Enemmän voisi suunnata Viron naapureihinkin. Siellä on paljon nähtävää ja edelleen aika edullista. Olen käynyt Riikassa, mutta kasvitieteellinen jäi näkemättä. Odotan siis postaustasi sieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vähän yllätti että Viron ruokakaupoissa on edullisempaa kuin Latviassa. Latvian kansallisessa kasvitieteellisessä ei käyty koska aika ei enää riittänyt siihen, se on sitten seuraavan reissun kohde.

      Poista
  3. Virossa ollaan oltu monta kertaa autolla reisussa ja ollaan suunniteltu myös automatkaa Latviaan ja Riikaan. Virossa kuultiin, että Riikassa olisi vaikeaa ajaa autolla kun siellä on niin paljon liikennettä??
    Kiitos postauksesta, ehkäpä lähdemme seuraavaksi Riikaan!

    VastaaPoista
  4. Teillon ollu hiano reissu. Ulukomailla, mutta kuitenki likellä.

    VastaaPoista
  5. Riika taipuu Riiassa

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)