lauantai 17. joulukuuta 2016

Pelipöytä

Ensitsöintiprojektini ovat joskus pitkäkestoisia. Kesäkuussa 2015 ostimme työpöydän ja pelipöydän Itä-Suomesta. Tai työpöytää lähdimme ostamaan, mutta kotiin palasimme kahden pöydän kanssa. Seuraavana talvena otin pelipöydän työn alle entisöintikurssilla. Pöytä oli nopeasti tehty lukuunottamatta verkaa joka tuli pöydän kanteen kiinni.

Ensin piti metsästää verka. Ei mikään helppo juttu koska en halunnut 100% tekokuitua. Helsinkiläinen biljarditarvikeliike tarjosi sitä mitä halusin, tosin heidänkin piti tilata verka muualta kuin Suomesta. Tässä prosessissa meni melkein pari kuukautta.
 Mutta aloitetaan alusta. Ensin pöytä seisoi entisöintijonossa navetan ylisillä muutaman kuukauden.
 Entisöintikurssilla tein pöytää muutaman viikon. Pöydästä oli jo poistettu vanhat pintakäsittelyt todella tarkasti. Minun piti tehdä vain viimeinen hionta, sen jälkeen vetää pintaan petsi ja muutama kerros lakkaa. Pöydän kansi oli irti jotta kokonaisuutta oli helpompi käsitellä.
 Keväällä pöytä oli hetken aikaa esilllä kunnes veran saapumisen jälkeen pöytä lähti ammattiverhoilijan luo pähkäiltäväksi miten verka kiinnitetään. Itse en uskaltanut liimata sitä suoraan alustaan, tai olisin uskaltanut mutta en keksinyt miten saada reunoista siistit.
 Tällä viikolla toin pöydän kotiin. Nyt se on täysin valmis, puolitoista vuotta ostamisen jälkeen. Mutta hyvää kannatti odottaa. Pöytä on edelleenkin ihan lempihuonekalujani.
Verka on nyt siististi kiinni niin että sen alla on pahvi, reunat on käännetty pahvin alle ja pahvi on liimattu pöydän pintaan kiinni. Verka on oikeasti viininpunainen, ei aniliini vaikka kuva niin väittää. Alkuperäisen veran väri selvisi kun pöydän pinnasta löytyi pikkurillin kynnen kokoinen veran pala. Sen avulla metsästin juuri alkuperäisen sävyisen uuden kankaan.
Tässä vielä pöytä peliasentoon avattuna. Ehkä tuossa voisi pitää joskus kortti-illan. Jokaiselle punssilasi kouraan ja hepenet päälle ja korttipeli käyntiin. Arkikäytössä pöytä on minun kampauspöytäni. Seuraavaksi vain on vuorossa paremman ja yhteensopivamman peilin etsintä. sellainen missä on tummat lakatut puukehykset.

Verkaa jäi muuten vielä sen verran että saisin päällystettyä tuon mummoni vanhan tuolin. Vanha kangas sopii kyllä tapetin kanssa yhteen mutta ei oikein punaiseen verkaan.

25 kommenttia:

 1. Vau! Kyllä teillä monet vanhat huonekalut saavat arvoisensa uuden elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vain alkaa olla tilat täytettyinä ja silti olisi intoa kunnostaa huonekaluja.

   Poista
 2. Hieno. Mitä tuolille kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuoli on vaiheessa, tai molemmat. En ole ehtinyt tehdä joulukuussa yhtään.

   Poista
 3. Eihän tuollainen työstöaika ole yhtään mitään. Meillä menee yleensä se 10 vuotta projetiin kuin projektiin. Ensimmäiset 9,9 vuotta menee aloittamista harkitessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kotona en saa mitään aikaiseksi mutta kurssilla tulee valmista. Pitäisi olla kotonakin oma lämmin verstas.

   Poista
 4. Pöydästä tuli hieno! Tuohon ympärille sellaiset Agatha Christien hahmot pelaamaan bridgea. :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä on kaunis pöytä. Hienoa työtä olet tehnyt. - Hyvää joulun odotusta. Blogissani on pihakalenterien arvonta sunnuntai-iltaan saakka.

  VastaaPoista
 6. Upea pöytä, ei kun peli käyntiin. Alat olla kohta ihan pro entisöijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on upea, rakastuin siihen ensisilmäyksellä. En ole tainnut blogissa paljastaa mutta hain keväällä opiskelemaan restauroijaksi. Meni kuitenkin pupu pöksyyn ja ilmoitin etten tule edes pääsykokeisiin. Kyllä minä voisin tehdä tuota työkseni.

   Poista
 7. Ihana pöytä! Hyvän oston olet tehnyt ja hienoa, että entisöit sen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä ostos vaikka täysin heräte-sellainen.

   Poista
 8. Mielettömän hienoa työtä! Valitsit kauniin luumun värin verkaan. Voisi tulla tosiaan hieno kokonaisuus, jos tuolikin olisi samalla verhoiltu, mutta hieno on ilmankin. Toivottavasti päydälle tulee paljon käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri vivahtaa luumuun, virallinen nimi taisi olla wine. Eri valossa on eri sävyinen. Mutta olen tosi tyytyväinen että hankin kunnollisen vaikkakin arvokkaan veran. Vanhempien valtakunnan seinien sävy tulee vielä muuttumaan joten senkin takia voisi verhoilla tuolin uusiksi.

   Poista
 9. Amazing old furniture!
  I`m following ur blog with a great pleasure via GFC
  Please join me
  Sunny Eri: beauty experience

  VastaaPoista
 10. Tuli tosi hieno pöytä. Parempi käyttää enemmän aikaa ja saada mieluinen tulos. Lämmin verstas olisi sinulle oivallinen paikka, niin voisi pienemmälläkin ajalla tehdä jotain. Vai kävisikö siinä niin, että uppoutuisit kokonaan entisöinnin pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin verstas on ollut toiveissa jo pitkään, senkin uhalla että asuisin siellä. Toisaalta tässä on itsellä jo isot lapset ja äiti vois viettää aikaansa verstaassa oikein hyvin. Siis talvet, kesät tietysti puutarhassa.

   Poista
 11. Tosi kaunis pöytä ja kiva kun sait vielä tuolin päällystettyä. Ihana yhdistelmä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)