torstai 5. tammikuuta 2012

Kaappi ja sen sisältö

Salin peilin alla nujuaa kaappi jonka sisältö on saanut uinua jo vuosia ruususen untaan.
Sitä ei ole vielä ikinä tyhjennetty esimerkiksi pölyjen pyyhintää varten.
Jos jotain astiaa on tarvittu, on ne aina tiskattu ensin.
(tämä vain ihan meillä käyneitä varten tiedoksi)
Ruusutapetilla blogin Nanna lanseerasi käyttöön uuden ja tehokkaan termin:
Tämän kaapin sisältö saa luvan olla tänä keväänä tuon termin uhri.
 Ensin voisin käydä läpi tämän keski-ikäisyyden huipentuman, täti-ihmisen maljakkokaapin. Osa hyvinkin tarpeellisia, osa ei, paino jälkimmäisillä. Kaunettakaan ei ole kaikille liiemmin suotu. Jostain syystä juuri ne maljakot lymyilevät kaapin takaseinustan pimeydessä. Ikäänkuin kohtalonsa tiedostaen.
 Pöytäliina osio on kunnon emännän kauhistus. Puolustukseksi voin sanoa, että kyllä ne on kaikki silitettyjä. Osa kyllä aivan varmasti silloin kun oli vielä markat käytössä. Tarttisko tehrä jotain? Ja kuva valehtelee, tungosta on, sillä joululiinat ovat vielä kuivumassa pesun jäljiltä. Ne liinat kun ängetään tuonne toisten seuraan, ei yllä olevat laatikot tahdo enää avautua. Mutta onhan se hienoa omistaa kolme tusinaa pöytäliinoja!
 Astiapuolen logiikka on jotain ihan kummallista. Sitä kun ei ole laisinkaan. Että elkää Martat naurako ja hymiskö, kuva ei tällä kertaa valehtele. Ihan sulassa sovussa on parittomat kannet, kahviastiastot ja häälahjaksi saadut juomalasit joita käytetään vain jouluisin. Ehkä ne kaikki vaan tykkää toisistaan.
Kylmästi kiertoon.
Eikä mitään tilalle.

21 kommenttia:

 1. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä! Itse en pystyisi ehkä noin radikaaliin päätökseen, jotta kaikeen tuosta laittaisin pois. ;D

  Meinaatko ettei mitään kerry tilalle? Toivossa on hyvä elää ;D

  VastaaPoista
 2. Hauska yhteensattuma. Minä aloitin saman projektin vuoden alusta ja täysin tietämättömänä mainitsemastasi lanseerauksesta =D Mukavasti on tilaakin kertynyt, kun minulla se on ollut vähän enemmän kuin 1 tavara... jonain päivinä huonekaluja jne...
  Kummasti helpottaa sitä mukaa, kun tavara vähenee ;)

  taft

  VastaaPoista
 3. Maljakoita tarvitaan paljon sitten kun alkaa tasavuosia täyttämään.

  VastaaPoista
 4. Outi: Ei, ihan kaikki ei lähde pois, mutta jos nyt alkuunsa ne täysin turhat :DD
  Eikä mitään tilalle, se on nyt päätös!

  taft: Ne huonekalut on mun heikko kohta, niille kun vielä on tuo navetta johon voi ylimääräisiä säilöä loputtoman tuntuisesti.

  nanna: Niin on! Johan noista pelkästään pistää viikon kirpparin pystyyn. Ihan käsittämätöntä hamstrausta :DD

  anonyymi: Hys, hys, ei täällä sellaisia vietetä :DD

  VastaaPoista
 5. Ai niin, ehkä teidän pitäisikin säästää maljakot ja kierrättää ne vasta juhlien jälkeen ;-)
  Tää oli hauska kirjoitus, vai teillä käyneitä varten tiedoksi :-DDD
  Siitä tulee hyvä mieli kun saa järjestystä ja tilaa. Onnea projektiin!

  VastaaPoista
 6. Me koitamme yhdistää kahden huushollin aarteita yhdeksi ja jonkinlainen jyräys olisi tarpeen täälläkin - ainakin ajattelin tehdä tyttärille lahjalaatikoita, jotka ojennan sitten opiskelemaan lähtiessä:) Eipä tarvitse sitten perinnön jaossa kaikista kupeista kiistsellä!

  VastaaPoista
 7. Tää olis kans valmis kirppikselle!!! Pitäis vaan ottaa itteensä niskasta kiinni...

  VastaaPoista
 8. Tuotatuntuu olevan ilmassa, turhasta luopumista.
  Mä olen päättänyt yrittää edes pysyä nykytilassa, jos jotain uutta sisään niin sitten myös vanhaa ulos.

  VastaaPoista
 9. Kyllä niin nauratti, kun luin juttuasi ja niin tutultakin vaikutti. Itseasiassa aloitin raivausprojektin jo muutama viikko sitten, kun varasin kirppispöydän. Vajaat sata tavaraa on jo lähtenyt uusiin koteihin eikä meillä tunnu vielä yhtään missään. Hinnat laitan niin halvoiksi, että varmasti menevät ja samalla tuen paikallista kirppistä. Projekti jatkukoon!!!!Ja huom! Aika monta pöytäliinaa on häipynyt :D

  VastaaPoista
 10. Ittelläkin vähän samanmoinen projektinen menossa. Kaapeista kaikki turha kiertoon, mutta pikku hiljaa... ;D Omat, miehen ja poikien vaatekaapit tuli ekaksi käytyä läpi, ja muutama laatikollinen tyhjeni... Noita astioita ja pöytäliinoja muuten kertyy jostain kumman syystä tosi heleposti liiaksi! :D

  VastaaPoista
 11. Minäkin jo pelästyin, että kaikkiko tosiaan lähtee, mutta ei nyt sentään onneksi.
  Muuten tutulta näyttävät kuvat...☺☺

  VastaaPoista
 12. Saila: Ehkä jokunen maljakko pitää säästää. Pakko mainita se tiskaus, luulevat vielä että juotetaan kahvia pölyisistä kupeista jostain kaapin perukoilta :DD

  Maarit: lahjalaatikot on hyvä idea. Tytär vei meilläkin paljon mukanaa, ja osan ajattelin nyt laittaa talteen seuraavaa lasta varten. Hullun viedä pois ja muutaman vuoden päästä taas ostaa. Lasitavara yms. onneksi säilyy navetassakin.

  Pirpana: Otataan yhteinen pöytä! Ei tarvitse käydä itse niin usein siivoomassa.

  Kikka: Nykytilakin on riittävä suoritus. Kirppareilta vaan aina löytyy jotain kivaa...

  Siirisofia: Samalla logiikalla minäkin hinnoittelen, kunhan menee kaupaksi.

  Peikkotyttö Hanna: Mun vaatekaappi on käyty läpi ennen joulua, aika laihaksi jäi sisältö kun otin kaikki liian suuret pois. Sinne on ostettava lisää, toisaalta se on ihan mukava tunne.

  Irmastiina: Eikä yhtään stailausta, kaikki näkyville :))

  VastaaPoista
 13. Joo täytyypä harkita!!! Jos tuonne maalis-huhtikuulle???

  VastaaPoista
 14. Huonekalut on minunkin heikko kohtani - mutta vain vanhat (isännän päänsäryksi). Eli ne kiertoon lähteneet ovat olleet lähes kokonaan jotain sellaisia, jotka ihan joutavat kiertoon (lastulevyä tms). Pois en osaa kuitenkaan heittää ja on hidasta löytää uusi koti kaikelle =) Lykkyä projektiin!

  taft

  VastaaPoista
 15. Tuo kaappi kaikkine tavaroineen vaikuttaa mielenkiintoiselta. Sinnehän mahtuu vaikka mitä. Kierrätettävän joukossa kaapin kätköissä on varmaan aarteitakin, kun se näyttää minusta ihan aarrekaapilta.

  VastaaPoista
 16. Voi, kun minäkin joskus malttaisin tehdä radikaalia karsintaa kaapeissa. Paljon on tavaroita, joita katsellessa tulee muistoja mieleen ja sitten ei niistä malta luopuakaan. Vaatekaapeissa olen onneksi viime aikoina saanut tehtyä runsasta karsintaa:)

  VastaaPoista
 17. Ehkä kuitenkin tarkoitit "kylmästi kiertoon kotona" eli pikkasen otetaan käyttöön ja loput laitetaan talteen vaikka toiseen huoneeseen ja toiseen kaappiin.
  Ajattele, kun kaikki lapset lähtevät maailmalle ja omiin huusholleihinsa, niin miten mukava on aukaista tuollainen aarrekaappi ja sanoa lapselle "mitäs täältä haluat mukaasi?"
  Tuo kierrätysajatus on varmaankin joku äkillinen mielen oikku, joka varmaan menee ohi. Oletko muuten kysynyt mieheltäsi mielipidettä, mitä hänen mielestään kaapin sisällölle pitää tehdä? Kysy ja usko häntä.
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Niin tutulle vaikuttaa, mutta kun mää en raski luopua oikein mistään... :) Mun kaveri tuo mulle astioita, kun se tietää että mä en hävitä niitä ;D

  Onnea projektiin!

  VastaaPoista
 19. Pirpana: Sopii mulle.

  taft: Vanhat huonekalut, ehdottomasti. Jos vain olisi varaa, hankkiutuisin jokaikisestä lastulevykalusteesta eroon ja heti.

  Paula: On siellä toki aarteitakin, sellaisia joista en luovu.

  tarutikki: Vaatekaapissa se siivous on paljon helpompaa. Nyt yritän olla tunteeton tuon astiakaapinkin suhteen.

  Sirkku: Ei, apua, mieheltä ei kysytä mitään, sillä ei säästäisi yhtään astiaa tässä huushollissa! Ja muutenkin se vastaisi kysymykseen mitä säästetään sanoilla ihan sama. Astiat on sille ihan yhdentekeviä :D
  Tuossa kaapissa ei oikein ole edes sellaisia lasten talouksiin säästettäviä juttua, on vain kupiton sokerikon kansi, emalimukeja, rumia maljakoita ja epäkäytännöllisiä laseja. Nuo etualan kartot säästän jos joku pojista ne haluaa. Tyttö jo veikin paljon mukanaan kun muutti omaan kämppään.

  Mari: Niissä toisilta saaduissa onkin aina joku juju, niistä nyt viimeisenä raaskii luopua :D

  VastaaPoista
 20. Loistava aloitus vuodelle. Meillä oltiin koko viime vuosi tyylillä:ostetaan yksi tavara, laitetaan pois kaksi. Koko vuosi onnistui ja kaappeihin tuli kummasti väljyyttä ja itelle hyvä mieli. Niin paljon tulee säästettyä ihan turhaa. Siis toki paljon meillä vielä on tavaraa ja tosi paljon sellaista turhaa mistä en millään luovu, mutta just toi, että jos niitä maljakoita on 20, voi niistä ihan hyvin laittaa kiertoon vaikka kymmenen ja silti niitä on vielä ihan liikaa.

  Hyvää tätä vuotta toivottelen.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)