perjantai 16. joulukuuta 2011

Kukat

Yksinkertainen on kaunista, less is more vai miten se meni.
Tänä(kään) vuonna en jaksa vaivata päätäni sen enempää joulun kukilla.
Ne on oltava, mutta ei mitään tyyristä tai ylisievää.

Tuvan pöydälle löytyi ratkaisu vanhasta kahvipannusta.
Halusin nimittäin meille hyasintin, ensimmäisen vuosikausiin.
Muista blogeista olen oppinut, että tuolle kukalle sopisi olla oma maljakkonsa.
No ei minulla sellaista ole, enkä hanki kokeilua varten uutta.
Sitten keksin, että vanha kahvipannu voisi ajaa saman asia.
Kauhee haku jotta löydän yhden juuri kahvipannun suuaukon kokoisen hyasintin sipulin.
Ei löytynyt, joten pieni kaulus saa nyt olla asetelmaa tasapainoittamassa.

 Pieni kukka suuressa pöydässä. Eipä se näin paljoa näy, mutta pitää pöytään mahtua syömäänkin, viisi kertaa päivässä. Ruokapöydän kolme valkoista tuolia ovat palvelleet uskollisesti jo pari vuotta.
Eipä olisi uskonut vitosen kirpparituoleista.
Ennen vaan ehkä osattiin tehdä.
 Saliin tein asetelman kaktuksista. Niiden virallista nimeä en tiedä, ostin ne nimellä syyskaktus, mutta näkyy olevan samat kukat myös nimellä joulukaktus. Punaisetkin olisi olleet kivat, mutta nyt tuli valittua valkoiset.
Sinkkipurkissa on kolme pientä kaktusta vierekkäin.
Ensimmäistä kertaa on meillä tällaiset, toivottavasti osaan hoitaa ja saan kukinnan juuri jouluksi.
Alimman kuvan taustalla näkyy salin himmeli. Se alkaa olla jo aika raato liian monen valomiekan ja muun heiluttimen osuman saaneena.
Nyt vain on ongelmana, ettei Lahden seudulta meinää löytyä mistään valmista himmeliä. On juostu markkinat ja myyjäiset, kyselty tekijää, lehti-ilmoitusta en ole vielä laittanut.
Mutta jos nyt joku lukija tietää tekijän tai kenties osaa itse tehdä himmelin, niin täällä olisi yksi ostaja.
Himmelin pitää olla suuri huonekorkeuden takia.
Muita vaatimuksia ei ole.
Yhteystiedot voi laittaa sivupalkissa näkyvään sähköpostiini.

10 kommenttia:

 1. Ihanat kukka-asetelmat sulla, ja ah, niin kaunis tupa kierrätystuoleineen kaikkineen !
  Meidän kylilläpä on aito himmelintekijä (tehnyt jo 30 vuotta)joka myy tuotoksiaa käsityöläisten yhteisössämme. Kertoi (lehtijutussa) juuri tehneensä mustista mehupilleistä tilatun himmelin ;) Himmelit on ihania, tulee NIIN lapsuus (60-70-luku) mieleen, ja ovat kuulemma nostamassa suosiotaan niinkuin muukin käsityöläisyys, hienoa.

  VastaaPoista
 2. Joulukukkaset on iso osa joulua meilläkin. Ihanan ratkaisun kehitit puuttuvalle maljakolle ja monesti se uusi ratkaisu on parempi kuin se alkuperäinen. Tässäki tapauksessa! Kävin eilen tuomaanmarkkinoilla ja olin näkevinäni siellä himmeleitä. Teen tänään uuden reissun kun eilen sade tuli häiritsemään, joten pidän silmät auki :)

  VastaaPoista
 3. Piti vielä sanomani, että aion hankkia valkoisen joulutähden, ovat kuulemma suuri hitti tänä vuonna (olen siis trendikäs, jep) Voi kun kukkiakin voisi kierrättää tai hommata jotenkin aineettomina (aiheesta kun just postasin omassa blogissani). Meillä kyllä kukkien tuoksut korvataan eteerisillä öljyillä myös (kardemumma, mandariini...). Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 4. Eipäyhtään haittaisi, että himmelien ja muiden käsitöiden arvostus nostaisi päätään vielä enemmän. Löytyis meille se himmeli vihdoin ja viimein!
  Mä en oikein välitä joulutähdistä, se on se ainut kukka jonka muistan lapsuuden jouluista ja jostain syystä vierastan sitä täysin omassa kodissa.

  Maria: Minusta tuo kahvipannu vielä sopii vanhan tuvan tyyliin. Meillä on muutenkin kokoelma vanhoja pannuja aina esillä.

  VastaaPoista
 5. Kauniit, olisiko joulukaktus asetelma.

  Minulla uusi himmelli...tyttären tekemä...ihana...☺

  VastaaPoista
 6. teillä on niin tunnelmallinen tupa ja sali, tykkään tosi paljon..harmonista ja kodikasta :)
  joulukaktus on ihan helppohoitoinen, kunhan ei kastele liikaa :)
  himmeli meilläkin oli, iso sellainen, kunnes kyllästyin sen kesäsäilytykseen ja vei pihataloon...noh, se siitä sitten ;)
  mukavaa viimeistä adventtia teille sinne!!
  jaana

  VastaaPoista
 7. Irmastiina: Mä olen joskus ollut kurssilla jossa opeteltiin himmelin tekoa, mitään oppeja en enää muista ja siksi en ryhdy yrittämään itse. Tytär voisi tehdä tännekin :)

  Jaana: Kiitos :) Minäkin ymmärsin niin, että ei saa kastella liikaa, onnistuu kyllä minulta, yleensä en muista kastella kukkiani. Mukavaa viimeistä adventtia sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Heippa! Orimattilan kehräämöllä oli ainakin viimevuonna käsityövakassa isojakin himmeleitä. Nyt en ole käynyt siellä että tietäisin tämän vuoden tilanteen. Kannattaa tiedustella sieltä!

  VastaaPoista
 9. Himmelin minäkin haluaisin! Joulukaktus on helppohoitoinen kun minullakin on menestynyt ja kukkinut uudelleen :)
  Hyvää 4. adventtia!

  VastaaPoista
 10. Lehtikaktuksiin nuo kai lasketaan. Sitten riippuu vähän väristä ja kukkimisajasta, että mikä kaktus ihan oikeasti on kyseessä. Kansan suussahan noi on kukkimisajankohdan perusteella jaettu joulukaktuksiin, pääsiäiskaktuksiin, helluntaikaktuksiin, marraskaktuksiin, syyskaktuksiin ja vaikka mitä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)