maanantai 14. marraskuuta 2011

Lasipurkkeja

Vihdoin ja viimein näitä säilöntätölkkejä osui kirpparilta omalle kohdalle kohtuuhintaan.
Ja niin että kannet ovat tallessa.
Tiivisteet ja metallipainikkeet tosin puuttuu,
mutta niitä en kaipaa kun en ole umpioimassa mitään.

 Purkkeja on kuvasta poiketen neljä. Kolme vain näytti kuvassa paljon paremmalta kuin neljä. Kahden kannessa lukee iittala, yhden kumela ja yhdessä riihimäki. Ilmeisesti kaikki kolme tehdasta tekivät näitä samanlaisia tölkkejä entisajan emännille.
 Minun ruokakaapissa kaikki kuiva-aineet on yleensä purkeissa tai tölkeissä. Vanha talo ja pelkään että ötököitä tulee herkemmin vaikka ei niitä ole koskaan ollut. Lisäksi minua ärsyttää suunnattomasti epämääräiset ja kenties repeilevätkin pussukat. Näihin tölkkeihin saan nyt auringonkukan, pellavan ja sesamin siemenet. Suurimpaan taitaa mahtua juuri ja juuri isompi pussillinen mantelijauhetta. Kaikki tarvikkeita joita meillä tarvitaan viikoittain ja nyt ovat omissa pussukoissaan mahdollisimman epäkäytännöllisesti.
Neljä purkkia maksoi yhteensä 8e.
Ei ollenkaan paha.

10 kommenttia:

 1. Itse löysin myös kierrätyskeskuksesta kumelan purkkeja muistaakseeni 24kpl,1,50-2e kappale.Ostin koko satsin ja ne on tosi kivan näköiset keittiön hyllyissä kun naputtelin vielä dymolla kylkeen mitä missäkin sisältää..Myöhemmin olen löytänyt vastaavanlaisia Ruotsin armeijan purkkeja,joskin pienempiä.Iittalan purkeista pyydetään ainaskin täällä PKS-seudulla 20e luokkaa:/

  VastaaPoista
 2. Karavaani kulkee: Johan on hintaa siellä päin! Joku avohylly täynnä noita oliskin just passeli. Ja vielä siihen hintaan kun omasi sait :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja! Minäkin pidän mieluiten ruuat umpinaisissa purkeissa, varmuuden vuoksi, vaikka minunkaan kaapissani ei olekäynyt kutsumattomia vieraita. Ja kissat varmaan pitävät mahdolliset hiiret hyvin poissa.

  VastaaPoista
 4. Meillä kanssa ryynit ja jauhot sun muut tölkeissä. Meille pesiytyi kerran sitkeä riisihärökanta, voi jumankekka mikä show ennenkuin niistä päästiin!! Siitälähtien purkit on ollu pop.

  Olishan se hienoa, jos löytäisi kirpulta edullisesti kaapillisen vanhoja lasipurkkeja :)

  VastaaPoista
 5. Saila: Hiiriä ei tosiaan tarvitse pelätä, siitä pitää kissat huolen :)

  Kikka: Just kaikenlaisia häröjä mä pelkään. Hyvä syy hankkia paljon purkkeja :D

  VastaaPoista
 6. I love these, so simple, so nice!x

  VastaaPoista
 7. Hyvä tuuri ja hyvät ostokset. Ja hyvä on edellinen kittipostaus!!

  VastaaPoista
 8. Ihana löytö, minultakin noita löytyy muutamia... Vähän aikaa sitten pyörittelin yhtä kädessäni kirppiksellä. Sinne sen kuitenkin jätin kun oli kellastunut (vai liekö aina ollut sen värinen) ja se maksoi 6€. Minä tykkään myös purkeista, sillä saa kivasti selkeyttä keittiön kaappeihin!

  VastaaPoista
 9. Eilen oli Launeen kirpparilla Riihimäen litran lasipurkkeja kansilla kuin uusia 4e kpl. Ei ollut paha, ostin yhden vain tilanpuutteen takia.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)