torstai 10. helmikuuta 2011

Jakkara

Taas olis tämmönen tosi entisöijän mallinäyte!
Vähän joskun hävettää viedä näitä yksinkertaisia töitä sinne kurssille, mutta se on ainut paikka jossa pääsen maalaamaan talviaikaan.

Näitä sinisiä jakkaroita meiltä löytyy muutama. Ne tulivat mukaani lapsuudenkodista ja joukon neljäs tuli mummon perintönä kun pelastin sen roskistuomiolta.
Jakkaroiden väri on alunperin ollut punavalkoinen, uusi sinivalkoinen väri tuli kymmenisen vuotta sitten.
Nyt sekin alkaa olla jo aika kulunut ja uusintamaalaus on taas paikoillaan.

Ennen.
 Jälkeen.
Eka jakkara maalattu!
Tavoitteeksi voisin ottaa kunnostaa yhden vuodessa.
Tappinaulakko pääsi työn alle kun odottelin jakkaran maalin kuivumista.
Nyt on maalit poistettu ja seuraavaksi on vuorossa hionta.
Tosin niiden tappien hionnan voisin antaa hyvin mielelläni jonkun muun tehtäväksi :D

9 kommenttia:

 1. Hihi, tiiän niin tunteen tuosta hiomisesta :D Entisöin ite syksyllä 4 keittiön tuolia, se hiominen oli kyllä projektin pitkästyttävin ja tylsin vaihe! Mut kyllä sen kestää, ku tietää lopputuloksen olevan jotain ihanaa :) Joten tsemppiä hiontaan, kyllä se palkitsee!!
  t. Merja

  VastaaPoista
 2. Heh, sen kyllä uskon! Potuttavat tapit :-D Hieno jakkara, mutta nyt oon ilonpilaaja kun sanon, että mä tykkäsin tuosta sinisestä päällisestä ja kuluneesta ilmeestä...
  Voimia tuon aiemman postauksen aiheeseen. Inhottavaa. Ei voi kuin toivoa, että tulette tästä putkesta läpi entistä vahvempana ja yhtenäisempänä perheenä. Että olisi jotain hyvääkin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Se hionta on kyllä aina se puuduttain osuus.

  Saila: Minäkin tykkäsin sinivalkoisesta lookista, mutta nyt nuukailin ja maalasin maalilla jota löytyi kaapin perukoilta. Sain yhden purkin pohjat käytettyä. Kulunut look siinä nyt meni, mutta jakkara oli pakko liimatakin uudestaan, välipuu oli irti ja koko hökötys huojui ja hutkui. Siis seli seli :DD

  VastaaPoista
 4. Voit varmaan arvatakin, että minun mielestäni jakkara oli parempi "ennen" kuin "nyt":D Mutta ihailen silti sitkeyttäsi kunnostuksessa!

  VastaaPoista
 5. Leena: Mielipiteesi oli kyllä ehkä arvattavissa :DD Lohduttaako että kaksi jakkaraa on vielä sinivalkoisia? Enkä pidä kiirettä maalaamisella kun ovat vielä ehjiä. Tuo maalattu jakkara oli jo aika raato.
  Naulakon väri onkin seuraava pohdinnan aihe! Osoittautui alkuperältään lakatuksi. Sellaista vaaleaa lakattua en kuitenkaan halua, ja nyt mietin jo petsaisin pähkinän väriseksi ja sitten lakka päälle! Ei tule sininen :D

  VastaaPoista
 6. Voin jotenkin samaistua tuohon hävetykseen: kaikilla muilla ikkunankunnostuskurssilaisilla on hienot vanhat ruutuikkunat työn alla ja meikäläinen harjoittelee rintamamiestalon pikkuruisella kellarinikkunalla :D

  Samassa puutyöluokassa on myös entisöintiä ja siellä on kans varastossa upeita vanhoja huonekaluja. Voin kuvitella, että pikku jakkara näyttää vähän yksinäiseltä sellaisten seassa, mutta omiin tarpeisiinhan siellä hommia tehdään :)

  Hyvältä näyttää uudessa maalissaan!

  VastaaPoista
 7. Söpö jakkara kummassakin asussaan. Onhan sinulla ollut senverran vaikuttavia entistämisiä että luulisi kunnioituksen säilyneen ;-)

  VastaaPoista
 8. Molempi parempi! Eli tykkäsin myös vanhemmasta versiosta :) Mutta hienosti hoidettu tuo entisöintikin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)