torstai 3. helmikuuta 2011

Hyvä ostos

Kerrankin täytyy sanoa, että halvalla sai hyvää.
Ostin kuopukselle viime syksynä talvea varten Name it:n edullisen talvihaalarin.
Hintaa oli vain 39,90e, mutta siinä rekissä roikkuessaan näytti vastaavan juuri meidän tarpeita.
Ja niinhän tuo on vastannut.
On lämmin, istuva, pitää kosteutta ja on pysynyt ehjänä.
 Kuopuksen pipo on muutaman vuoden takaista Reiman mallistoa. Ensin sitä käytti pari talvea ekaluokkalainen ja nyt on toista talvea kuopuksella. Ihan ihme muuten sekin miten on pysynyt kuosissaan ahkerasta käytöstä ja pesuista huolimatta. Villa ja fleece on molemmat selvinneet nukkaantumatta.
Jalassa olevat Kuomat on kengät meidän mieleen. Ja juuri lehdessä olleiden uusimpien tutkimusten mukaan hyvät jalalle kun eivät ole liian tukevat. Näin jalan omat lihakset tekevät töitä.
Rukkaset onkin sitten olleet pettymys. Ensimmäistä kertaa ostin Reimatecin topparukkaset kun sai halvalla.
Toista kertaa en osta. Ei pidä kosteutta vaikka ovat vasta ekaa talvea käytössä. Ovat hankala pukea ja jotenkin tönköt. Minä olen enemmän niitä lapanen + ohut rukkanen äitejä.
Siitä pääsenkin aasinsiltana toiseen asiaan.
Kun omassa työssä pukee vuodessa satoja, jopa tuhansia kertoja lasten päälle rukkasia, haalareita, takkeja, housuja, kenkiä, saappaita ja kaikkea muuta vaatetusta,
niin tulee hyvin ronkeliksi sen suhteen mitä omalle lapselleen ostaa.
Ainakin sen olen oppinut, että hinta ei takaa käytännöllisyyttä ja kestävyyttä läheskään aina.
Toisaalta hoitolapsilla hyväksi havaittu vaate saattaa löytyä omankin lapsen vaatekaapista hyvinkin pian vaikka hintaa olisi reilustikin.

Vaikka tässä mennään vasta helmikuun alkua, niin kohta kai pitäisi alkaa keskittymään kevään ulkovaatetukseen. Muista blogeista onkin jo bongailtu vaikka mitä ihanuuksia.
Niiden suhteen olenkin sitten jo myöhässä, sillä meidän poikien koot ovat todennäköisesti jo loppu.
Pieni toive olisikin, että viime vuotiset mahtuisi edelleen.
(paitsi vanhimmalle pojalle jonka kaikki välikausivarusteet myin kirpparilla)
hyi, tuhma äiti!

Arvonta on edelleen voimassa tuossa vähän alempana.


10 kommenttia:

 1. Meillä myös suosittu kuomia, on lapsen helppo laittaa itse jalkaan ja mahtuu paksukin villasukka :)
  Ja reimatecin rukkasista myös huonoja kokemuksia, eivät pitäneet ollenkaan vettä tai kosteutta kun taas lennen ja tavalliset reiman rukkaset olleet tosi hyviä hintaansa nähden :)
  Manun tän talven toppapuku oli ihan sikahalpa ja tässä mielenkiinnolla odottelen että kestääkö koko talven, vielä ei ole ollut moittimista. Tästä pitäisi tehdä bloggaus jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
 2. Minä liputan myös NameIt haalarin ja kuomien puolesta! Meillä oli esikoisella NameIt haalari ja nyt se on perintönä kuopuksella, hyvin on pitänyt lämpimänä :) Kuomat on kanssa pakko aina hankkia, ihan parhaat kengät.

  VastaaPoista
 3. Kun on useampi lapsi, niin se että on hyvä ja kestävä vaate, vaikka maksasikin ostettaessa hiukka enemmän on säästöä. Meilläkin kuopus pitää talvitakkia, raikkaan sinipunainen, joka oli jo isoveljellä ja isosiskolla vuorollaan ollut. Jotta halpa on kun jakaa hinnan kolmella.
  Tällähetkellä tyttäret ovat aivan saman kokoisia, vaikka ikäeros 2 vuotta, niin ei voi kierrättää. Mutta pitävät kylläkin vaatteita ristiin, toisen kaapilla on kiva vierailla :)

  VastaaPoista
 4. Meillä taas Reimatecit on ainoat, jotka lapset suostuu käteensä laittamaan. Meidän lapsille oikean malliset, helppo pukea ja riisua, pysyvät hyvin, pitävät vettä ja lämpöäkin kohtalaisesti, -20 asteella pitää olla jo jotkut muut, mutta lapset taas ei niistä muista tykkää, joten hirveän pitkään sinnittelevät Reimateceillä. Nyt etenkin nuo Reimatec+ on ollut ihan nappiostos tälle talvelle. Ainoastaan nyt ekoilla loskakeleillä ovat kastuneet.

  Mutta näinhän se menee, toiset sopii toisille ja jotku muut taas toisille. :) Meillä vannotaan Kavatien nimeen, Kuomia ei lapset kelpuuta jalkaan, vaikka ne kai leveydeltään lähimpänä ovatkin.

  VastaaPoista
 5. Komea malli :-) Lapsuudesta muistan ihan parhaana puuhana sen, kun keväällä alkaa lumi sulaa ja sitten sille on kaivettava kaikenmaailman kanavia ja ojia ja muita sulamisvesien kulkureittejä. Siinä on varmaan rukkaset ja kengänkärjet koetuksella! Ihme, ettei minusta tullut jotakin hulevesi-insinööriä, mutta jotain sinnepäin tuli kuitenkin.

  VastaaPoista
 6. Heidi: tee vaan bloggaus, näitä vaatejuttuja lukee mielellään :)

  Nanna: Ensi talveksi soisin löytyvän kuopukselle yhtä hyvän haalari kuin tuo musta, ja yhtä edullisen :)

  wihtori: Meillä on siskon kanssa lähes samanikäisiä lapsia jotka ovat taas niin samankokoisia ettei kierrätys onnistu. Joskus harmittaa kun siinä säästäisi rahaa.

  Riikka: Näinhän se menee, vaate lapsen mukaan :)

  Saila: Miesväki kaivoi yläpihan nurmikon täyteen noita lumikäytäviä. Siitä tuli heti lempipaikkoja lumileikkeihin :))
  Hulevesiaikoja odotellaan, sitten tehdään pieniä puroja koko perhe!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä minä jostain revin rahat laadukkaampaan (ja kehuttuun) talvipukuun varsinkin kun sen pitäisi sitten kestää ainakin(!!) kolme talvea. Ostan siis vanhemmalle sen verran väljänä että menee vielä seuraavankin talven ja sitten sen saa pikkuveikka joka toivon mukaan hänkin voi pitää vielä pari talvea.

  Ovat kyllä nyt sen ikäisiä että kehystän sen puvun seinälle jos neljäkin talvea kestää :)

  VastaaPoista
 8. Ompas kivan näköinen haalari, luulin ensin että Molo Kids! :D
  Näyttää ihan samalta äkkiä katsottuna. Hyvä ostos!

  Minä taas vihaan Kuomia, siis ne on vaan minusta sikarumat! :D No ei kaikki voi tykätä kaikesta. Heh..

  VastaaPoista
 9. Juurikin ostin Reimatecin hanskat pojalle ja kaksi viikkoa niin olivat saumasta hajonneet! Sain kyllä hakea uudet kun valitin suoraan Reimalle. En vaan osta enää toisia....:(

  VastaaPoista
 10. Juurikin ostin Reimatecin hanskat pojalle ja kaksi viikkoa niin olivat saumasta hajonneet! Sain kyllä hakea uudet kun valitin suoraan Reimalle. En vaan osta enää toisia....:(

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)