keskiviikko 15. joulukuuta 2010

No ne Ovet

Muutama sananen ennen kuvia.
Kolme keittiötä kolmelta eri toimittajalta on tullut meidän eri koteihin vuosien varrella.
Yhdenkään kanssa ei olla selvitty ongelmitta.
Ikean kanssa toivoin, että toimitusajan kolminkertaistuminen olisi riittänyt.
No eipä riittänyt.
Kolmesta tilatusta ovesta yksi on viallinen.
Asianpesukoneen peitelevyssä on ihmeellisä kittimuhkuroita.
Virheitä on yritetty paikata ja vieläpä siinäkin epäonnistuen.
Se täytyy kuitenkin sanoa kiitokseksi Ikealla, että reklamaatiot tuntuu toimivan.
Ainakin toistaiseksi, ja nyt meille on tilattu uusi ovi.
Katsotaan taas mitä tuleman pitää kuuden viikon päästä kun ovi on meillä.
 Ovimalli on Ulriksdal, materiaalina täyspuutammi. Veikeä valinta kun olen aina inhonnut tammikeittiöitä enkä todellakaan olisi voinut kuvitella että meillekin tulee sellaiset.
Ikinä ei pidä sanoa ei ikinä.
Hirmuista tarvetta ei ole, mutta silti olen alkanut ajatella yläkaappien hankkimista tuohon liesituulettimien ympärille. Toisaalta seinä on  nyt ihanan avoin.
Pähkäillään vielä, nyt ei ainakaan budjetti anna periksi uusille kaapeille jotka ovat luultavasti aika hinnakkaita kun kaappien sivutkin pitää olla "tammiset".
 Allas on ollut ihan unelma. Tosin se on herkästi ihan hirvittävän näköisessä kunnossa. Joutuu tekemään tehopesun useammin kun teräsaltaalle. Valkoisessa näkyy ihan kaikki lika.
Kuvasta näkee miksi sähköliettä/uunia ei voinut sijoittaa tuohon altaan paikalle. Puuhellan vesisäiliö on tiellä.
 Myös vetimet ovat Ikeasta. Taitaa olla tämän vuoden uutuusmallia nimeltään Antik. Samaisesta kuvasta näkee paremmin nuo ovien urat. Aika mielenkiintoiset pitää puhtaina.
 Ja tältähän meillä nyt sitten näyttää. Uusi ruokapöydän pinta on lähes samaa sävyä noiden uusien kaappien tammiovien kanssa. Jääkaappi meillä peittyy aina kaikkiin tärkeisiin lippusiin ja lappusiin. Etenkin nyt joulun alla kun kouluista tulee viestiä viestin perään juhlista ja aikatauluista. Joten sulkekaa siltä sekamelskalta silmänne.
Niitä tuvan ennen-kuvia löytyy ainakin täältä:

Ja jotta ei liian valmiiksi menisi, niin tuolta kaappien alareunasta puuttuu peitelevy. Suunnitteilla on, mutta vaatii hiukan mietintää koska haluan siitä koristesahatun levyn.
Voi miesparkaa :D

24 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallinen keittiö, hyvin olette yhdistelleet vanhaa ja uutta!

  Me ollaan tehty neljä keittiöremonttia ja jokaisessa on aina ollut jotain reklamoitavaa toimituksissa. Kerran osa kodinkoneista katosi kokonaan toimituksessa..

  Minä laittaisin tuon liesituulettimen sivuille hyllyt, siellä on hyvä säilyttää näteissä purkeissa mausteita, jauhoja tms.

  VastaaPoista
 2. No mutta siitä tuli hieno!!! Ihanan avara, oikein tunnelmallinen tupa. Tykkään kovasti. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Avohyllyt varmaan vois tosiaan passata tuohon liesituulettiminen ympärille, jäis avoimuus paremmin tallelle, ja hyllyt vois olla valkoisetkin, kun sitäkin teiltä löytyy tuolta. Mutta kokonaisuudessaan tosi viihtyisä, hienosti uudet istuu vanhojen viereen, ja tuo tammi värinä sopii kauniisti juurikin pöytään ja hirsiseinäänkin. Ja vaalea lattia tuo tosi paljon valoa, kaunista:)

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä hyvältä!! Ja tammiset kaapinovet passaa tosi hyvin, en edes osaisi kuvitella muunlaisia tohon. Valkoinen voisi näyttää vähän "steriililtä".

  Yläkaapit on helppo lisätä, jos niille tarve tulee!

  VastaaPoista
 5. Todella hienosti olette osanneet yhdistää vanhaa ja uutta! Todella rauhallinen tunnelma teidän keittiössä ♥

  VastaaPoista
 6. Hienolta näyttää :) Haluaisin meille tehdä keittiöremontin kun ärsyttää miten tää meijän keittiö on viime rempassa (joskus 90-luvulla) saatu tehtyä jotenkin tosi huonosti, siis ei toimi ollenkaan. Kaappitilaa on aivan valtavasti, ihan liikaa! yhdestä kulmauksesta voisi poistaa kaikki hyllyt ja tasot (kerää vaan turhaa roinaa) niin saisi keittiön ruokaryhmälle vähän enemmän tilaa. kaikenlisäksi viime rempassa keittiöstä on laitettu yksi ikkuna umpeen! se olisi ollut nätisti tiskialtaiden yläpuolella...mutta siihenkin on pitänyt saada yläkaapit=kuivauskaapit joilla ei tee yhtään mitään!

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Minäkin laittaisin avohyllyjä liesituulettimen ympärille.

  VastaaPoista
 8. Avohyllyjä mäkin laittaisin...varsinkin kun niistä on niin kiva aina niitä pölyjä pyyhkiä;)

  Voi että, mä tykkään vanhojen talojen huonekorkeudesta!!!

  VastaaPoista
 9. Olen kanssa sama mieltä nosita avohyllyistä. Niitä ilman muuta =)

  Kyllä on kaunis keittiö, ihan käypi katteeks =D

  VastaaPoista
 10. Toisaalta, eikö kaappien alta ole helpompi siivota ilman peitelevyjä?
  Ihana tupakeittiö, ja kun tila on noin korkeakin, että melkein huimaa. Jotenkin juhlava.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kehuistanne :)
  Avohyllyjäkin on mietitty, mutta minulla ne ei pysy siistinä. Kertyy vaan kaikenlaista ylimääräistä :D
  Tammiovet oli miehen valinta, minä mietin aika viimeiseen asti valkoisia ovia. Nyt olen enemmän kuin tyytyväinen että mies piti päänsä. Sopii paremmin kuin hyvin nuo tammet tuvan tunnelmaan.
  Alas laitetaan vielä se etulevy, kuitenkin sellainen joka on helppo poistaa. Kaapeissa on säädettävät mustat muovijalat ja ne ei ole mistään kauneimmasta päästä. Pakko saada piiloon ja mietittiin, että semmoinen laudasta tehty koristesahattu levy olisi kaikken paras. Näyttäisi ihan valejaloilta.

  VastaaPoista
 12. Uusien ovien väri tosiaan natsaa hyvin keittiön pyödän kanssa, ja toimii kivasti myös hirsiseinän kanssa yhteen. Liesituuletin seinän kiiltävä paneelipinta tuo sitten vähän vaihtelua ja raikkautta kokonaisuuteen.

  Jääkaapin oveen tuppaa kerääntymään kaikenlaista. Jääkaapin hankintaa pohtiessa arveluttaa tätä nykyään myös se, että kuinka hyvin j-kaapin kahva pysyy itse kaapissa kiinni. Olen parissa kyläilykohteessani nähnyt alle vuoden vanhoja jääkaappeja, joissa on kahvaongelma.

  VastaaPoista
 13. Todella kodikas keittiö, ja tammiovet näyttävät tosi raikkailta vaikka itsekin olen kuvitellut vähän inhoavani puu-keittiöitä!

  Harmi että teillä on tuommoisia vastoinkäymisiä ovien kanssa, meillä meni ikea-keittiömme kanssa kaikki kyllä ihan hyvin.

  Paitsi ööö semmoinen pikku juttu että joka ikinen ylälaatikon kisko kolahtaa avatessa alemman laatikon etulevyyn... :D

  Olis ollut ehkä reklamaation paikka, mutta meillä oli kiire ja ollaan opittu (no, jotkut meistä on oppineet) avaamaan laatikot rauhallisesti.

  VastaaPoista
 14. Ai mutta se piti vielä sanoa että hellan lähelä avohyllyn tavaroihin tulee inha rasvapinta pikkuhiljaa.

  Siis jos tavara on sellaista jota ei kaiken aikaa käytetä ja jos ei joka päivä pyyhi pölyjä niin kuin allekirjoittanut :)

  VastaaPoista
 15. Näyttääpä hyvälle! Minä en laittais kaappeja ylös, laittaisin avohyllyt...

  VastaaPoista
 16. Ihastuttavan tunnelmallista, voi sentään! Ihan kuule samaa meinasin sanoa kuin Mari tuossa ylhäällä, että avohyllyjä tammisena ja niihin esille sun kauniita astia-aarteitasi!! Jos laitat umpinaisia kaappeja niin voi tulla liian raskas tunnelma. Tosin vitriiniovet, mattapintaisina ehkä, voisivat myös toimia?

  ps. näen jo sieluni silmin teidän poppoon joulupuurolla tuolla, todella viihtyisän näköistä!

  VastaaPoista
 17. Teillä on aivan hurmaava talo mutta toi ruskea tökkii mun silmään... Mä olisi laittanut seinät valkoisella niin olisi ollut raikkaamman näköinen. Mutta tämä siis vain ja ainoastaan mun henk koht mielipide ;-)Paljon olette töitä tehneet, hatunnosto sille!!

  Keittiön olisin tod näk yrittänyt rytmittää peräseinälle, missä on nyt pöytä, ruokapöytä olisi voinut seisoa komeasti keskellä tupaa.

  Meilläkin on talo koko ajan remontissa, joku paikka vaiheessa viimeiset 12 vuotta. Nyt on valmistumassa ruokailutila, ensimmäinen huone jossa kulmat ovat suorat :-)

  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 18. Tosi hyvältä näyttää teidän keittiö! Mä niin kaipaan sitä vanhan talon tunnelmaa. Ehkä mekin sitten joskus rempataan, joku vanha kartano (miehen painajainen), kunhan ensin saadaan yksi talo rakennettua...

  VastaaPoista
 19. Voi ihana sua, KIITTI!!! Tosi kauniit!!
  Tiedät kyllä mitkä :))

  VastaaPoista
 20. Anne: Noissa kylmäkoneissa on kahvat pysyneet! Vaikka niitä availlaan jatkuvasti kuuden ihmisen voimalla. Muutenkin olen ollut niihin tosi tyytyväinen!

  Pilvitarha: Niin minäkin luulin inhoavani :D

  Sissi: Samaa mieltä :)

  Mari: Ne voisi kyllä olla kauniit, vaan se tavaran kertyminen...

  Aamunkukka: Ikealla olis ihan kivat vitriiniovet. Pähkäillään rauhassa :)

  Anonyymi: Nyt ei kaivattu raikkautta vaan väriä! Se kuuluu meidän taloon :)
  Keittiö olisi ollut kiva ulkoseinällä mutta ikkunat ovat liian matalalla ja niitä emme halua siirtää. Lisäksi tuvan keskilattia on pidettävä kulkuväylänä. Tuvasta kuljetaan neljäöän eri huoneeseen ja mm. talon ainoaan kylppäriin! Siinä ei voi törmäillä ruokapöytään :D
  Mutta makuasioitahan nämä ovet.

  Helmi: Rakennusintoa teille! Me rakensimme uuden taloan 90-luvulla mutta ei se ollut meidän juttu :)

  Nanna: Ole hyvä :)

  VastaaPoista
 21. Tosi hyvännäköinen! Tammikeittiö kuulostaa kauhealta, mutta sopii teille erittäin hyvin. Ihan aikuisten oikeasti:).

  Ja olen tämän sanonut ennenkin, mutta sanon uudestaan: olen aina yhtä hämmentynyt mitä kaikkea saattekin aikaan, ihan itte.

  Mä en laittaisi tuohon ainakaan avohyllyjä. Voi sitä rasvan määrää, mitä niistä saisi hinkata pois;)

  Hyvää joulua uuteen keittiöön!

  VastaaPoista
 22. Hienot kaapinovet! Minulla on ollut valkoinen allas viisi vuotta ja kieltämättä välillä aika törkyinen. Mutta helpolla sen putsaa. Meillä on myös ikean keittiö ja aluksi tuli yksi kaappi väärin. Olisi pitänyt itse huomata tarkistaa kun pakkasi autoon. Mutta minusta parasta asiakaspalvelua mitä miltään tavarantoimittajalta remontin aikana saatiin, kun reklamaatiota tehdessä puhelimessa ihan ensiksi pyydettiin anteeksi vahinkoa. Yleensähän vika löytyy aina ostajasta kun jotain valittaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)