tiistai 23. maaliskuuta 2010

Vihreää

Piti kertoa teille tänään vähän paremmin tuvan lattioista, kuvien kera. Matkalla aihe muuttui ja nyt saatte kuulla mielettömistä viherpeukalon taidoistani. Siis kuten ensimmäisestä kuvasta voi päätellä, olen ihan älyttömän mestarillinen kasvattamaan Pelargonioita. Tai sitten en. Kaksi ostin viime kesänä ja molemmat ovat mennyttä. Olivat talvehtimassa eteisessä ja eteinenhän tietysti napsahti kunnon pakkasille silloin paukkupakkasten aikaan. Sipulit muistin pelastaa mutta en näitä. Että uusia taimia vaan ostamaan.
Jotain kuitenkin kasvaa ja kohisten. Ohrat saavat tuossa salin ikkunalla oikein kunnon aurinkokylpyä. Poikien kanssa istutettiin nämä n. viikko sitten. Suklaapupujakin jo näihin ostin, mutta laitetaan vasta pääsiäisenä. Muuten pienet vikkelät sormet hoitaisi puput parempiin suihin ennen aikojaan. Vasen ruukku on Ikeasta, oikeanpuoleinen on talon alta löytynyt kuppi. Ilmeisesti sokerikko. Jotain epäselviä leimoja pohjassa on, voi olla että on Arabiaakin.Takana oleva kulho onkin ihan ehtaa Arabiaa. En edes tiedä sen nimeä, on joku sähköviritysten posliinieriste. Sisällä on kierteetkin eli oikeasti kuuluu ylösalaisin. Kukkaruukkuna on vähän ehkä kiikkerä, mutta piti äkkiä keksiä joku istutuspaikka ylimääräisillä ohran siemenille. Tähän menivät hyvin.

Illalla on entisöinti, saan maalattua ikkunat toiseen kertaan. Väri ei vaan ihan tyydytä. Sama Uulan sävy pellava jolla maalasin astiakaapin sisuksen, onkin nyt ihan liian tumma. Missä lie virhe käynyt. Väriä en enää kuitenkaan vaihda, saa kelvata sillä ihan liki valkoista en väriltä edes hakenut. Ammattikoululle vietiinkin sitten lopulta kunnostukseen kahdeksan ovea, yhdet pariovetkin. Niitä varten pitäisi käydä ostamassa maalit ja kitit. Todella vaikea on miettiä mitä sävyä halutaan kun ihan puhdasta valkoista emme halua. Maalina on totuttuun tapaan Uulan pellavaöljymaali. Ehkä ihan ripaus harmaaseen vivahtavaa voisi olla hyvä.
Ikkunoista taidatte saada kuvia vasta kun ovat valmiit.


8 kommenttia:

 1. Me sävytettiin liikkeessä oman väri mallin mukaan ikkuna- ja ovimaalia (5g umbra)... että ei muuta kuin kysymään:).

  VastaaPoista
 2. Teillähän jo pääsiäsruohot ovat korkeita. Me muistettin eilen vasta laittaa siemenet multaan. Ihaniin astioihin olit ruohon kylvänyt. Elänyt paria pelargoniaa sure, ku mää en osaa edes normaaleja huonekasve kasvattaa. ;)

  Mukavaa kevään alkua!

  VastaaPoista
 3. Kirsi: Tänään sävy näytti jo paljon paremmalta. Alkaa silmä tottumaan :D
  Eikku: Ei munkaan huonekasvit mitään kukoistavia ole, mies niitä aina nauraa :D

  VastaaPoista
 4. Mun pelargonit on samassa jamassa ja pääsiäisruohopussi on kyllä hankittu, muttei kylvetty.
  Joka vuosi mä kylvän sen liian aikaisin, ettei siitä ole mitään jäljellä pääsiäisenä tai sitten liian myöhään.
  Taidan tänä vuonna ostaa kukkakaupasta valmiin :)

  VastaaPoista
 5. Nanna: Mä tykkään olla ajoissa kun haluan pääsiäiskoristeista nopeammin eroon kuin joulusta :)
  Tai oikeasti se vaan on joku päiväkodintädin selkärangassa oleva juttu se ruohon istutus :D

  VastaaPoista
 6. Voi ei, meillä on siis vieläkin ne ruohot kylvämättä... Olen niin onneton muistamaan nuo asiat. Samoin käy viherkasvien kastelun kanssa, siksi meillä onkin vain yksi ja toinen on kaktus. :D
  Ihanan keväisen vihreät ruohot teillä jo. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, teidän ohrat jo upita. Meillä muistettiin pääsiäinen vähän myöhään taas ja ruoho (mikä ruoho?) ei näytä ihan vielä tuollaiselta. Ehkä se kuitenkin edes pyhiksi ehtii kasvaa;)

  Mun blogissa on sulle jotain.

  VastaaPoista
 8. Hih, ihan kun meikäläisen "pelakuut" :) Mä en aina muista niitä talvella kastella, edes niukasti. On mulla kuitenkin yksi vihreä raappana...

  Mulla on otrat edelleen kylvämättä. Kaupastakin jäi raeruoho pussi ostamatta, kun en löytäny mistään. Taidan minäkin hakea siementä laarista, jospa ne kerkeisi pyhiksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)