lauantai 14. syyskuuta 2024

Makuuhuoneen remontti on valmis

Vihdoinkin pääsimme muuttamaan takaisin makuuhuoneeseen. Vajaa kaksi kuukautta teimme remonttia. Tahti olisi voinut olla nopeampikin, mutta mitäpä sitä kiirehtimään kun ei ollut pakko. Vaikka täytyy sanoa, että pensseli oli tällä kertaa kädessä monesti terapiapensseli. Kun maalasi neliöittäin katto- ja seinäpinta-alaa, unohtuivat murheet ja murehtimiset. Sinisen salin seinät ovat imeneet itseensä niin paljon kipua ja kyyneleitä kuin myös iloa toipumisesta ja parantumisesta.

Vanhempien valtakunta on nyt sininen sali, onhan se oikeasti toinen talon saleista.

Ikkunoista puuttuvat vielä verhot, niillä ei ole kiire kun on pärjätty jo 19 vuotta ilman. Verhot siis tulevat kunhan löydän ne käytettyinä. Uudet rullaverhot ostimme ruotsalaisesta huonekaluliikkeestä. Sieltä löytyi tummansiniset pimennysverhot, juuri täydellisen väriset. Valkoiset olisivat erottuneet liikaa sinisistä seinistä.
Kattokruunu on uusi, tai uusi vanha. Meille uusi, mutta käytettynä kesällä kirpparilta ostettu. Puuttuvat kristallit löytyivät taas mahtavalla palvelulla vanhan tavaran kaupasta. Kattorosetin maalasin katon väriseksi ja koristelin kuparinvärisellä maalilla. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Rosetti on sekin hankittu käytettynä, se ei ole kipsiä vaan uretaania. Pieni myönnytys nykyajalle.

Vanhoja kalusteita palasi omille paikoilleen. Kampauspöytäni tuolin kangas vaihtuu talven aikana siniseen. Kangas on jo hankittu, mutta teen työn sitten kun olen saanut entisöintikurssilla miehen vaatekaapin ovet valmiiksi. Vaatekaappini päälle kaivoin omista kätköistä pärekoreja, enää sinne ei laiteta epämääräisiä pahvilaatikoita.
Lattia on suopakuurattu kolmeen kertaan. Ehkä olisi voinut enemmänkin mutta en enää jaksanut. Sänkyä meillä pedataan harvoin, päiväpeitot säilyvät yhdessä pärekorissa silloin kun niitä ei tarvita. Miehen vaatekaappi tulee tuolle tyhjälle seinänpätkälle, siihen missä se on aina ollut. Seinän sävyt ovat itse sekoitettuja, ensin olin kauhuissani näin sinisestä huoneesta, vaan kun väreihin tottui, olen enemmän kuin tyytyväinen.
Täydellinen huone ainakin omasta mielestäni. Maton saatan vaihtaa. Kunhan ehdin, testaan tähän salin punaista DDR:n villamattoa. Jos se käy tuota vaaleaa villamattoa paremmin, saa vaalea siirtyä saliin. Tuolit ovat löytö kirpparilta monta vuotta sitten. Ne ovat 1970-luvulta vaikka niiden muotokieli on hyvin paljon uusrenessanssia. Huone on kalustukseltaan iloinen sekoitus mutta kaikki ovat tummaksi petsattua puuta. Laitan myöhemmin ennen ja jälkeen kuvia, pitää ensin saada hallintaan kuvakaaos joka odottaa siirtoa puhelimelta tietokoneelle.







13 kommenttia:

  1. Wau, huoneesta tuli kertakaikkisen upea!

    VastaaPoista
  2. Onnea valmistuneesta urakasta! Sinisestä salista tuli kaunis ja se sopii hienosti talonne vanhaa kunnioittavaan henkeen. On upeaa, että saitte vanhat puulattiat esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. Tämän huoneen lattia on erityisen hieno, maalaamaton lankkulattia. Sen takia vain suopakuuraus lattialla, ei muuta. Sinin sali ilahduttaa silmää jokainen aamu kun siellä herään.

      Poista
  3. Onnea aikaa vieneen remontin valmistumisesta. Hyvä te. 👍👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuppaa nämä meidän remontit kestämään aina sen parisen kuukautta.

      Poista
    2. No eihän se ole aika, eikä mikään noin isoon remonttiin nähden.

      Poista
  4. Näyttää todella upealta! Iso urakka takana. Kaunis sävymaailma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Urakka oli iso, onneksi sen kanssa ei ollut varsinaista aikataulua. Mies halusi huoneesta oikein sinisen, kannatti kuunnella hänen toivettaan.

      Poista
  5. Tuosta tuli aivan satumaisen ihana huone! Ikävä vain on lukea huolistasi, toivottavasti asiat ovat nyt hyvin <3
    Kauniit sävyt ja sininen on niin rauhoittava, sopii uneen. Minusta vaalea, huoneen sävyihin sointuva matto vaalealla lattialla on täydellinen, mutta sinulla voi tosiaan hyvinkin olla eri maku :-D Kattorosetti ja -kruunu ovat piste iin päällä. Niin mahtava lopputulos, ettei sitä meinaa todeksi uskoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila, huolien tilalla on jo varovaista onnea ja iloa, asiat ovat jo paremmin. Vaalea matto ei hyppää silmille mutta aion kokeilla myös punaista salin mattoa tuohon, katsotaan kumpi toimii paremmin. Vaaleasta, suopakuuratusta lattiasta olen ikionnellinen.

      Poista
  6. Siis kertakaikkiaan todella upea lopputulos! Miten tuolla malttaa ollenkaan käydä nukkumaan, kun joutuu sulkemaan silmät unen ajaksi kaikelta tuolta kauneudelta? Toivottavasti huolet väistyvät!

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo lattia. Lamppu rosetteineen sopii niin hyvin tuohon huoneeseen. Ihania sinisiä unia teille sinisessä salissanne <3

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)