sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Toukokuussa

 Toukokuu on itselleni merkityksellinen kuukausi, se on kahden poikani syntymäkuukausi, vanhimman ja nuorimman. Syntymäpäiviksi osuu peräkkäiset päivät. Lisäksi toukokuussa ovat syntyneet sekä minun, että mieheni äidit ja nuorimmainen lapsenlapsi. On monta syytä juhlaan. Sain Versoja Vaahteramäeltä blogin Riinalta haasteen kuudesta toukokuisesta kuvasta. Yritän saada mahtumaan vain kuusi kuvaa, mieluummin laittaisin 60 kuvaa sillä niin ihana oli viime vuoden toukokuu ja toukokuu ylipäätään.

Esikot kuuluvat toukokuuhun kuin nenä päähän. Tämä valkoinen palloesikko on itse siemenestä kasvatettu. Toivon sen osaavan lisääntyä itsekseen sillä mielelläni kuvittelisin tämän paikan täynnä valkoisia palloesikkoja. Myös muut värit ovat tervetulleita.
Uuden kasvihuoneen edustan kukkamaat eivät ole valmiina vasta kuin pieneltä osin, mutta valmiiseen plänttiin olen tyytyväinen. Tästä valkoiset palloesikot kuolivat, eivät ilmeisesti tykänneet siirrosta. Muut esikot kukkivat, samoin kiurunkannukset, helmililjat ja hyasintit.
Eikä toukokuuta ilman kirjopikarililjoja. Niitä pitää istuttaa joka syksy lisää ainakin yhden pussin verran. Ilokseni viihtyvät meidän savimaassa ja joka vuosi tapaan enemmän näitä ihanuuksia.


Toukokuu on sipulikukkien juhlaa esikoiden lisäksi. 
Uusi kasvihuone ei valmistunut ihan toukokuuksi joten ei siitä sen enempää. Jos riemuitsin kasvihuoneesta, niin riemuitsin  myös koristeomenapuu Hopan ensimmäisestä kukinnasta. Kuvassa se on vasta alkamassa.

Viimeisessä kuvassa on kauhun ja kauneuden tasapaino. Taustalla kukkii valtoimenaan voikukat ja etualalla tulppaanit ja lemmikit. Tässä syy miksi en mielelläni kasvata keltaisia tulppaaneja, loistaisivat liikaa voikukkien lailla.

Kiitos Riinalle, olipa kiva muistella toukokuuta ennen lumitöihin lähtöä. Eikä näiden kuvien tunnelmaan ole enää pitkä aika.


27 kommenttia:

  1. Hyvin todettu, toukokuu on sipulikukkien ja esikoiden kultakautta. Ja kukkivien puiden - ihana Hopa!
    Tuo voikukkien täplittämä nurmikko on mahdottoman kaunis ja niin kesäinen! Tällä hetkellä, kun räntäsade tuottaa loskaa ja vettä pihan jääkuoren päälle, olisi yksikin voikukka niin kovin tervetullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäinen voikukkanurmikko, sitä se on mutta kun on ajankohtaista niin ai että ärsyttävät. Täällä sataa aina vaan lisää lunta, ostaisikohan joku jolla ei ole?

      Poista
  2. Ihanalle näyttää kyllä tuo viimeinenkin kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihana, onneksi tulppaani vie päähuomion.

      Poista
  3. Voi, miten kauniita kuvia toukokuusta. Toivottavasti palloesikkoni itävät, tuossa siemenpussissa pitäisi olla kolmea eri väriä ja myös noita valkoisia palloesikkoja - ne näyttävät tosi kauniilta.
    Pikarililjat ovat myös niin ihania, kuten sanoitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin oli sekoituspussi, tuli valkoisia ja liiloja.

      Poista
  4. Ihana toukokuunen kukkakimara! Meillä näyttää nurtsi aikansa ihan samalta. Onneksi ei koko kesää kuki kilipaa penkkien kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Touko-kesäkuussa, sitten helpottaa keltaisuuden meri.

      Poista
  5. Kyllä kasvoi jälleen kevään kaipuu noita kuvia katsellessa. Toivotaan entistäkin runsaampaa kukintaa taas tulevana keväänä.

    VastaaPoista
  6. Ihanat toukokuun kuvat minä rakastan esikoita ja narsisseja. Meillä oli samanlainen voikukkaketo kunnes se muuttui "nurmikoksi"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ja tänään sorruin ihan vähän tilaamaan esikoiden siemeniä.

      Poista
  7. Toukokuu ja heleä vihreys! Ja runsastuvat kukkamaat <3

    VastaaPoista
  8. Olipa ihanan toukokuisia kuvia. Taidan siirrellä kevätesikoita tulevana vuonna, jotta saan niillä lisää väriä kukkapenkkeihin. Ensimmäisen kuvasi inspiroimana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa esikoista kestää siirtoa, osa tuntuu olevan herkempiä. Keväisin pitää olla väriä.

      Poista
  9. Oi, miten kaunista! Kiitos, että otit haasteen vastaan ja ilahdutit meitäkin näillä kuvilla.
    Tuntuu suorastaan utopistiselta, että kohta voisi olla noin kukkaisaa ja suloista. Nyt puutarhaa peittää niin paksu hanki, että tuntuu, ettei sieltä voi ihan äkkiä mitään nousta ja kasvaa. Nämä kauniit kuvat antavat kuitenkin toivoa ja luottamusta siihen, että tuota kauneutta kohden mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuntuu, ajatella että kahden kuukauden päästä kukkii jo ensimmäisiä puutarhan kukkia.

      Poista
  10. Toukokuu onkin todella kaunista aikaa. Valkoinen palloesikko on ihana, harmi kun omani kuoli huonona talvena. Ehkä pitää vielä hankkia uusi yksilö. Eipä noita voikukkia liiemmälti huomaa tuossa viimeisessä kuvassa kun huomio keskittyy niin tehokkaasti tulppaaneihin ja lemmikkeihin. Ihana yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla uutta, monesti se on pienestä kiinni viihtyykö vai ei. Lila palloesikko on minulla jopa lisääntynyt itsestään.

      Poista
  11. Ihania kuvia! Vaaleanpunaiset hyasintit ovat uskomattoman kauniit keväisen istutuksen keskellä! Ja tuo viimeinen kuva, ah, jo niin lähellä kesäistä tunnelmaa voikukkineen kaikkineen!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)