sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Olohuone puutarhassa

Uusi kasvihuone on nyt valmis. Toki vielä jotain pieniä juttuja puuttuu, mutta silti uskallan sanoa olevan valmista. Viikonloppuna sisustin huoneen tämän kesän kuosiin. Kasvit ovat paikoillaan, ehkä muutama vielä tulee jos löydän jonkun kivan amppeliin soveltuvan kesäkukan, saa vinkata.

Ovet ovat päivisin avoinna.
Keskelle takaseinää tuli vanha keittiökaappi joka on tullut meille miehen vanhemmilta. Se on niin huonokuntoinen, että raaski ottaa kasvihuonekäyttöön. Samalla kaapistoa lyhennettiin ja siitä poistettiin laatikostorivi. Lisäksi mies teki uuden pöytätason. Minun mielestä väri voi olla sininen, mies maalaisi kaapiston valkoiseksi.
Kurkut ovat kaikki lattialla ja niiden paikka on jatkossakin tuossa. Vähän häiritsee ikkunan takana näkyvät rytökasat mutta niiden kimppuun käydään vasta myöhemmin kesällä. Pitää vain kestää.
Tässä syy kurkkujen kasvupaikkaan. Kattoon on laitettu koukut ja koukuissa kulkee vaijeri jonka varaan voi ripustaa kurkkujen tukinarut. Tomaatit eivät tarvitse tukinaruja sillä tässä kasvihuoneessa kasvaa vain pensastomaatteja.
Myös kattoparruissa on eri kohdissa koukkuja ripustuksia varten. Koukut eivät ole kovin kauniit mutta toimivat. Myös tulevia varjostusverhoja varten laitoimme vaijerin johon verhot ovat helppo laittaa.
Toisella puolella on ikivanha puusohva. Puusohva on majaillut edellisessä kodissaan kymmeniä vuosia kuistilla joten kasvihuone oli oiva seuraava kotipaikka. Mies pesi sohvan mäntysuovalla ja painepesurilla ja sai siihen vähän raikkaamman tuoksun.
Vesipiste jää ahtaaseen paikkaan, mutta on se silti vielä käytettävissä. Näillä hellepäivillä olen pitänyt kaikkia mahdollisia ikkunoita auki niiden kahden ikkunan lisäksi joissa on automaattiavaaja.
Vaaka sai punnittavakseen salaattia.
Viiniköynnös 'Mars' on istutettu omaan pömpeliinsä. Kävi vähän köpelösti istuttamisessa ja katkaisin köynnöksestä yhden verson. Kyllä harmitti mutta ei mahda mitään. Toivottavasti viihtyy ja lähtee heti hyvään kasvuun.

Joku loma-aamu otan aamupalan mukaani ja syön sen kasvihuoneessa, eiköhän sinne joku pikkupöytä löydy.
 

25 kommenttia:

  1. Aivan ihana kasvari. Tuonne tosiaan kannattaa mennä aamupalaa syömään. Hienoa tavaroiden koerrätystä kokonaisuudessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni tavara on ollut jo vuosia jemmassa ja pääsee nyt käyttöön kasvihuoneessa. Kierrätys on hyvä juttu, miksi hankkia uutta kun käytettynäkin saa. Ja ehkä vanha tavara käy paremmin kasvihuoneen henkeen.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Se on. En muista milloin olisin istunut näin paljon puutarhassa, istun kasvihuoneessa joka päivä ja vain olen ja ihastelen.

      Poista
  3. Voi, miten hieno siitä tuli! Todellinenn unelmaolohuone <3 Mukava nähdä sitten pitkin kesää kuvia tästä olohuoneestanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan kasvit kasvavat niin sitten lisää kuvia.

      Poista
  4. Aivan ihana kasvihuone ja puutarhan olohuone. Olette ratkaisseet monia käytännön toimia fiksusti jo etukäteen. Vanhat huonekalut sopivat kasvihuoneeseen täydellisesti. En edes maalaisi keittiökaapin ovia, sillä turkoosi väri kunnioittaa kaapin alkuperää ja tuo kivan väriläiskän. Istuisin itsekin noin hienossa paikassa muulloinkin, kuin aamukahvin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etukäteen kun tekee niin ei tule hoppu kun esim. varjostusverhoja tarvitaan. Turkoosi maali on niin hyvässä kunnossa etten minäkään halua sitä piiloon. Miehestä koko kaapisto on niin ruma, että sain tehdä töitä saadakseni miehen korjaamaan kaapistoa. Joka päivä tulee istuttua kasvihuoneessa :)

      Poista
  5. Kasvihuoneesta tuli kaunis ja olet sisustanut sen ihanasti! Mahtavia nuo kierrätetyt tavarat ja huonekalut 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjukka. Kierrätys on lähellä sydäntä <3

      Poista
  6. Onnea uuteen kasvihuoneeseen <3 Superihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tuli hienompi kuin uskalsin kuvitella. Olen todella tyytyväinen.

      Poista
  7. Tosi kivasti kalustettu kasvihuone. Palvelee mainiosti kauniina, kesäisenä olohuoneena. Nyt pääsette nauttimaan kättenne työstä.

    VastaaPoista
  8. Onpas tosi soma puutarhaolohuone, bonuksena kasveja :) Ai että kun viiniköynnös kasvaa niin se näyttää todella upealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kasvejakin vaikka tämä ei ole pelkästään kasveille tarkoitettu huone :)

      Poista
  9. Oih, ihanahan se on - kuten olen usein todennut! Onnea valmistuneelle kasvihuoneelle!

    VastaaPoista
  10. Hieno tuli! En ihmettele yhtään, että nautit aamupalasi tuolla :) Toivottavasti pääset aikanaan nauttimaan myös omista viinirypäleistä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisko tulee viikonloppuna auttamaan juhlajärjestelyissä ja sitten kyllä nautitaan pitkän kaavan kahvit kasvihuoneessa. Nyt on molemmissa kasvihuoneissa omat viiniköynnökset :)

      Poista
  11. Kyllä tuolla kelpaa nauttia aamupala ja vaikka päiväkahvit, upea!

    VastaaPoista
  12. Oi on se hieno, Onnea! Kyllä tuolla aamukahvit pitää nauttia ja ehkä ihan toisetkin ja vaikka joskus kuoharitkin, ihan viiniköynnöksen kunniaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jos köynnös sitten viihtyisi paremmin.

      Poista
  13. Oi, miten on hieno! Onnittelut uudesta, upeasta kasvihuoneesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)