keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Ruusuhaaveilijalle

 Olen tässä jo jonkun aikaa haaveillut puutarhaan ihan omaa Austin-ruusua. Vielä ruusua ei ole mutta pahimpaan ruusun nälkään tilasin David Austin rose-sivustolta ihanan ihanan ruusukatalogin. Ajattelin saavani muutaman sivun ruusuesitteen mutta sainkin 180 sivuisen tuhdin tietopaketin David Austin ruusuista. Seuraavassa muutama huono otos kirjasesta.

Jo pelkkä kansikuva lupailee hyvää.
Kaikista ruusuista on tarkat tiedot jonka lisäksi katalogi sisältää paljon muutakin ruusuihin liittyvää tietoa. Voi kun kaikki ruusut myytäisiin yhtä hyvillä tiedoilla.
Katalogin lopussa on kaikista ruusuista vielä kuva, kuvat ovat kauniisti liukuvina väreinä. Suosittelen tilaamaan, ei maksanut mitään eikä tämä ole maksettu mainos.
Liennytystä Austin-kuumeeseen tuo tuorein ruusuhankinta, rosa 'Music Box' jonka löysin alennusmyynnistä. Ruusuun tuli kaksi nuppua ja ne molemmat kukkivat. Nuppu on vaalean keltainen ja sen reunoihin alkaa vähitellen muodostua pinkkiä väriä.
Auenneena terälehdissä on kunnolla pinkkiä mutta vaaleankeltainenkin pysyy mukana. Olen kokeillut pari kertaa aiemminkin näitä Easy Elegance-ruusuja mutta vielä koskaan ne eivät ole menestyneet talven yli. Nyt istutin ruusun prikulleen istutusohjeen mukaan, kävin vielä Tahvosten sivuilta katsomassa ohjeet. Jospa tämä vihdoin ja viimein menestyisi meillä.
'Great Wall' ruusu on viihtynyt. Pienestä koostaan huolimatta on täynnä huikean pinkkejä kukkia. Virallisestihan nuo ovat punaisia mutta minusta kyllä erittäin vahvasti pinkkiin vivahtavia.
Ruusujen kukinnassa on viimeiset viikot menossa, yleensä syyskuun lopulla tulee yksi yöpakkanen jonka jälkeen kukinta on mennyttä.18 kommenttia:

 1. Hieno opus mistäköhän sinä sen tilasit ❓ ruusut on kyllä ihania ja teillä kun sitä tilaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstissä on linkki joka johtaa suoraan tilaussivulle. Tilaa on ruusuille, hyvä ja huono asia :)

   Poista
 2. Austin-hulluus leviää viiruksen tavoin :) Rosario täytyy saada, niin lukematon määrä upeita mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 3. Sun (+ Saaripalstan Sailan keskustelun esitteestä) innostamana kävin jo aiemmin tilaamassa tuon kuvaston, jos vaikka innostuisin ruusuista. Nyt vaan pyrin pääsemään niistä eroon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloruusut jäävät aika pieniksi pensasruusuihin verrattuna joten mahtuvat pieneen tilaan. Kuvato on tilaamisen arvoinen.

   Poista
 4. Onpa upea kuvasto! Tuohan on kuin tietokirja ruusuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olihan tuo kuvasto pakko käydä tilaamassa. Ihmettelevät varmaan, kun Suomesta alkaa tilauksia tippumaan. ;)

   Poista
  2. Kuvasto on hieno, se on minulla tuossa vierellä ja selailen sitä aina silloin tällöin, kuvaston kuviin ei kyllästy.

   Poista
 5. Kauniit ruusut. Minulla on Easy Elegance 'Pinktopia' ruusu ja ainakin toistaiseksi on pysynyt hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tuo minun pysyy hengissä, ainakin se on täysin oikein istutettu ja kivimuuri suojana.

   Poista
 6. Tuo katalogi minun täytyy ehkä kiertää kaukaa, ei tänne enää mahdu uusia ruusuja...:D Ihania kuvia! Easy elegans -ruusut ovat meillä viihtyneet hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne viihtyvät monella mutta ei meillä. Seuraavaksi on kokeiltava muualle kuin rosarioon.

   Poista
 7. Onneksi ruusukuumet o toistaaseksi kiärtäny mut kaukaa. Tilanpuute toimii hyvänä estolääkityksenä.

  VastaaPoista
 8. Ekat Easy Elegans ruusut jäivät mulla yhden kesän kokeiluksi. Eivät menneet V-vyöhykkeellä talven yli suojattuinakaan. Uutta yritystä kehiin ensin vuonna.... Austinit rankkaan kättelyssä mahdottomiksi täällä, jos ei innostu kellarissa talvettamaan. Ei oikein tunnu siltä ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 9. Työkaverillani on tuo Music Box. Tykkää siitä todella. Kaunis on:)

  VastaaPoista
 10. Onkohan viisasta tilata tuollaista luetteloa. Vaikka sen saa ilmaiseksi, seuraukset voivat tulla kalliiksi. Pitää kohta kysyä naapurilta lupa laajentaa heidän puolelleen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)