lauantai 24. syyskuuta 2016

Syksy tulee sisälle

Tässä vaiheessa vuotta elämä siirtyy enemmän sisätiloihin. Uuneihin on tehty jo tulia, lämmitetty leivinuunikin ensimmäistä kertaa tänä syksynä, ruoka syntyy enemmän puuhellalla kuin sähkön avulla. Satoa on kerätty ja jalostettu talvella syötäviksi herkuiksi. Tänään kaivoin kynttilät esiin ja laitoin palamaan.
 Senkin päälle haluaisin enemmän kynttilöitä. Lasikuvullinen tarjotin saanee väistyä toiseen paikkaan ja tilalle tuikkuja valontuojiksi.
 Salin peilin eteen ostin auringonkukkia sillä huomenna juhlitaan meidän syyslasta, 13 vuotta täyttävää keskimmäistä poikaa.
 Uusi tarjotin tuli heti käyttöön kynttilöiden alustana. Mietin voiko puista tarjotinta käyttää mutta minusta voi, sillä kynttilät ovat metallisissa kynttilänjaloissa tukevasti kiinni eivätkä ole valvomatta. Kunhan kissanpennut kasvavat jää kynttilöiden polttaminen vähäksi aikaa pois.
Kelmeitä kuvia mutta ei voi mitään, minun kamerallani ei parempia saa silloin kun ulkonakin on pimeää. Se pimeä muuten tulee jo tosi aikaisin. Edes kahdeksaan saakka ei voi touhuta pihalla sillä hämärä tuntuu hiipivät jo seitsemän jälkeen. Ja minä en tykkää pimeästä yhtään.

13 kommenttia:

 1. Ihana toi senkki. Kynttilät ovat myös minun ihastukseni. Nautin kun niitä saa polttaa, näyttävät niin kivoilta kun ulkona on pimeetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkki on kiva, syö kaikenlaista sisäänsä ja päälle saa kynttilöitä ja muuta kaunista.

   Poista
 2. Upea senkki! Joo, pkmeä tulee jo suht aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeä alkaa ihan liian aikaisin. Työpäivän jälkeen ei jää kuin pieni hetki puutarhailulle.

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Pikkuhiljaa on aika sytytellä entistä enemmän kynttiöitä ja kääriytyä lämpimiin vaatteisiin ja nauttia hämärtyvistä illoista.
  Mukavaa pyhää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöisemmät vaatteet pitäisi kai kaivella esiin. Villasukkia käytän läpi vuoden mutta muut lämpöiset on vielä kaappien uumenissa.

   Poista
 4. Syksyssä on ainakin yksi hyvä puoli - kynttilöiden polttaminen. En tiedä ketään, joka tykkää pimeästä. Nyt voi sitten keskittyä enempi kodin sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyssä ei ole montaa hyvää puolta, kynttilät ja ruska ja siinä se taitaa olla.

   Poista
 5. Rakastan poltella tuikkuja ja kynttilöitä näin syksyisin. Lyhtyjä ja isoja kynttilöitä tekisi mieli hankkia joka nurkkaan tuomaan ihanaa hämyistä tunnelmaa. Mukavia synttärijuhlia ja onnea sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muistutus, lyhdyt voisikin kaivella jo esiin ja laittaa lasikuistille. On siellä vielä pelakuut mutta mahtuu ne olemaan lyhtyjen kanssa.

   Poista
 6. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat kodistasi. Tuota upeaa senkkiä minäkin ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, senkki on kiva omastakin mielestä.

   Poista
 7. Kohta alkaa olla aika siirtyä sisätiloihin nauttimaan lämmöstä ja valosta, kun iltaisin on jo niin pimeää ja kylmää pihalla. Sinulla onkin jo kauniisti laitettu sali kynttilöineen.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)