maanantai 7. lokakuuta 2013

Sukkahousut

Minulle on tapahtunut osittainen paluu lapsuuteen ja paksuihin sukkahousuihin. Oikeasti ei kyllä ole yhtään ikävä niitä 70-luvun älyttömän paksuja, tönkkojä ja kutittavia versioita. Tai no, on niitä vähän ikävä värien puolesta.

Käytän kylmään vuodenaikaan todella paljon hameita, ja etenkin paksujen sukkahousujen kanssa. Kätevä asu työssäni jossa ulkoillaan pari kertaa päivässä. Sukkahousut on lämpimät eikä kuitenkaan liian kuumat ulkohousujen alla, ja hame on nopea napata pois jos ei mahdu samaan myttyyn pakaroiden kera ulkohousuihin.

Mutta missä luuraa ne aikuiselle naiselle tarkoitetut värikkäät, raidalliset, kuviolliset, iloiset ja muuten vaan mukavan näköiset sukkikset? Tarjolla on mustaa, harmaata, valkoista ja rohkeasti jopa ruskeaa, tai erittäin rohkeana näiden yhdistelmiä. Eikö mulla ole silmiä päässä kun en löydä kaupoista enkä netistä mitään muuta?
Onko joku teistä löytänyt?
 Ruutukuvioiset löytyi H&M:ltä, valkoiset ja ysärikuvioiset Lindexiltä. Ja siinä ne kivat sitten olikin. Ei pinkkejä, ei peppipitkätossuraitoja, ei kukkia, ei yhtään mitään. Eikö sisäänostajat osaa kuvitella miten herkulliset sellaiset sukkikset olisivat farkkuhameen kanssa? Vai eikö aikuinen saa pukeutua pinkkeihin sukkiksiin. Ajatuksissa on käynyt tunkea itsensä kohta niihin lasten osaston hellokittyihin jos ei muuta löydy.
 Toinen ongelma liittyy sukkahousujen säilytykseen. Onko hyviä vinkkejä? Nyt sukkikset odottaa käyttövuoroaan sukkalaatikossani kääröksi kieritettynä. Ei oikein toimi kun laatikko on aina liian täynnä tavaraa. Johonkin nämä voisi saada roikkumaan, mutta tällä hetkellä yhdessäkään henkarikaapissa ei ole tilaa. Ja näinhän niitä ei voi säilyttää, vaatekaapin ovella roikkumassa.
Tällä hetkellä toivon totisesti, että eteisen remppa saataisiin aloitetuksi ja saisin koko tuon vaatekaapin vain omille vaatteilleni. Nyt siellä säilytetään vaatteitteni lisäksi koko perheen toppavaatteet. Voitte kuvitella että omaa tilaani ei mitata metreissä vaan senteissä.

32 kommenttia:

  1. Minäkin olen usein miettinyt miksei värikkäitä sukkahousuja löydy aikuisille? Töissä päiväkodissa minäkin tykkään käyttää hametta, nopea laittaa päälle ja heittää pois. Ja sukkikset alla lämmittämmässä ulkona.
    Mihinköhän pitäisi ottaa yhteyttä, että mekin saataisiin " lasten kuoseja " ?
    T. Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenteissa taitaa olla hyviä vinkkejä, pitää käydä kaikki läpi vaikka nyt käy tietysti niinpäin että kivoja on liikaa!

      Poista
  2. Mun mielestä Lindexillä oli ainakin loppukesästä aikuisille mm. neonpunaisia yms! :D
    En tosin katsonut niin tarkkaan, että osaisin sanoa oliko ne legginssit vai sukkikset, mutta värejä oli kyllä paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neonpunaiset on jo vähän liikaa :D Leggareissa on yksivärisissä oikeitakin värejä, mutta niitä en käytä.

      Poista
  3. Moi!
    Mulla on huivit tällaisessa säilytyksessä,
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70108912/
    muuta miksei toimisi myös sukkiksilla.Tähän taas kyllä tarvitsee sitä hengaritilaa.

    VastaaPoista
  4. Friendtex.fi jälleenmyyjän kautta tilasin aivan ihanat raidalliset sukkikset. Oranssia ym. värityksenä. Aika kalliit (29 e) oli, mutta hyvälaatuisen oloiset.

    T. Sanna Oulusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Hintakaan ei niin haittaa jos vain löytyy kivat.

      Poista
  5. Stockalta olen itse löytänyt värikkäitä, osa ohuempia, osa paksuja. Parhaimmat olivat multiraidalliset paksut ihanuudet, jotkat tosin maksoivat 30 euroa... Opiskelijan budjetista se oli iso siivu mutta sukkikset oli pakko saada. Kauan ne palvelivat ja kun sukkaosa reikiintyi, leikkaisin niistä "kalsarit". Silti vuosienkin käytön jälkeen harmitti laittaa jo aikansa eläneet supersukkikset miehelle räsyiksi autotalliin. Kalliit olivat mutta kylläpä nuo hintansa haukkuivat vuosien mittaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stocka on nyt vähän turhan kaukana, mutta pitää katsoa oisko netin puolella.

      Poista
  6. Ai niin, myös Gudrun Sjödenillä on ainakin joskus ollut kivoja, nyt en ole pahemmin moisia etsiskellyt.

    Pieta

    VastaaPoista
  7. Marimekolla on kivoja paksuja sukkahousuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten unohdin Marimekon! Onneksi Lahdesta löytyy parikin myymälää :)

      Poista
  8. Marimekolla on kivoja paksuja sukkahousuja!

    VastaaPoista
  9. Itse 60-luvulla syntyneenä miehenä, jouduin käyttämään alle kouluikäisenä noita sen aikaisia , olisiko ollut akryyli-sukkahousuja. Niistä jäi sellainen mielikuva, että ne olivat aivan kamalaa materiaalia. Muutama vuosi sitten vaimo kiskoi jalkaansa kaapista löytämiään villasukkahousuja, ja ihmetteli kun oikeasta kokomerkinnästä huolimatta ne olivat aivan mahdottoman pitkät hänelle. Hän sanoi, ettei niitä voi palauttaakaan, kun ne on jo vuosia sitten ostettu. Sitten hän totesi, että ne olisi varmaan minulle sopivat. Seuraavan kerran kun olin lähdössä pilkille, niin vaimo totesi, että laita ne sukkahousut jalkaan, niin ei tarvitse palella. Niin sitten suostuin niitä kokeilemaan. Oli ne uskomattoman mukavat ja lämpöiset, aivan erilaiset kuin nuo lapsuuden kidutusvälineet. Harmi kun sukkahousuja ei näin miehenä oikein kehtaisi käyttää, vaikka ihan hyvät ne kyllä olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höps, sinne vaan pilkkihaalarin alle, ei kukaan näe :))

      Poista
  10. Sanna Oulusta on kommentoinut noist friendtexin sukkiksista, mullakin on ne ja ne on tosi herkullisen väriset ja kivat jalassa. :) Pitänee tarkkailla jos tulee lisää vinkkejä sillä tääkin pitäisi paksuja sukkiksia, sikäli mikäli löytyis kivan värisenä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on ihan selvä markkinarako, ostajia on, mutta ei löydy ostettavaa.

      Poista
  11. Täältä saa ihania kiss-kuss-taidesukkahousuja. http://www.kansallispuku.com/fi/ws/36/kiss+kiss+taidesukkikset.html

    VastaaPoista
  12. http://www.bestsockdrawer.com/
    Tuolla on ainakin hauskoja, värikkäitä sukkia. Liikkeitä Viron lisäksi ainakin Espoon Iso-omenassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkia en tarvitse kun olen täysin villasukkafani, kesät talvet. Mutta kiitos vinkistä.

      Poista
    2. Anteeksi hieman epäselvä ja ajatuksella lukematta jäänyt viesti! Siis on niillä kaikenkarvaisia sukkahousujakin, mutten ole varma onko kuosit tarpeeksi hauskoja ja värikkäitä sinun makuun. Kannattaa kuitenkin käydä kurkkaamassa ;D

      Poista
    3. Kiitos, käyn katsomassa, yksivärisetkin käy jos vain niissä on minulle sopivia värejä.

      Poista
  13. http://www.gudrunsjoden.com/fi/asiakaspalvelu/asiakaspalvelu/helppo-tehda-ostoksia,
    SUOSITTELEN. T. Tarja H

    VastaaPoista
  14. Ostin just Trion Hennesiltä leijonankeltaiset, PAKSUT sukkahousut. Käys vilkasee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se keltainen kun ei ole yhtään mun väri :D Nyt tahtoisin pinkit!

      Poista
  15. http://www.stockingirl.com/department/tights.html

    Täältä löytyy jotain kivoja värejä sukkiksia. Vai onko nämä liian ohkasia?

    VastaaPoista
  16. No yksivärisiä sukkahousuja kyllä löytyy, mutta kuviolliset paksut sukkikset onkin sitten vähän eri juttu. Talven varalle mulla on useammatkin paksut sukkahousut, kun olen niitä hamstrannut aina kun on kohdalle osunut. Enimmäkseen yksivärisiä kyllä, mutta sentään palmikko- tai rib-kuviollisia. Noita "lasten kuosejakin" on muutamat, mm. raidalliset MP-sukkikset (tanskalainen) ja ihan Lindexiltä ja H&M:ltä olen löytänyt paksuja raitasukkahousuja. Niitä sitten käyttelen pitkin talvea erilaisten hameiden kanssa.

    Haussa on kuviollisia villasukkahousuja, värikkäitä sellaisia. Polvipituisten hameiden seuraksi. Paksuja sukkahousuja en yleensä housujen alle tunge. Pakkaavat kutittamaan kovin paksut villasukkahousut farkkujen alla.

    VastaaPoista
  17. Olisin kiinnostunut ostamaan yksivärisiä ja raidallisia värikkäitä sukkahousuja koosta 150 cm ja ylöspäin. Maksan 10-20 euroa/kpl ja lähetyskulusi. Siis myös käytettyjä. Vinkitkin otetaan vastaan ja tarjota saa: tuuturkuun1@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)