sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Eteisen matto ja mitä siitä seurasi

Eteisen matto oli ihan törkeässä kunnossa näiden kurakelien edesauttamana. Kerran jo käänsin sen toisinpäin jotta olisi muka puhdas, mutta nyt en voinut enää kääntää sitä sanonko mitä puolta esiin. Siispä matto pyykkiin ja jotain muuta kehiin. Vaan mitä?

Mattoaitta tursuaa jos jonkinlaista lattian koristetta, mutta ei oikein mitään eteiseen soveltuvaa. On liian pitkää, liian lyhyttä, liian arvokasta tai liian huonokuntoista tai liian lörppöä. Onko muuten mitään kamalampaa imuroitavaa kuin lörppö matto!

Lopulta syttyi pieni lamppu pienissä naisen aivoissani ja muistin maton jota olin yrittänyt tyrkyttää jo kirpparillakin uuteen kotiin. Olipa kiva ettei kukaan teistä sitä huolinut, kierrätyksestä tekemääni kympin löytöä. Vanha villamatto pääsi eteisen kauhistukseksi kaunistukseksi ja peittääkin lattian melko hyvin.  Sopii siinä nyt tepastella kurakengillä tai -tassuilla.
 Ja kuten aina, ei yhdestä maton vaihdosta selvitty ilman että huonekalut olisivat vaihtaneet paikkaansa. Eteisessä ollut Ikean penkki sai siirtyä kodinhoitohuoneeseen. Eteiseen tuli mukavasti lisää tilaa ja onhan sitä kai alettava muutenkin tyhjentämään jos sen meinaa tänä vuonna rempata. Rempan piti jo alkaa, mutta ei ole mitään järkeä repiä auki tilaa jota ei sitten ole viikkokausiin aikaa alkaa laittaa kuntoon. Joten homma siirtynee ainakin toukokuun puolelle.
 Penkille oli ihan oikea tarve kodinhoitohuoneessa. Saan neljännen hoitolapsen viimeistään kesäloman jälkeen eikä neljän lapsen korit olisi mahtuneet nököttämään pesukoneen päälle. Penkin lokerot oli kuin tehdyt perusmuovikoreille. Esteetikon silmää nyt taatusti häiritsee tuo yksi vihreä kori.Se onkin tilapäinen, valkoinen on olemassa, mutta tekee tällä hetkellä työtään kirpparilla.
---
Alkaa muuten munapula olla ihan todellinen. Kävin tänään Holman Prismassa eikä kaupassa ollut ainuttakaan pakettia kananmunia, eikä tietoa milloin tulee lisää. Onneksi on sisko tulossa kylään viikon päästä ja lupasi tuoda läjän onnellisten kanojen munia. Pelastettu olkoon karppaajan vappu!

8 kommenttia:

 1. Voi ei, todella, itse kun en juurikaan munia syö - niistä menee vatsa ihan kivikovaksi - en ole tullut ajatelleeksi karppaajia! Toivotaan munarikasta vappua :-D
  Hieno matto, oikeasti todella kaunis, toivottavasti sen(kin) saa sitten joskus taas puhtaaksi.

  VastaaPoista
 2. Mä niiiiin odotan, että tää kamala kurakausi loppuu. Täsmälleen samoissa ongelmissa painin eteisen maton suhteen. Mä vaan ratkaisin sen laittamalla liian pitkän maton kaksinkerroin. Nyt sitä voi käännellä aika monta kertaa. Kunhan vielä vähän lämpenee käynnistän mattopesulan painepesurin kanssa. Me ollaan sutattu talven aikana lähes kaikki matot ja niitä on paljon.

  Mä olen kärsinyt munapulasta myös :D

  VastaaPoista
 3. Saila: Mä en voi julkisesti kertoa paljonko meillä menee kananmunia, määrä järkyttäisi monia :DD
  Elän toivossa, että tuo uusi villamatto ei ime kaikkea likaa itseensä. Olisihan sen voinut käsitellä jotenkin, mutta ei semmoiseen ole ikinä aikaa.

  Nanna: Hyvä idea taitella mattoa, voi kääntää monta kertaa. Meidän painepesuri on rikki. Saa luvan olla käyttökunnossa kun mattopyykki alkaa tai ostaa täräytän uuden! Mukava kuulla että on muitakin kärsiviä :)

  VastaaPoista
 4. Miellä on onneksi kaksi sisäänkäyntiä. Alakerrasta kuljetaan itse ja se näyttääkin ihan hirveältä vaikka koko ajan siivois;) Ihanan suuri matto!

  VastaaPoista
 5. Mari: Meilläkin kaksi nuorinta käyttää kodinhoitohuoneen ovea, mutta on tuo eteinen silti aina kaameassa kunnossa. Matto on ihanan suuri. Olisi kiva tietää onko se ns. tehdastekoinen vai kotikutoinen.

  VastaaPoista
 6. Meillä munapulaa helpottaa onneks kotiintoimitetut munat suoraan kanalasta. Tulee aina se iso levy tahi pari kerrallaan.

  Onpa hyvä ettei matto kelvannut kellekkään. Tuohan käy just passelisti tonne eteiseen =)

  VastaaPoista
 7. Hei
  hieno matto! Vanhempieni puolesta kysyn- tiedätkö onko koululla tänä vuonna vappuriehaa? tau seurojentalolla? aikaisempina vuosina on kuulemma ollut.
  Ihanaa, kohta mekin pääsemme mökille..kunhan mummi&vaari ensin aloittavat mökkikautensa.
  t.mökkiläinen

  VastaaPoista
 8. Minttu: Hmm. Munia kotiintoimitettuna, mä haluun kans!!

  Mökkiläinen: Näkyy olevan ilmoitustaululla lappu että koululla on vappurieha ma klo 10-12. Se on täällä koulupäivä, rieha on kaikille avoin. Arvontaa, munkkeja yms. Seurantalosta en tiedä, mutta tuskin on mitään. Lumet täältä on aikalailla sulaneet mutta märkää on!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)