tiistai 10. elokuuta 2010

Sovitus

Polarn o. Pyretille oli tullut syksyn uutuuksia. Heikko ihminen kun olen, niin en voinut vastustaa niiden kutsua. Kuopukselle ostin tuon raitapaidan ja haalarin. Ruutukuosista en ollut ihan satavarma, mutta nyt kun haalari on täällä kotona niin on se ihana. Vaihtoehtona olisi ollut siniruudullinen tai yksivärinen musta.

Koon valinta aiheutti pientä probleemaa. Kuopus on nyt tasan 100cm pitkä. 104cm haalari olisi ollut muutoin täydellisen kokoinen, mutta hihojen pituudesta jäi puuttumaan liki 10cm! Seuraavassa koossa, 110cm, hihat ovat sopivan pitkät mutta punttia on ehkä hiven liikaa. Ehkä se menettelee kun päälle tulee muutakin kuin shortsit ja jalkaan syysjalkineet.


Tästä kuvasta näkee sen irtovuorillisten haalareiden perusongelman. Vuori mene aina myttyyn kun haalaria puetaan päälle. Onneksi kuopuksella ei mene hermo ihan vähästä.

Haalari on puettu ihan itse, vielä vetoketju kiinni ja poseeraus äidille.


Kuvan ottamisen jälkeen haalari lähti pois kymmenen kertaa nopeammin kuin meni päälle. Lattialle jäi vain harmaa mytty. Ei ehditty saada pipoa ja sormikkaita lainkaan päälle. Menkööt lapaskoriin odottelemaan sitä syksyä.

Ekaluokkalainen veli sai paidan ja mustat ulkoiluhousut. Housut on aika leveää mallia, mutta meneehän sitten sujuvasti päälle. Sujuva pukeminen sai olla koulua ajatellen housujen ostamisen ykköskriteeri.

13 kommenttia:

  1. Onpas ihana haalari!!

    Meillä esikoinen on nyt tasan 100cm ja talvihaalari on 110cm, samoin ku sanoit vähän väljä mutta viime vuotinen 104cm haalari taas ei mahdu enää - tämä menee kuopukselle joka on nyt pikkusen yli 90cm pituinen..

    VastaaPoista
  2. oi, tuo paita on niin ihana! eikä haalarissakaan ole vikaa :o) tämä havainnollinen esitys rohkaisee meitä ottamaan kuopukselle 95cm käyttöön popin 104 vk-haalari nyt syksyllä, olisikin varmaan keväällä jo pieni, hihat kun tosiaan on erittäin sopivat jo nyt.

    VastaaPoista
  3. Nätti haalari. Ja samalta näyttää Nöpökin haalareissaan, persjalkaista mallia vissiin sitten ollaan=D

    VastaaPoista
  4. Tuo haalari on tosi kiva ja näyttää tosiaan hyvältä koolta pojalle. :)
    Minä olen huomannut että Po.Pin haalarit ei ole parhaan mallisia meidän pojille, kun on pitkät raajat. Eli hihat ja lahkeet pitäisi olla mielummin pitkät ja niska-haara normimitoitusta.
    Po.pilla tuntuu olevan just lyhyet hihat ja niska-haara aikas pitkä. :/

    -poikien tyyliin Mia-

    VastaaPoista
  5. Pieni lintu: Aluksi ajattelin ottaa sen 104cm haalarin ihan sovittelematta, mutta onneksi kokeilin. Ei olisi mennyt enää keväästä mitenkään päin.

    Poikien äiti: Käyttöön vaan kunhan se syksy sieltä saapuu :)

    Jarna: Just sitä mallia :D

    Mia: Meillä ei ole ennen ollut Popin haalaria, enkä ole niitä edes lapsille sovittanut. Nyt tuota ruutukuosia an voinut vastustaa. Sitä on kai tulossa takkeihinkin, mutta takkia meillä ei nyt tarvittu.

    VastaaPoista
  6. Nopsa riisuja teillä! =D Sama kyllä varmaan kävis meilläkin jos yrittäis nyt sällille toppahaalaria sovitella, tuo kun inhoaa jo t-paidan ja housujen pukemista! =)

    Hieno haalari kyllä! Ja tuo raitapaita, sopisi erinomaisesti raitahullun äidin pojalle! ;D

    Ja tosi hieno tuo alemman postauksen avaruusalus!

    VastaaPoista
  7. Oliko se tämä teidän kuopus samoja ikiä kuin meidän tenava (syntynyt syyskuussa -05)? Vai nuorempi? Anteeksi kyselyikä :D

    Nätti kuosi haalarissa, ei ihme, ettet voinut vastustaa. Minäkin olisin ottanut vielä haalarin pojalle sen helppouden vuoksi, mutta ei kelvannut enää, joten kaksiosaisilla mennään.

    VastaaPoista
  8. -J-: Aina saa kysellä :) Kuopus on vuosimallia 2006, toukokuussa syntynyt. On sellainen kirppunen. Meillä haalari on vielä kelvannut, mutta ekaluokkalaiselle en enää hankkinut.

    VastaaPoista
  9. Voi että, tuo vika kuva on ihana....vaatemyttynen, just tuolla lailla tytötkin kuoriutuu vaatteistaan ja yleensä viel lahkeissa saappaat kiinni...hahahaaa..

    Tosi kivan näköinen tuo PO.P:in haalari...mun on kai pakko hakea sieltä iso haalari säästöön Eewulle kun kaikki välikausi ulkoiluvatteet on 92cm....pakko saada kevääksi edes yksi haalari isompaa...ja tässä sitä huomaa kun postataan ostoksista niin saa vinkkejä että mistä ostaa kivan näköistä...en ollenkaan muistanut tuota PO.P:pia että syksyllä uudet kuosit ja sillä fleecevuorella....voi että kiiiiitoksia vaan, tämä rouva lähtee Selloon....hehehee...

    VastaaPoista
  10. Kiva puku ja mukavasti demonstroitu tuo puvun sovitus =) Mä veikkaan, että meillä olisi ehtinyt ottaa tuon viimeisen kuvan ;D

    Ja tosi kivasti sopii kuviot ja värit pojalle! Ja minusta näyttää juuri sopivalta tuo puku kokoineen =)

    VastaaPoista
  11. MrsAgatha: Nopeus on valttia riisumisessa. Mytyt jää kyllä sitten aina äidin hoidettavaksi :)

    mammamiau: Se on kyllä yksi blogien suola, vaatteiden esittely. Monta hyvää vinkkiä ja ostopaikkaa olen itsekin saanut.

    MariA: Vika kuva kävi kyllä aika vikkelästi, varsinaista riisumista ei ehtinyt kuvata :) Luulen kans puvun olevan ihan sopiva kunhan on ehditty niihin säihin että pukua tarvitaan.

    VastaaPoista
  12. Mäkin tuota pukua ihastelin jossain blogissa, mutta meillä on jo 100 cm (syntynyt vuotta teidän poikaa myöhemmin) pitkälle pojalle 110 cm toinen haalari. Ja kun ei kasvuvauhdista tiedä ja olen jo melkein ajatellut kaksiosaisten riittävän jatkossa välikausiksi, talvella haalari on ehdoton... Hmm, minkä hintainen tuo haalari oli? Jos kuitenkin pitäisi hakea seuraavaa kokoa...

    VastaaPoista
  13. Anonyymi: Haalari maksoi suolaset 159e. Mä olen kyllä ihan myyty tuohon ruutukuosiin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)