tag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post7799535896326616872..comments2024-03-28T08:39:58.055+02:00Comments on Päivänpesän elämää: Vuosi alkaa viililläKatjahttp://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-48137101057822496302012-01-06T11:37:43.029+02:002012-01-06T11:37:43.029+02:00Meidän kaupassa viilipurkki maksaa 30cnt. Jos yhde...Meidän kaupassa viilipurkki maksaa 30cnt. Jos yhdestä maitopurkista tulee 5 viilipurkillista, niin kyllähän itsetehty halvemmaksi tulee, täällä paikallismeijerin maito maksaa 75cnt. Varsinkin kun viilin tekemiseen ei tarvitse sähköä, senkus lappaa ainekset kippaan ja antaa muhia. Eikä tartte ajaa kauppaan viiliä hakemaan ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-71075610033759436102012-01-04T17:58:33.876+02:002012-01-04T17:58:33.876+02:00Susanna: Varmaankin maun takia. Kaupan viili maist...Susanna: Varmaankin maun takia. Kaupan viili maistuu kitkerälle omatekoisen jälkeen. Hintaa en ole omatekoiselle laskenut, varmaan aika samoissa kaupan viilien kanssa. Ekaan erään pitää ostaa viili ja maito, jatkossa vain maito.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-91529600264371467902012-01-04T09:55:27.569+02:002012-01-04T09:55:27.569+02:00Samalla "reseptillä" tehtiin meilläkin v...Samalla "reseptillä" tehtiin meilläkin viilit, kun olin lapsi. Nyttemmin olen sitä miettinyt, että miksi ihmeessä... ei ainakaan rahan säästymisen takia, kun eihän viili maksa juuri mitään.Susannahttps://www.blogger.com/profile/09370477439577883899noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-14256890324208129292012-01-01T22:58:57.827+02:002012-01-01T22:58:57.827+02:00Kuulostaa kyllä niin helpolta että pakko kokeilla ...Kuulostaa kyllä niin helpolta että pakko kokeilla miten onnistuu!! :D Pitää muistaa ostaa huomenna se viilipurkki kaupasta... ;)Hannahttps://www.blogger.com/profile/05257389047719541246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-7542716649645033332012-01-01T22:22:22.954+02:002012-01-01T22:22:22.954+02:00Tarleena: Kokeilemaan vaan, tilamaidolla saa luult...Tarleena: Kokeilemaan vaan, tilamaidolla saa luultavasti parhaimman kermkerroksen.<br /><br />Nina: Viili taitaa olla aika mielipiteet jakavaa syötävää. Joko tykkää tai ei. Mä syön sunkin edestä :)Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-11688125550467450022012-01-01T21:50:08.501+02:002012-01-01T21:50:08.501+02:00Apua, mä voisin syödä ihan mitä tahansa mutta en v...Apua, mä voisin syödä ihan mitä tahansa mutta en viiliä;)<br /><br />Oikein hyvää alkanutta vuotta!Ninahttps://www.blogger.com/profile/17065513609976416453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-775300820122887332012-01-01T21:34:12.012+02:002012-01-01T21:34:12.012+02:00Pitääkin kokeilla, meillä lapsena kanssa tätä herk...Pitääkin kokeilla, meillä lapsena kanssa tätä herkkua tehtiin monta kulhollista kerralla ja kermakerros oli ihanan paksu... Kiitos kun palautit ihanan lapsuusherkun mieleen.Tarleenahttps://www.blogger.com/profile/10293798031261050206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-72145491362090649032012-01-01T21:30:47.214+02:002012-01-01T21:30:47.214+02:00Anonyymi: Säilymisestyä en osaa sanoa, muutaman pä...Anonyymi: Säilymisestyä en osaa sanoa, muutaman päivän - viikon? Mä teen vain sen muutaman kulhollisen kerralla ja syön pois. En mittaile sitä maitoa kulhoon, silmämääräisesti vaan. Se kulhoon kaadettu maitomäärä pysyy tilavuudeltaan samana eli viiliä on samanverran kuin sitä maitoa laitettiin kulhoon. Kannattaa kokeilla, ei tuossa oikein voi epäonnistua :))Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-11758518308171093792012-01-01T21:07:07.856+02:002012-01-01T21:07:07.856+02:00Täytyykin kokeilla itse, meillä kolmevuotias rakas...Täytyykin kokeilla itse, meillä kolmevuotias rakastaa maustamatonta viiliä ja syö sitä aina aamupalaksi. Paria juttua kuitenkin kysyisin: kuinka kauan itsetehty viili säilyy? Ja onko 2dl maitoa=2dl viiliä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-6315178405912409022012-01-01T20:40:27.153+02:002012-01-01T20:40:27.153+02:00Hettura: Ole hyvä!
Kikka: Siihen jää koukkuun. Ma...Hettura: Ole hyvä!<br /><br />Kikka: Siihen jää koukkuun. Maistuu ihan erilaiselle, hyvän erilaiselle kuin kaupan viili. Maku on paljon pehmeämpi.<br /><br />-MUR-MUR-: Oi, tilamaidosta tulisi varmaan vielä parempaa. Harmi kun meillä lapset ei oikein välitä viilistä.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-20478775793308708532012-01-01T20:12:07.113+02:002012-01-01T20:12:07.113+02:00Muistelen "entistä elämääni", kun tein a...Muistelen "entistä elämääni", kun tein aina itse kaikki viilit ja niitä kun söi lähes koko silloinen perhe.<br />Maatilalta suoraan haettiin täysmaitoa noin kolme litraa. Lypsylämpimään maitoon sekoitin aikaisemman satsin viilikulhollisen (tai kaupan kevytviili-purkillisen).Jaoin maidon lasisiin viilikulhoihin, puinen leikkuulauta päälle ja uusi kulhokerros maitoineen sekä niidenkin päälle puinen leikkuulauta.Tämä "hökötys" rakenneltiin aina tiskipöydän päähän, siis seiniä oli kahdella sivulla.Päälle laitoin sanomalehtiä levitettynä, että olivat pimeässä seuraavaan päivään, jolloin siirrettiin kylmään.Meillä oli silloin iso kylmiö, joten oli tilaa.<br />-MUR-MUR-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-25381766982196499022012-01-01T18:51:17.186+02:002012-01-01T18:51:17.186+02:00Enpä ole vuosiin tehnyt viiliä!!!
Kiitos muistutuk...Enpä ole vuosiin tehnyt viiliä!!!<br />Kiitos muistutuksesta, taidankin heti viikolla laittaa muutaman kupposen tekeytymään.Kikkahttps://www.blogger.com/profile/12838159155042412020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-47888130314323522322012-01-01T18:39:19.614+02:002012-01-01T18:39:19.614+02:00Kiitos kaunis. Ja huomenna viilin ostoon :)
T:Hett...Kiitos kaunis. Ja huomenna viilin ostoon :)<br />T:HetturaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-42459715457477320642012-01-01T18:39:04.189+02:002012-01-01T18:39:04.189+02:00Kiitos kaunis. Ja huomenna viilin ostoon :)
T:Hett...Kiitos kaunis. Ja huomenna viilin ostoon :)<br />T:HetturaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-12319036219191415232012-01-01T17:09:36.827+02:002012-01-01T17:09:36.827+02:00Onaha: Helppoa kuin mikä :)Onaha: Helppoa kuin mikä :)Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-6607567578669309632012-01-01T17:09:13.134+02:002012-01-01T17:09:13.134+02:00nanna: Mäkin olen heikkona hapanmaitotuotteisiin. ...nanna: Mäkin olen heikkona hapanmaitotuotteisiin. Syön rahkaakin ihan silleen pelkilteen vaan :)<br />Kunnon vanhanajan viilikulhot olisi ihanat.<br /><br />Saila: Jogurttikin pitäis opiskella. Tosin tuskin saan siitä Lidlin kreikkalaisen jogurtin veroista, söisin vaikka sen kilon kerralla!Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-18801987933929210012012-01-01T17:08:47.694+02:002012-01-01T17:08:47.694+02:00Oi kun kotoisaa! Mä olen kanssa joskus lapsena tuo...Oi kun kotoisaa! Mä olen kanssa joskus lapsena tuota valmistanut aikuisen avustuksella. En kyllä mitenkään olisi enää muistanut, että miten homma meni :)Onahahttps://www.blogger.com/profile/12854051916161772049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-15674847664045890772012-01-01T16:43:44.686+02:002012-01-01T16:43:44.686+02:00Viilin teko on tosiaan maailman yksinkertaisin ruu...Viilin teko on tosiaan maailman yksinkertaisin ruuanlaitto :-) Ja hyvää tulee! Jogurttia ei ole kokeillut, kun siinä ilmeisesti maidon lämpötila on tarkempi tai sitä piti jotenkin kiehauttaa tms. - tosi vaikeaa ;-) (Vaikka ei kuulemma ollenkaan)<br />Oikein antoisaa uutta vuotta!Sailahttps://www.blogger.com/profile/06424130517694807680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-47248648315178865782012-01-01T16:17:13.284+02:002012-01-01T16:17:13.284+02:00Me tehtiin aina mummin kanssa viiliä, kun olin pie...Me tehtiin aina mummin kanssa viiliä, kun olin pieni. Ja juurikin samalla systeemillä. Muistelen, että ne tehtiin lasisiin kulhoihin ja olen miettinyt vanhempana, että olikohan ne just niitä aitoja "viilikulhoja".<br /><br />Täytyykin muuten tehdä joku päivä ihan silläkin uhalla, että olen luultavasti ainoa, joka niitä meillä syö. Mä rakastan kaikkia hapanmaitotuotteita, mutta muut lähinnä nyrppää nokkaansa.Nannahttps://www.blogger.com/profile/05871662643038151934noreply@blogger.com