tag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post6038623823012312296..comments2024-03-28T08:39:58.055+02:00Comments on Päivänpesän elämää: HyötykasvikuivuriKatjahttp://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-62268802286118291232013-08-15T06:42:41.618+03:002013-08-15T06:42:41.618+03:00 Vanhempani kuivaavat joka vuosi valtavat määrät s... Vanhempani kuivaavat joka vuosi valtavat määrät suppilovahveroita. Kuivatuksen jälkeen suppikset murennetaan hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa. jauheesta on sitten hyvä tehdä pitkin vuotta suppilovahverokeittoa. Sitä voi myös käyttä jatkeena jauhelihaan, esim. lihapulliin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-79611391493183114442013-08-15T01:26:42.791+03:002013-08-15T01:26:42.791+03:00Minun omenanahkalleni kävi siten, että siihen jäi ...Minun omenanahkalleni kävi siten, että siihen jäi omenanlihaa säikeinä,ts. se ei soseutunut yhtä hyvin kuin luumu tai viinimarja, joista tuli Bona-soseen veroista pehmeää. Se näkyi valmiissa nahkassa siten, että pinnasta sojotti ulos niitä säkeitä. Itse jos nyt tekisin noista sinun raaka-aineista, niin jättäisin omenan ensialkuun pois.<br /><br />tv LeenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-2056196103341097642013-08-14T22:05:45.581+03:002013-08-14T22:05:45.581+03:00Minä ajattelin heti marjasekoitusta. Vähän mansikk...Minä ajattelin heti marjasekoitusta. Vähän mansikkaa, punaista ja mustaa viinimarjaa, ja ehkä hiven omenaa sekaan. Tulisikohan hyvää? Kaikki muut löytyy tuoreena paitsi mansikka. Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-70788159826910263462013-08-14T21:53:16.783+03:002013-08-14T21:53:16.783+03:00Itse olen tehnyt aina tuoreesta tavarasta, mutta e...Itse olen tehnyt aina tuoreesta tavarasta, mutta en näe mitään syytä, miksi ei voisi onnistua pakastetusta. Vielä lisäyksenä yllä olevaan ohjeeseen: kun olet soseuttanut marjat tai hedelmät, anna soseen vielä kuplia hiljakseen matalahkolla lieden lämmöllä muutaman minuutin. Koko ajan tulee hämmentää, ettei sose pala pohjaan. Keittämisellä varmistetaan bakteerien tuhoutuminen, mikäli valmista nahkaa on tarkoitus säilöä pidempään.<br /><br />Itse olen tehnyt omenasta, luumusta ja mustaviinimarjasta. Luumu saavutti suurimman suosion, mutta myös muut maut ovat kelvanneet hyvin. <br /><br />tv LeenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-45296005545096370022013-08-14T21:25:51.649+03:002013-08-14T21:25:51.649+03:00Niin oli :)Niin oli :)Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-64218144627508413372013-08-14T21:25:41.401+03:002013-08-14T21:25:41.401+03:00Suikaleet olisikin porkkanoihin hyviä! Kiitos!Suikaleet olisikin porkkanoihin hyviä! Kiitos!Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-81631299048900991502013-08-14T21:25:17.560+03:002013-08-14T21:25:17.560+03:00Mulla ei ole edes mitään säädettävää venttiiliä. N...Mulla ei ole edes mitään säädettävää venttiiliä. No, kokeillaan. Porkkanat vaati ihan hirmu pitkän ajan enkä ole ihan varma ovatko kaikki edes kuivia. Seuraava erä täytyy tehdä pienemmillä ja ohuemmilla paloilla. Kiitos vinkeistä!Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-9889306736587334442013-08-14T21:23:43.975+03:002013-08-14T21:23:43.975+03:00Lipstikka oli mielessä minullakin, mutta se taitaa...Lipstikka oli mielessä minullakin, mutta se taitaa jäädä ensi kesään, kasvusto kärsi pahasti kuivuudesta ja lehdet on aivan nuutuneita.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-19757461327789463122013-08-14T21:23:08.390+03:002013-08-14T21:23:08.390+03:00Nam! Kiitos aivan mahtavasta ohjeesta, tätä kokeil...Nam! Kiitos aivan mahtavasta ohjeesta, tätä kokeilen heti viikonloppuna. Onnistuukohan pakastetuista marjoista?Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-20007236800035403852013-08-14T21:22:12.042+03:002013-08-14T21:22:12.042+03:00Onnistuu noinkin. Meillä ei oikein ole hyvää paikk...Onnistuu noinkin. Meillä ei oikein ole hyvää paikkaa kuivatukselle.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-77719590176213128962013-08-14T21:21:43.886+03:002013-08-14T21:21:43.886+03:00Hieno oli löytö, kunhan vielä opin sitä hyödyntämä...Hieno oli löytö, kunhan vielä opin sitä hyödyntämään.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-11258930914043122702013-08-14T21:21:20.750+03:002013-08-14T21:21:20.750+03:00Omenaa aion kokeilla, viimevuotiset söi hevoset, m...Omenaa aion kokeilla, viimevuotiset söi hevoset, mutta niitä en uskaltanut antaa ihmisille kun jouduin kuivaamaan omput ihan vaan sisätiloissa. Oman maan onput menee syömäompuiksi kaikki, mutta eiköhän sitä satoa taas saada muualtakin.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-11110439269430076742013-08-14T16:54:41.122+03:002013-08-14T16:54:41.122+03:00onpas hieno kone ja hyvä löytö <3onpas hieno kone ja hyvä löytö <3suvihttps://www.blogger.com/profile/13264813546955284620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-4309695398902809302013-08-14T16:31:48.990+03:002013-08-14T16:31:48.990+03:00Hei, minä olen saanut sellaisen ohjeen, että samoi...Hei, minä olen saanut sellaisen ohjeen, että samoin kuin me ihmiset olemme kuolemanvaarassa yli neljänkymmenen asteen kuumeessa, tulisi kasviksetkin kuivata maksimissaan neljässäkymmessä asteessa. Se tietty lisää kuivatusaikaa, mutta entsyymit ja muut hienoudet säilyvät paremmin.<br /><br />Porkkanoita aikoinaan kuivasin höyläämällä niistä suikaleita. Tein jopa valmiiksi soppaseoksia joissa oli purjorenkaita ja tavallista sipulia ynnä lanttua. Ne olivat lasipurkeissa, sisältö selvisi vilkasemalla.<br />Käyttöönotettaessa joko liotus vedessä (käytä myös liotusvesi) tai sitten murentaminen keitoksen sekaan.Merjahttps://www.blogger.com/profile/18077855533496454458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-27485269555719878432013-08-14T12:09:17.061+03:002013-08-14T12:09:17.061+03:00Olen omallani kuivannut yrttejä ja sieniä. Ohjeiss...Olen omallani kuivannut yrttejä ja sieniä. Ohjeissa neuvotaan, että sienien ja yrttien kuivauslämpötila ei saa olla yli 50astetta ja muiden ei yli 70. Tässäkään mallissa ei ole mitään lämmönsäätöä, mutta kuivurin kuivauslämpö on näiden arvojen välissä. Lämpötilaa säädellään päällä olevan venttiilin avulla: kiinni ollessaan saavuttaa tuon maksimi 70 asteen lämpötilan ja päinvastoin.<br /><br />Yrtit kuivuvatkin melko nopeasti, jopa parissa tunnissa. Levitän yrtit varsineen kuivaustasoille ja vasta niiden kuivuttua riivin lehdet irti varsista. Välillä poistan kuivurista jo kuivahtaneita varsia pois ja jätän "keskeneräiset" vielä kuivumaan. Jäähtyneet lehdet irrotan varsista ja hienonnan purkkeihin. Joskus kiireessä lehdet odottavat muovipussissa tai - rasiassa fiininpään purkkiin pääsyä :)<br /><br />Sienet ja hedelmät kuivuvat noin kuudessa tunnissa ja esim porkkana noin 8 tunnissa. Itse en ole kuivannut vihanneksia, mutta ohjekirjassa neuvotaan ryöppäämään vihannekset ennen kuivausta ja säilyttämään kuivatut ainekset ilmatiiviissä purkissa mieluiten jääkaapissa.<br /><br />Tänä kesänä olen kuivannut oreganoa, basilikaa, rakuunaa, tilliä ja minttua. Aivan ihana tuoksu koko talossa kun kuivurissa kuivuu yrttejä :)SannaMariehttps://www.blogger.com/profile/16881607261287537534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-21575183550446655772013-08-14T08:28:32.925+03:002013-08-14T08:28:32.925+03:00Minä olen kuivannut lipstikkaa, jota käytän tosi p...Minä olen kuivannut lipstikkaa, jota käytän tosi paljon keittoihin, pataruokiin, oikeastaan kaikkiin liharuokiin. Omenoita myös kuivailin, mutta ne jäivät mulla käyttämättä. Sienet kuivaan kans, niitä on helppo sitten ripotella kastikkeisiin mausteiksi.Anne O.https://www.blogger.com/profile/10969498043058538726noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-43374344585865249952013-08-14T02:19:24.803+03:002013-08-14T02:19:24.803+03:00Saksassa suurta suosiota nauttii "Fruchtleder...Saksassa suurta suosiota nauttii "Fruchtleder", siis hedelmänahka. Sitä olen valmistanut kuivaamalla miehen rakentamassa aurinkokuivurissa. Se on käsittämättömän herkullista, sekä aikuisten että lasten suosiossa. Lyhykäisyydessään ohje:<br /><br />-keitä hyvin vähäisessä vesimäärässä putsatuja marjoja tai pilkottuja hedelmiä. Vettä vain sen verran, ettei kattila pala pohjaan. Lisää hunajaa, mikäli käytät hyvin happamia aineksia<br />- kun marjat / hedelmäpalat pehemenneet, soseuta sauvasekoittimella hienoksi soosiksi<br />- levitä kuivurin alustalle leivinpaperi ja n päälle ohut kerros sosetta<br />- kuivaamaan niin kauaksi aikaa, että syntyy "nahka", joka irtoaa helposti leivinpaperista<br />- Siitä voit joko leikata esim.salmiakkiruutuja ja kierittää ne sokerissa tai voitkääriä nahan rullalle kuin kääretorttu ja leikata tortusta viipaleita, jotka voit halutessasi kierittää sokerissa. Sokeroinnin voi myös jättää telemättä.<br />- säilötään kellarissa lasipurkeissa, säilyy periaatteessa vuosia, käytännössä tulee syötyä alta aikayksikön<br /><br />Vaahteranmäen Eemelin äiti valmisti tällä tavalla joulupöytään karamellejä!<br /><br />tv LeenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-36301575960221198342013-08-14T02:04:34.693+03:002013-08-14T02:04:34.693+03:00Meilla piparmintut kuivataan riiputamalla niita va...Meilla piparmintut kuivataan riiputamalla niita varsineen alaspain jotain paivia. Sitten vaan nypitaan kuivat lehdet purkkiin ja nauttimaan ihanasta piparmintu teesta. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-70012714577728095922013-08-13T21:42:55.260+03:002013-08-13T21:42:55.260+03:00Jopas teit hienon löydön. Toivottavasti muakin koh...Jopas teit hienon löydön. Toivottavasti muakin kohtaisi yhtä onnekas sattuma ja löytäisin samanmoisen.Katihttps://www.blogger.com/profile/04793003411071791065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-60146791085900619952013-08-13T21:35:43.677+03:002013-08-13T21:35:43.677+03:00Omenaa ja sieniä olen kuivannut kuivurilla, kiitos...Omenaa ja sieniä olen kuivannut kuivurilla, kiitos muuten muistutuksesta että pitääkin kaivaa kuivuri kaapin perältä käyttöön.Hannahttps://www.blogger.com/profile/00195714690818437085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-26483361984639943062013-08-13T20:55:15.172+03:002013-08-13T20:55:15.172+03:00Kiitos vinkistä! Omenahilloa on tarkoitus keitellä...Kiitos vinkistä! Omenahilloa on tarkoitus keitellä syksymmällä, kokeilen ehdottomasti minttua sekaan.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-69596853597184672622013-08-13T20:53:50.980+03:002013-08-13T20:53:50.980+03:00Lampaan kanssa ajattelin kokeilla minttua, tuoreju...Lampaan kanssa ajattelin kokeilla minttua, tuorejuustossakin kuulostaa hyvältä. <br /><br />Sen ainakin huomasin laitteen kanssa, että porkkanat jätin turhan suuriksi paloiksi, kuivuvat vieläkin.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-14623944220396085392013-08-13T20:52:17.094+03:002013-08-13T20:52:17.094+03:00Olin jo pitkään harkinnut kuivurin ostamista kaupa...Olin jo pitkään harkinnut kuivurin ostamista kaupasta, onneksi en ehtinyt.Katjahttps://www.blogger.com/profile/11229478718818236141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-86833339172505416542013-08-13T20:03:33.287+03:002013-08-13T20:03:33.287+03:00Kokeilehan mintulla maustettua omenahilloa. Niin h...Kokeilehan mintulla maustettua omenahilloa. Niin hyvää! Inkivääri toimii myös valtavan hyvin. :)Sannahttps://www.blogger.com/profile/01532520286398261747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5662092362786184379.post-65957487647668394612013-08-13T18:17:08.700+03:002013-08-13T18:17:08.700+03:00Mitään ohjetta en osaa antaa, kun ei ole kokemusta...Mitään ohjetta en osaa antaa, kun ei ole kokemusta laitekuivauksesta, mutta koska joku vastaava laite on hankintalistalla, seuraan sun kokemuksia innolla ;)<br /><br />Minttua voit muuten laittaa esmes lihapulla- tai mureketaikinaan vaihteluna. Minttu sopii myös lampaan ja tuorejuuston maustajaksi :)Jovelan Johannahttps://www.blogger.com/profile/00538369348285332228noreply@blogger.com