perjantai 1. marraskuuta 2019

Vastustuskyky ja kissat

Huomasin viikko sitten sanomalehdessä artikkelin jossa kerrottiin, että Lahden seudulla tarvitaan henkilöitä vastustuskyky tutkimukseen. Riitti kun omisti lemmikin ja viljeli jotain, myös tietyt perussairaudet auttoivat tutkimukseen pääsyssä. Sairauksia minulla, taas kerran lääkärissä terveeksi todetulla ei ole, mutta kissoja ja viljelykset on.
 Niinpä laitoin viestin annettuun sähköpostiosoitteeseen ja jäin odottamaan yhteydenottoa. Heti kysyttiin ulkoilevatko kissamme ja ulkoilevathan ne. Ja niitä silitellään, niiden kanssa nukutaan ja ne viettävät aikaa sylissä. Meille hyvä, mutta tutkimuksen kannalta huono. Vastustuskykymme on todennäköisesti tämän takia jo valmiiksi parempi ja sen takia en päässyt mukaan tutkimukseen. Tuloksia vääristäisi kissoista tullut vastustuskyky. Ei se mitään, mutta olisihan se ollut kiva päästä mukaan ja saada lisää tietoa omasta terveydestä.
 Kolmen kissan perheenä elomme on sujunut hyvin. Jalo taisi reagoida Aatun lähtöön sillä pissi pari kertaa eteisen matolle. Nyt tilanne on rauhoittunut ja normielo jatkuu.
Kissojen elämä on kylmän sään myötä kääntynyt enemmän sisällä oleiluun ja nukkumiseen. Ovat ihan kuin minä. Talvi vietetään visusti sisällä lämpimässä ja kesä ulkona.

16 kommenttia:

  1. Kuvat teidän onnellisista kissoista on niin ihanat. Mitkä kissanpäivät! Löytyy puutarhaa ja löytyy nojatuolia. Lemmikit lisäävät varmaan hyvinvointiamme monella tapaa, mikrobien tasolla ja henkisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissanpäiviä todella paitsi ei aina meille ihmisille. Taas käynnissä joka syksyinen paikkataistelu kun pitää päättää kuka on kunkku talon sisällä. Meillä ei kissat ole parhaimpia ystäviä keskenään, tytöt on melkoisia tuittupäitä :D

      Poista
  2. Puutarhaharrastus lisää vastustuskykyä, näin on tutkimuksilla osoitettu, tai siis mullassa myllääminen. Lemmikit lisäävät hyvinvointia m.o.t. Teidän kissat ovat hurmaavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, sitä tutkimuksessa kartoitetaan ja ulkoilevat kissat olisivat saattaneet väärentää tulosta. On nuo kissat rakkaita <3

      Poista
  3. Minäkin uskon vastustuskyvyn lisääntyvän eläinten, ulkona tonkimisen yms kautta. Olen saanut olla ikäni hyvinkin terve, harvoin on edes flunssaa. Ei saa olla ympäristö liia steriiliä :). Ihanat kissakuvat, niin kissamaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen hyvin terve, joitain pieniä flunssia on mutta ei pahemmin muuta, ja aivan takuulla mullassa möyriminen vaikuttaa siihen, ja lemmikit.

      Poista
  4. Lokoisat kuvat kissoista. Lemmikit tuottavat paljon iloa. Allergiat vain ovat monelle niiden hankkimisen esteenä.
    Mukavaa pyhäinpäivää. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allergiat on harmillisia, meillä mies on allerginen kissoille ja koirille mutta on siedättynyt näihin meidän omiin.

      Poista
  5. Teidän kissoilla on ruhtinaalliset olot. Ehkä kissanne sanoisivat samaa isäntäväestä. Kaipaan kovasti Juusoa, mutta onneksi pääsen rapsuttamaan tyttären ja veljenvaimon kissaa säännöllisesti.
    Eläinten ja mullassa tönkimisen vastutuskykyä lisäävistä ominaisuuksista on useita tutkimuksia. Eikä psyykkistä terapiamerkitystäkään kukaan enää taida vähätellä. Hygienia on toki tarpeen, mutta liika on liikaa ihan kaikessa.
    Varmasti olisi ollut kiva päästä tutkimukseen ja saada sen myötä tietoa omasta terveydestä. Toivottavasti tutkimus tuo esille mielenkiintoisia asioita.
    Hyvää pyhäinpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin ajatellut että hyvät on olot, saa ulkoilla ja metsästää vapaasti. Sisälle pääsee aina kun haluaa ja kupissa on ruokaa. On syliä ja hellyyttä palvelijoilta jos sitä kaipaa.
      Liika hygienia ei ole hyväksi, minulla on joskus taipumusta siihen mutta yritän pitää kohtuuden etenkin töissä. Eläimet auttavat, niiden kanssa ei voi olla ylihygieninen. Tuo henkinen puoli on hyvä nostaa esiin, ihan kuin muistaisin jostain lukeneeni että kehräävän kissan silitys mm. laskee verenpainetta.

      Poista
  6. Ihanan leppoisia kissakuvia. Hyvää pyhäinpäivää!

    VastaaPoista
  7. Kissat ovat tassuterapeutteja. Onnellisen kissan kehräys sylissä ilmiselvästi lisää endorfiineja rapsuttajassaan. Ja kaiken kasvattaminen luo aina toivoa tulevasta - siis lisää onnellisuutta. Monta hyvää on yhdessä nipussa - kun on pala maata, kissakaveri ja siemeniä... pysyy terveenä sielultaan ja kropaltaan.

    VastaaPoista
  8. Siellä köllötellään niin lokoisasti :)
    Minusta tuntuu että ihme on tapahtunut! Itse reagoin aina voimakkaasti eläimiin, reagoin vieläkin esim. hevosiin ja kissaan ja vuosia sitten en olisi voinut kuvitellakaan että meille tulee eläimiä. Tytön vuosikausia kestänyt kitinä, maanittelu ja epätoivoinen pyyntö saada ottaa koira, toteutui.
    Nyt meillä on kaksi koiraa, tytön koira kolmas, eka otettu kai 8 vuotta sitten, omani on 6-vuotias. Kestän koiria yllättävän hyvin, mutta harjaaminen ei ole mulle hyväksi. Olen ällistyttävästi sietänyt eläinpälyä ja ihottumani on parantunut (koputan puuta) En ymmärrä mitä on tapahtunut. Toki välillä saattaa ahdistaa ja kutittaa, varsinkin talvella, mutta aikaisempaan verrattuna pärjään hyvin.

    VastaaPoista
  9. Harmi kun et päässyt mukaan tutkimukseen. Mukavia kissan päiviä myös sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)